Latex-allergie

Discussie in 'Aangeboren afwijkingen' gestart door Miracle79, 16 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miracle79

    Miracle79 Bekend lid

    11 jul 2012
    753
    217
    43
    Ik stel de vraag hier omdat ik denk dat de kans dat er hier ouders van kindjes met latex-allergie zitten groter is dan in de reguliere channel.
    Onze dochter is inmiddels al 10 keer geopereerd, heeft o.a. een aangeboren urinewegafwijking en spina bifida waardoor zij (waarschijnlijk) een latex allergie heeft ontwikkeld.
    Ze is bijna 4 en heeft hier nu dus pas klachten van, o.a. op ballonnen maar ook kruisreacties met o.a. avocado. Hoe ga je hiermee om en welke maatregelen tref je. Hoe doe je dat bijvoorbeeld met verjaardagsfeestjes waar altijd wel ballonnen zijn?
     
  2. ziezo

    ziezo Bekend lid

    2 mrt 2007
    709
    39
    28
    Maar hebben zij haar dan in het ziekenhuis nooit latexvrij geopereerd en verzorgd ?
    Mijn zoon heeft vorige week zijn 13e operatie gehad. Hij is geboren met onder andere zijn blaas op de buik,maar hij is altijd latexvrij geopereerd en verzorgd
     
  3. Miracle79

    Miracle79 Bekend lid

    11 jul 2012
    753
    217
    43
    Onze dochter is ook geboren met haar blaas op haar buik( onder andere) en wel altijd latexvrij geopereerd voor zover wij weten maar desondanks is ze nu allergisch voor latex. Heb het ook nooit goed begrepen hoe dit nu precies zit. Of je latexallergie krijgt door de vele operaties( nu 10) of dat het te maken heeft met die spina. Niemand lijkt ook een eenduidig antwoord te hebben hierop. In het Sophia werken ze volgens mij zoiezo latex-vrij voor zover mogelijk.
     
  4. ziezo

    ziezo Bekend lid

    2 mrt 2007
    709
    39
    28
    Wat ik van weet is dat je inderdaad een allergie er tegen kan opbouwen als je veelvuldig met Latex in aanraking komt. Zou een dermatoloog geen tips voor je hebben hoe je hier mee om moet gaan
     
  5. Rozijntjes

    Rozijntjes Niet meer actief

    Latex allergie schijnt al in de buik tijdens de zwangerschap bepaald wordt bij kindjes met spina. Het heeft dus iets met de genen te maken. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken naar geweest. Deze info komt van de artsen uit het spina team.

    Ons kindje reageert heftig op latex en we hebben ook een keer de epipen moeten toedienen. Hij reageert ook op vele kruisreacties van de latex. Wij komen dus niet op verjaardagen met ballonnen.
     
  6. Miracle79

    Miracle79 Bekend lid

    11 jul 2012
    753
    217
    43
    We zijn vandaag bij de allergoloog geweest en ik vroeg haar dus ook hoe het precies zit met latex allergie en apina. Zij gaf juist aan dat niet iedereen met een spina ook een latex allergie heeft of krijgt. Dat vroeger er niet met latex vrije handschoenen werd ggewerkt en omdat kindjes met een spina niet zonder handschoenen werden behandeld op die manier dus een allergie ontwikkelden. Net als de zusters die met latex handschoenen werkten, die hebben nu voor een groot deel ook een allergie. Ze hebben vandaag bloed afgenomen om te zien of er daadwerkelijk antistoffen aanwezig zijn voor latex maar ook voor dingen waarvan ze weten dat het een kruisreactie veroorzaakt. Had jullie kindje al direct last van latex en hoe uit zich dat als ik vragen mag?.
     
  7. MrsBucket

    MrsBucket Fanatiek lid

    27 mei 2014
    1.158
    582
    113
    Ik heb een latex-allergie (helaas). Met ballonnen heb ik binnen 2 minuten een anafylactische reactie, ik kan dan nauwelijks meer ademhalen en ben gelijk een aantal dagen ziek.
    Ik kan me niet meer herinneren hoe het vroeger ging met kinderfeestjes, ik kreeg zelf altijd van die zilveren ballonnen.

    Sowieso werd alles waar ik allergisch voor was/ben doorgegeven aan de ouders van het kindje waar ik op het feestje kwam. Dus misschien was dat met ballonnen ook wel zo. Ik zal het eens navragen bij mijn moeder.
     
  8. Little man

    Little man Bekend lid

    29 jun 2015
    597
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb ook een latex allergie. Ik krijg er alleen een hoop jeuk van en een rode huid gelukkig maar dat is erg fijn in de zorg. Ik had de link met ballonnen nog niet eens gelegd eigenlijk maar nu ik er zo over nadenk reageer ik daar inderdaad ook op. Ik heb verder weinig tips. ik probeer het contact met latex te vermijden en ik blijf er elke keer dat ik bij een zorgverlener kom aangeven dat ik een allergie heb. zelfs als het met rood in je dossier staat zijn er nog mensen en artsen die het vergeten of over het hoofd zien.
     

Deel Deze Pagina