Anti migraine tip?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Geluk2, 1 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Geluk2

    Geluk2 Actief lid

    1 feb 2012
    122
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dag allemaal, ik zie op tegen het stoppen met de pil omdat ik vorige keer enorme migraine kreeg.....heeft er iemand advies?
     
  2. Lentes

    Lentes Niet meer actief

    Sinds ik ben gestopt met de pil heb ik nooit geen migraine meer gehad, was bij mij dus duidelijk een bijwerking!

    Toen ik nog wel migraine had gebruikte ik vaak Maxalt (via de arts)
     
  3. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
    Bij mij hielp stoppen met de pil ook juist! Slikte hem op een gegeven moment drie maanden achter elkaar door (op advies van de huisarts), zodat ik niet elke maand migraine had. Toen ik stopte met de pil had ik er véél minder last van. Dus ik hoop voor jou dat dat ook het geval is. :)
     
  4. Foxy74

    Foxy74 Niet meer actief

    Hier precies hetzelfde
     
  5. Babke

    Babke VIP lid

    24 okt 2011
    5.895
    4
    0
    Roosendaal
    Hier ook meer migraine sinds het stoppen emt de pil. Ik ga volgende week een osteopaat proberen. Bij mijn buurvrouw op het werk zijn er meerdere collega's migraine vrij geworden door een osteopaat. Met maar enkele behandelingen. Ben dus benieuwd. Al weet ik pas echt of het werkt na enkele maanden. Heb het meestel elke maand 1x of soms om de maand.
     
  6. Betty Barclay

    Betty Barclay Fanatiek lid

    29 apr 2011
    3.304
    0
    36
    Zuid Holland
    Hoi,

    Ik ben destijds ook gestopt met de pil omdat men zei dat je dan minder migraine zou hebben. Dat is precies 3 maanden zo geweest en toen begon de hele ellende weer van voren af aan. Voor mij maakt het dus niks uit.

    Ik zweer trouwens bij Zomig. (op recept via de huisarts). Echt, als ik degene die dat medicijn heeft uitgevonden een standbeeld kon geven dan zou ik het doen. Zodrs je een aanval voelt opkomen neem je een pilletje en exact een uur later ben je 100% beter. Niet normaal zo goed!

    Liefs BB
     
  7. Dubbeltje82

    Dubbeltje82 VIP lid

    7 jan 2011
    11.704
    3.815
    113
    Vrouw
    Misschien de ogen eens op laten meten? Ik heb (met en zonder pil) jaren last gehad van migraine. Achteraf bleek een minimaal verschil in mijn ogen de boosdoener.

    Ik heb nu een paar jaar een bril en geen migraine meer gehad.
     
  8. mirjam2112

    mirjam2112 Niet meer actief

    Ik heb geen migraine door het gebruik van de pil. Maar bij mij werkt het goed om veel water te drinken en zo weinig mogelijk chocola, kaas en caffeine. Misschien is het inmiddels bijgeloof geworden, maar zolang het werkt hou ik het zo.

    En als ik een aanval op voel komen ga ik gelijk in een donkere ruimte, zitten of liggen en dan trekt het meestal weg.

    Als je een pilletje kan krijgen, zou dat natuurlijk ook handig zijn ! Heb ik nooit gehad.
     
  9. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    ook ik heb al jaren en jaren last van migraine opeens werd t erger en heviger
    nu ik gestopt met de ac ben blijkt ook dat me migraine zo goed als weg is heb sinds sept tot nu pas 1 aanval gehad en niet eens zo erg als anders,bij mij kwam dus blijkt nu waarschijnlijk ook door de hormonen
     
  10. Geluk2

    Geluk2 Actief lid

    1 feb 2012
    122
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb normaal maxalt maar nu ik gestopt ben met de pil wil ik dat niet gebruiken omdat ik niet weet wanneer ik zwanger ben. Las dat Advil ook jan helpen? Het is bij mij erfelijk en al vanaf mijn 15e. Ik slik een pil die je het hele jaar doorslikt zodat er bijna geen schommelingen in je hormonen zijn: Qlaira pil. Alleen als ik stop om zwanger te worden heb ik de ene aanval na de andere, ook na mijn bevalling: ging meteen aan de pil erna zegt ze: oh wil je nu alweer aan de slag? Ik zei al: nee tegen mijn migraine!
     
  11. Babke

    Babke VIP lid

    24 okt 2011
    5.895
    4
    0
    Roosendaal
    Ik heb gehoord dat advil ubiprofen is, dus zou je bij zwangerschap niet mogen.
    Ik heb laatst iets gebruik, maar weet de naam nu even neit. Klein doosje met minipilletjes die je moet doorslikken zonder water. Werkt wel, want het was echt niet meer te houden. Al was dit sowieso een arre migraine, want ik was met mijn borstkas op het ijs geknald en de lucht was toen ineen keer uit mijn longen geklapt. Gevolg, alle bloed uit mijn hoofd ging natuurlijk daar naartoe. Ik heb tien minuten zwart gezien en toen trok het weg. Maar dat verplaatsen van dat bloed veroorzaakte wel een megamigraine.
    Sinds de osteopaat (wat op diezelfde dag was trouwens) geen migraine meer gehad. Maar goed, in mijn geval zegt dat nog niks, eerst maar weer eens een eisprong mee maken.
     
  12. Felice88

    Felice88 Actief lid

    2 feb 2012
    359
    1
    0
    Tilburg
    Ik ben pas een week gestopt met de pil, maar ben ook heel benieuwd (en beetje bang) wat dit met mijn migraine aanvallen gaat doen....

    Ook ik ben drie jaar geleden naar een osteopaat geweest en sindsdien veel minder migraine gehad. Misschien het proberen waard :)?! Zelf kan ik het ook altijd terugkoppelen naar óf ongesteldheid óf drukke/heftige dag, dus probeer altijd rekening te houden met het plannen van mijn dagen (ookal is dat niet altijd leuk op zo'n jonge leeftijd, uiteindelijk heb ik mezelf ermee als ik alles vol plan en vervolgens twee dagen met migraine in bed lig ;)!)
     
  13. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.549
    319
    83
    Sinds ik magnesium gebruik heb ik er bijna geen last meer van, in mijn stopweek ging ik altijd door de grond van de koppijn. Maar sinds ik dat dus slik niet meer.
     
  14. MacG

    MacG Bekend lid

    3 mrt 2009
    538
    0
    0
    Toen ik nog aan de pil was (microgynon 30), elke stopweek migraine (ook echt bijna de hele 7 dagen...). Stoppen met de pil leverde weinig problemen op: de gewone week migraine, daarna nam het snel af. Dus zeker geen maand migraine of zo! Daarna alleen migraine voor het ongesteld worden, maar dat was altijd maar 2 dagen. Nu heb ik een mirena. Ik word bijna niet meer ongesteld, en dus ook bijna geen migraine meer. Maar toch nog wel 1x per 2 maanden of zo, maar dan is het iig niet zo lang achter elkaar als met de pil. Ik ben dus blij met mirena.
     
  15. Felice88

    Felice88 Actief lid

    2 feb 2012
    359
    1
    0
    Tilburg
    Hoi Jada08, is dat op doktersadvies of gewoon te halen bij de drogist? Ik ben nu twee weken geleden gestopt met de pil en heb al 2x migraine gehad....ben er al jaren mee bezig en het gaat (na een bezoek aan een osteopaat) heel erg goed. Hoop dus heel erg dat dit het ontpillen is en niet te lang gaat duren :(
     
  16. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.549
    319
    83
    Sorry Felice,Ik lees dit nu pas. Maar je kunt het gewoon bij de drogist halen. Is een soort vitamine.
     
  17. Felice88

    Felice88 Actief lid

    2 feb 2012
    359
    1
    0
    Tilburg
    Bedankt voor je berichtje :)! Hopelijk wordt het snel wat minder :(
     

Deel Deze Pagina