single mom confession..

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door nijntje87, 8 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nijntje87

    nijntje87 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.256
    1.178
    113
    Vrouw
    Noord Holland
    #1 nijntje87, 8 dec 2016
    Laatst bewerkt: 8 dec 2016
    Hi ladies,

    Ik weet dat 9/10 keer de break-up de boventoon voert. Logisch! Anderhalf jaar geleden stond ik op die plek. We gingen uit elkaar -waarom laat ik in het midden- en daar zit je dan alleen met een dreumes van 1,5 tijdelijk (lees: inmiddels 1,5 jaar) inwonend bij je ouders. Dat is nou niet bepaald het ideaal beeld als je nog niet zo lang moeder bent. Gestreden tot het end, ik was op. Keihard van mijn roze wolk af gestoten.

    De eerste periode was ik vooral met Jenthe in de weer. Ik dacht zolang het met haar goed gaat, gaat het met mij ook best! Natuurlijk werkte t niet zo;) maar daar kom je pas achter als je denkt dat het "goed gaat met je".
    Sure.. De man met de hamer haalde mij in en tikte mij hard tegen de grond. De kwakzalver wist mij te vertellen dat ik een burn out had. 'Een burn out'? Gekke boel dacht ik, mijn uitlaatklep was juist mijn werk. Goed op persoonlijk gebied kan die burn out dus ook.

    Ondanks de heftige periode en het heel af en toe terug grijpen naar 'ik wil gewoon onder een deken liggen en heel lang slapen' leef ik meer dan ooit!
    Ik leefde geïsoleerd in mjn ex-relatie.. Stootte uiteindelijk iedereen af (op mijn ouders, fijne app-groep en een hardleerse vriendin na) om maar geen "gezeik te krijgen".
    Ik heb al mijn sociale contacten weer aangehaald. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en ik ben uiteindelijk weer gaan daten. Ik pakte weer feestjes en festivals! Ik geniet nu volop van mijn heerlijke puber-peuter. Ik doe zoveel mogelijk samen met haar. Laatst -gezien in hoogtepunten- was dat een dagje het sprookjesbos en in januari ga ik alleen met haar een midweekje naar landal. Ik had uiteraard niet verwacht -dat als ik dan een midweekje alleen ben met Jenthe- dat iedereen dan "even" langs wil komen haha. Daar gaat mijn alone time;)
    Stiekem is het dan ook best wel heel erg fijn om bij mijn ouders te wonen, altijd oppas aan huis. En ja.. Er zijn uiteraard duidelijke regels en grenzen gesteld wat betreft het oppassen. Gelukkig vindt Jenthe het heerlijk bij opa en oma en een feestje bij de plaatselijke KDV.
    Uiteraard zou een eigen stek het plaatje bijna compleet maken ;).

    Ik begrijp dat geen situatie op elkaar lijkt. En dat er wellicht veel meiden heart broken achter gelaten zijn, BAM-moeders zijn of moeders die er meteen alleen voor stonden. Ik ervoer zelf de liefdesverdriet niet. Misschien maakt dat het iets makkelijker. En ik begrijp ook zeker dat ik ontzettend van geluk mag spreken dat wij zo fijn zijn opgevangen.

    Hoe dan ook. Ik ben benieuwd hoe het met jullie na verloop van tijd gaat.. Hadden jullie snel je leven weer op de rit? Hoe staan jullie er sociaal voor..en misschien zelfs wel weer in de nieuwe liefde? Is werk en jullie kind(eren) te combineren.. Nemen jullie ook wel eens tijd voor jullie zelf? Wat doen jullie als het flink tegen zit?

    Voor de meiden die er dan ook nog volledig in zitten, sterkte!

    Groetjes!
     
  2. Schuurpapier

    Schuurpapier Niet meer actief

    Zie hem toevallig voorbij komen. Dikke kus, trots op jou topper!! ❤ Je doet het heel goed, maar je weet (hopelijk) dat ik dat vind!!
     
  3. zonnestraal21

    zonnestraal21 Niet meer actief

    Ik vind je ook zeker een topper!!

    Ene dat midweekje lekker tegen de meeste nee zeggen hoor en echt met z'n 2e genieten
     
  4. nijntje87

    nijntje87 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.256
    1.178
    113
    Vrouw
    Noord Holland
    Thanks babe!! ❤️ @schuurpapier
    Zeker dat ik dat weet! En ik ben uiteraard ook altijd trots op jouw vriendin ;)
    Kus!

    Hahaha dank je @sija!
    Ja ik moet wat hartjes breken in dit geval ;)
     
  5. M89

    M89 Bekend lid

    12 jan 2013
    676
    14
    18
    Super trots op je lieverd! Hoe jij je overal doorheen hebt geslagen kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen. Hopelijk nu nog een eigen plekje voor jullie 2 om het plaatje compleet te maken. En weet ook dat we er altijd voor je zijn als het even tegen zit <3
     
  6. Marisje89

    Marisje89 Fanatiek lid

    10 jun 2015
    1.658
    204
    63
    Parttime logistiek
    Oh wauw ik lees dit nu en vind het zo ontzettend knap.
    Vooral dat je de draad heb opgepakt. En een mid-weekje weggaat.
     
  7. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Wauw! Geen ervaring mee. Maar ik wil toch even kwijt dat ik het super goed vind hoe je eruit bent gekomen!
    Veel plezier in landal met je kind ( en de rest haha )
     
  8. Jane123

    Jane123 Lid

    19 aug 2011
    38
    0
    6
    Vrouw
    Zuid_Holland
    Hoi nijntje87,

    Leuk herkenbaar toppic, ondanks dat we bijna 10 jaar schelen in leeftijd, herken ik veel in je verhaal.

    Je mag trots zijn op hoe je het tot nu toe red, zeker ook omdat je nog zo jong bent, en na dit te typen voel ik me énorm oud hahaha, nee hoor jong van geest , lijf en ledematen.

    Heb bewondering voor je kracht en levenslust, en het kan niet anders dan dat dit doorwerkt naar je dochtertje,

    Wat een verademing om te lezen dat ik niet de enigste ben die inderdaad ook eens smacht naar onder het dekbed wegkruipen en de boel de boel laten.

    Nou kan ik om het weekeind op adem komen ( dametje bij haar vader dan) , maar bv dit weekeind was mijn meisje thuis en zal je net zien dat ik ziek ben. Niet gewoon een griepje, nee echt hoge koorts, hoestaanvallen alsof mijn longen zeggen we komen naar buiten en belabberd als een oude dweil. Wat merk je dan goed wat het woord alleenstaand moeder betekend. Man man wat is dat Zwaar!!!

    Ik heb gelukkig een fijne plek voor mijn meisje en mijzelf, maar geen groot netwerk. 1 goede vriendin zonder kinderen, en mijn moeder op 20 min afstand fietsen, die veel doet maar zelf kwakkelt met gezondheid. Dus stond ik er grotendeels alleen voor dit weekeind. PFFFF wat heeft zo.n peutertje veel energie, het lijkt wel alsof mijn energie weglekte naar haar :) En natuurlijk heb je op deze leeftijd dé peuterpuberteit tel uit je winst. Ik heb werkelijk het hele weekeind voornamelijk nee en ik wil gehoord of mag ik. In samenwerking met een hoop tranen en gegil als ze haar zin niet kreeg. Begrijp me niet verkeerd ik heb de liefste dochter die er is, en er waren dit weekeind ook heus wel momenten dat ze lief zelf speelde en heel schattig met een zakdoek kwam aanlopen na een niesbui , met de tekst dat geeft niet hoor mama ( smelt ;) ) Maar ik ben nu op Zondag avond wel helemaal OP!!. Mag ik zeggen dat ik blij ben dat ze slaapt :) misschien niet, maar doe het wel hahah, . Morgen gaat ze weer naar het kinderdagverblijf , waar ze het gelukkig heel erg naar haar zin heeft, en zodra ik haar daar met een goed gevoel aan de juffen heb overgedragen neem ik een snoekduik mijn bed in en blijf voorlopig even bijkomen.

    Herkenbaar voor meer single moeders?

    Dit was dus mijn weekeind. mijn situatie in het kort, ben al veel te lang van stof sorry :) Maar lucht wel even op dit te schrijven, Sinds bijna 2 jaar gescheiden van ex reden ook privé ;) en met mijn dochtertje van 2 en half terug verhuist naar mijn geboorte stad, heb net als jij nijntje87 het eerste jaar voornamelijk voor mijn dochter geleefd, en ben ook ik de man met de hamer tegen gekomen. Door schade en schande geleerd dat het met jezelf goed moet gaan, wil je er 100% voor je kind kunnen zijn.
    Maar het gaat nu bijna goed, hard aan het solliciteren voor een betaalde baan, voorzichtig weer aan het rondkijken naar een potentiele partner maar vooral allebei lekker in ons vel , mijn meissie ziet er gelukkig uit, en ik ook behalve dan dit weekeind hahaha. Ben benieuwd of er meer vrouwen zijn die hun verhaal willen delen.
     
  9. caat

    caat Fanatiek lid

    5 sep 2012
    1.195
    1
    36
    Fijn zo een topic. Ik zit er nog maar net in en het gaat nu even niet zoals ik had gehoopt (lees mama zit er totaal doorheen met drukke peuter mét trauma van alles en prematuurgeboren baby van 5 maand). Ik voel me in mijn oude omgeving wel heel fijn en rustiger, heb zoveel hulp gehad. Maar merk ook dat mensen afstand houden, omdat ze het lastig vinden en mij rust willen gunnen. Heb nu hulp bij huisarts gevraagd om mezelf te behouden van een burnout (als ik niet al zo ver ben). Maar inderdaad: zonder een mama die goed voor zichzelf zorgt, hebben de kindjes er ook weinig aan
    Tijd gaat het leren voor mij...
     
  10. nijntje87

    nijntje87 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.256
    1.178
    113
    Vrouw
    Noord Holland
    Goedemorgen ladies,

    Thanks @maris & @ballon! :)
    Thanks schat @m89, ik ben ook super trots op jou&#10084;&#65039;

    @jane126,
    Leeftijd is maar een getal! ;) Fijn dat je herkenning vindt in mijn verhaal. En super fijn dat je even je verhaal kwijt kan en te lang van stof? Onzin!
    Bedankt! Ik hoop ook dat dit doorwerkt naar mijn dochtertje!

    Oef wat is het heftig hé als je zelf ziek bent en je hebt alleen de zorg voor je dochtertje. :( Dat zijn echt even de momenten dat je serieus het gezinsleven mist! Een man die het van je overneemt en dat je gewoon even goed ziek kan zijn. Wellicht zonder dat je denkt dat je kindje wat te kort komt. Respect! Wat moet jij je beroerd hebben gevoeld zeg! Ik hoop dag je onderwijl opgeknapt bent?
    Ik denk dat het veel belangrijker is om 1 goede vriendin te hebben ipv 6 'mwa' vrienden. Aan bullshit heb je weinig in zo'n situatie als dit. En gelukkig woont je moeder in de buurt!
    Hahaha herkenbaar heur! Blij dat ze even op de opvang zit zodat jij even de rust krijgt om bij te trekken. Ik kan daar stiekem ook erg van kan genieten. Ik ben blij als ze terug is maar af en toe.. Maar goed 9/10 x als zij op het kdv zit dan ben ik aan het werk. Hee over werk gesproken.. Hoe gaat het met solliciteren? Sowieso goed bezig en ik ervaar het als heel fijn om werk en even andere praatjes te hebben ;)

    Goed om te lezen dat het met jullie goed gaat en gelukkig zijn. Nu nog even opknappen natuurlijk! Voorzichtig daten ;) love it haha

    @caat,
    Heftig om te lezen dat het allemaal niet zo gaat en dat je er alleen voor staat met twee jonge kindjes. Gelukkig voel je een bepaalde rust in je oude omgeving en helemaal goed om te lezen dat je hulp hebt gehad! Dat afstand houden, dat herken ik indd wel.
    Hulp vragen bij een ha is alleen maar heel sterk. Hoe beroerd het nu ook voelt. Het word beter.. Ik wil sowieso even zeggen dat ik je heel sterk vind overkomen. De tijd zal 't zeker leren!
     
  11. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Hey dames,

    Ik ben sinds sept '15 een alleenstaande mama. Ik vind het flink pittig soms. Mijn kinderen zijn 8 &10 trouwens.
    Het is gewoon niet leuk ALTIJD alles maar alleen te moeten doen. Te moeten beslissen. Dat soort dingen.
    Ze gaan bij mij om t weekend naar hun vader. Sinds kort ook iedere vrijdag tot zaterdag 12:00. En dat geeft me heel veel ruimte. Ruimte die ik zo nodig heb om weer bij te tanken.
    Vanaf tweede kerstdag zijn ze een weekje bij hun vader en ik kijk er naar uit. Echt even voor niemand te hoeven zorgen.
     
  12. nijntje87

    nijntje87 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.256
    1.178
    113
    Vrouw
    Noord Holland
    Hi pinquin72,

    Pittig hoor, 2 kids. Zeker van die leeftijd!
    Wel fijn dat je een overeenkomst hebt voor de Kids, met hun vader. Ik heb momenteel de volledige zorg over mijn dochter.
    Dat bijtanken herken ik helemaal.. Je hebt dat dan echt nodig hé? Zeker omdat het nog zo kort terug is dat jullie uitelkaar gingen.. Dan is die vermoeidheid er ook nog.

    Heel veel sterkte iig!
     
  13. A je to

    A je to Bekend lid

    7 feb 2016
    901
    1.223
    93
    Hey dames, hier ook een single mama met 2 kleintjes (4 en 1 jaar) Ben alleen sinds de jongste geboren is, en ik heb de kindjes altijd bij me, dus een erg heftige, hectische, verdrietige en drukke periode achter de rug.
    Maar na 15 maanden kan ik ook oprecht zeggen dat het steeds beter met me gaat, en ik weet dat het alleen nog maar mooier kan worden in de toekomst.!
    Nu nog een manier vinden om af en toe wat tijd aan mezelf te kunnen besteden, ik snak er ook echt naar om gewoon een keer een ochtend op bed te blijven liggen, of weer eens een avondje op stap te gaan :)
    Helaas zit dat er voorlopig niet echt in, maar ook dat komt wel weer :D
     
  14. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    20 jan 2009
    3.652
    1.822
    113
    Ik heb sinds de scheiding, september 2015, langzaam aan mijn leven weer terug gekregen. Het liep voor geen meter, ik leverde ongemerkt steeds meer in en was op het laatst nog maar een schim van wie ik was. Ook ik had een burnout.

    Er is weer rust, er is een regelmaat en er is ongekend veel veranderd. Ik heb het ook drukker gekregen, maar door de goede omgangsregeling, kan ik ook bijtanken.

    Mijn sociale netwerk is altijd wel goed geweest. Het is heel waardevol om in een dergelijke periode te ervaren waar je nou aan hebt gewerkt; vriendschap. Dat komt dubbel weer terug.

    Het contact met mijn ex is gelukkig goed en we kunnen ook nog door dezelfde deur. Dat is fijn, want we kunnen daardoor ook in gesprek blijven over wat goed is voor onze dochter. En ja; er zijn zat momenten dat ik denk; oh ja.. daarom de scheiding. Maar ik kan het makkelijker laten.

    Ik studeer nu weer trouwens, doe daarnaast werkervaring op, ben druk met sporten, vrienden en natuurlijk ook met de opvoeding en alles wat daarbij komt kijken. Best een heleboel bij elkaar en soms ben ik echt compleet op en wil ik maar één ding; alleen zijn, rust en apathisch op de bank zitten. Maar in basis gaat het best goed.

    Daten; ik sta zeker open voor een leuke relatie, maar ben niet wanhopig. sta wel ingeschreven, maar merk wel dat de lat best hoog ligt. Alles op zijn tijd. Ik kan wel goed alleen zijn.
     
  15. Noorie

    Noorie Niet meer actief

    Wat herkenbaar! Mooi geschreven.

    Ik heb ook tijdelijk bij m'n moeder gewoond, m'n dochter was nog geen 1 en ik had het enorm zwaar.. met mezelf vooral maar ook het alleen opvoeden van een pittige meid. Maaarrr.. nu bijna 2 jaar later ben ik intens gelukkig want er is rust. Ik geniet van m'n dochter, ons huisje, heb een leuke baan en heb inmiddels weer een nieuwe liefde.
    Het eerste jaar alleen was gewoon pittig en dat heeft echt wel sporen na gelaten. Het contact met ex is ook niet optimaal, al is het beter als toen.. maar zo gelukkig als nu heb ik me in jaren niet gevoeld.
     
  16. LiveLifeLovely

    LiveLifeLovely Niet meer actief

    Niet herkenbaar, maar wil wel ff zeggen dat ik ongelofelijk bewondering heb voor single moms! :D
     
  17. nijntje87

    nijntje87 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.256
    1.178
    113
    Vrouw
    Noord Holland
    Goedenacht ladies,

    Beetje gekke tijd om te reageren en nee ik lijd niet aan insomnia maar heb momenteel nachtdienst ;)

    @a je to, klinkt goed! Dat je kan zeggen dat het beter met je gaat :)
    Haha ja ik kan mij voorstellen dat uitslapen -zal je zien dat je nog om 7u wakker ligt- of een avondje los; bijna een ontastbare droom lijkt. Die tijd komt indd echt wel weer een keer ;) Al blijf ik erbij dat als je een keer de kans krijgt het echt fijn is om even wat voor je zelf te doen!

    @justme87, wauw! Klinkt echt herkenbaar.
    Respect hoor, studeren, werkervaring opdoen en sporten! Dat is ook heel veel. Aan de ene kant krijg je er juist energie door en aan de andere kant is daar af en toe die man met de hamer weer even. :)
    Fijn dat sociaal gezien het goed zit en helemaal fijn dat je met je ex door één deur heen kan en door goed te communiceren jullie op 1 lijn zitten wat betreft de opvoeding.
    Lastig hè dat je lat hoogt ligt wat betreft de heren. Tof dat je er voor open staat; vaak komt het vanzelf wel.

    @noorie, thanks!
    Super fijn te lezen zo'n positief verhaal!
    Het blijft altijd weer even een dingetje hè; terug onder moeders vleugels. Maar zo te lezen heb je het fijn voor elkaar!:D
    Vervelend dat het met je ex nog altijd niet helemaal vlot verloopt..

    Ik ben sinds drie weken ook flink aan het daten met a cute boy. We kletste al een aantal weken online -ik ken hem via FB-. Hij is zelf orthopedagoog dus heeft erg veel interactie met kids. Onwijs fijn! Naast dat hij ook gewoon de leukste is natuurlijk!;)
     
  18. Brilli

    Brilli Actief lid

    23 okt 2014
    293
    57
    28
    Klinkt goed Nijntje! Een nieuwe liefde maakt de wereld gelijk een stuk mooier he ;)

    Hier ook sinds 5 weken een nieuwe liefde, ben enorm verliefd en hij heeft gister voor het eerst mijn 3 kids ontmoet. Ging super goed, klikte tussen hen beide!
     
  19. Noorie

    Noorie Niet meer actief

    Absoluut Nijntje het was z'n diep dal ik dacht hier kom ik nooit meer uit.
    Leukkk een nieuwe liefde, klinkt goed!

    Brillie, ook super leuk! Fijn dat dat goed ging, is toch best spannend he?
     

Deel Deze Pagina