cerazette

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door brusje, 20 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. brusje

    brusje Fanatiek lid

    26 dec 2008
    2.625
    241
    63
    hallo,

    wie heeft er ervaring met cerazette en bloedverlies, betrouwbaarheid etc,
     
  2. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Ja dat soort dingen is bij iedereen verschillend.
    Bij de eerste 6 maanden gebruikt, nauwelijks bloedingen gehad (misschien 3 keer 2 dagen ofzo) en goed beschermd geweest, ondanks dat ik absoluut niet zorgvuldig met de pil omging :)

    Bij de tweede ook 6 maanden gebruikt, 3 behoorlijk hevige bloedingen gehad en ook nog kort op elkaar. Wederom goed beschermd geweest, want nu ook weer niet zorgvuldig geslikt. Ben net sinds vorige week begonnen met de Microgynon.... dus moet nu weer gaan wennen na meer dan een jaar "ongesteldheidsloos" te zijn geweest. (buiten de bloedingen van Cerazette ;) )
     
  3. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.046
    0
    0
    Middelburg
    Ik slik cerazette nu 2 weken omdat ik veel bijwerkingen had van diverse andere. Moet nu even afwachten hoe het verder gaat maar tot nu toe bevalt het prima! Geen bijwerkingen etc :)
     
  4. panda86

    panda86 Fanatiek lid

    24 aug 2011
    1.431
    236
    63
    Ik heb de cerazette 4 jaar lang gebruikt. Ik was er zeer tevreden over. In die 4 jaar 2x een "mensturatie" gehad maar dit kwam door de antibiotica wat dus een wisselwerking was. Ik heb verder geen bloed verlies gehad. Ik nam hem elke keer in voor ik ging slapen zat ook wel verschil in voor de rest paar keer vergeten maar geen gevolgen gehad.

    Na 4 jaar kreeg ik helaas wel problemen ik verloor bloed en had zeer hevige buikkrampen, moest 10 dagen stoppen en zou dan verbetering moeten vernemen. Helaas hielden de hevige buikkrampen niet op en heb toen een inwendige echo gehad en bleek dat er een ei was dus de cerazette werkte niet meer. De cerazette moet dit namelijk in een soort van slaapstand leggen. Na dat ik na die 10 dagen weer begonnen was veel hoofdpijn gehad enzo. Daarna nog een keer 14 dagen lang bloedingen gehad en gyneacoloog zei stop voorlopig eerst maar want het werkt toch niet. Dit was opzich niet heel abnormaal aangezien ik de cerazette al enige tijd gebruikte en dit kan dan voorkomen. Ook zei de gyneacoloog dat het niet een gebruikelijke pil is, word vaak gebruikt tijdens het geven van borstvoeding.

    Ik was zeer tevreden verder over deze pil. Geen menstruatie gehad was ik erg fijn vond. Het is natuurlijk nog wel per persoon verschillend.
     
  5. Wilma06

    Wilma06 Actief lid

    3 apr 2007
    264
    0
    0
    Brabant
    Ik heb cerazette gekregen toen ik veel migraine kreeg van andere pillen
    Dat was een opluchting
    Na een tijd moeten stoppen omdat ik veel bloedingen had

    En nu met de bv weer terug op cerazette
    Maar na de bv een mirena of sterelisatie daar ben ik nog niet helemaal uit

    Die pillen .... Ben dr zo klaar mee

    Maar geen bijwerkingen hoor
     
  6. brusje

    brusje Fanatiek lid

    26 dec 2008
    2.625
    241
    63
    Dus gewoon kijken wat ze bij doen ben benieuwd
     
  7. Alita

    Alita Niet meer actief

    maar wat heb jij dan?
    Ik bedoel waar heb je last van?
     
  8. puna

    puna Bekend lid

    23 feb 2011
    517
    0
    0
    werkzoekende
    Krimpen
    Heb hier nog twee ongebruikte strips liggen dus mocht iemend belangstelling hebben laat maar weten. Heb m een half jaar geslikt icm bv.
     
  9. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    ik heb cerazette na me bevalling 3 maanden gebruikt vanwege bv. 3 maanden lang alleen maar bloedingen gehad. bij elkaar opgetelt ben ik mischien in die 3 maanden 2 weken niet ongesteld geweest.. was er helemaal klaar mee en toen me melkproductie niet meer goed liep en ik advies kreeg om te stoppen met bv, meteen overgestapt op een andere anticonceptie. vanaf toen geen bloedingen meer gehad en nu loopt alles weer helemaal goed! voor mij dus geen cerazette meer..
     
  10. student

    student Lid

    12 jan 2011
    5
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo Dames...

    Ik heb sinds 27-12-2011 Cerazatte gekregen van de huisarts.
    In amper halfjaar tijd heb ik 4 soorten anticonceptie gehad Implanon, Qlaira pil, en microgynon (de vervangende soort) en de tryginon.
    Maar na steeds 2/ 3 weken kreeg ik hevige buiCkpijn (op de plek waar mijn eierstokken zit) nu denkt de huisarts dat de klachten van de oestrogeen hormoon komen die in de anticonceptie zitten.
    Nu heb ik de Cerazatte gekregen. ben benieuwd hoe dit is en of ik hier goed op reageer.
    En ik ben vooral benieuwd hoe dit zal zijn, en of de heftige pijn/ klachten dan weg blijven. heeft er iemand hier ervaring mee en kunnen jullie mij hier meer over vertellen... dan hoor ik het graag.

    Groetjes Lin
     

Deel Deze Pagina