pil of condoom?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door arabesk, 11 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. arabesk

    arabesk Actief lid

    12 mrt 2011
    202
    1
    0
    schoonmaak
    roeselare belgie
    toen ik jong was had ik de pil tussen mijn eerste en mijn tweede kindje nu had ik mirena spiraal maar eigenlijk ben ik niet zo voor anticonceptie. we willen nog een 3 de kindje met de tijd. Dus zou ik nu de pil nemen of gewoon met condoom. moest er eentje komen is het zeker geen probleem.
    zijn er nog mensen die gewoon met condoom vrijen
     
  2. Mime28

    Mime28 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.050
    1
    0
    Wij hebben het een klein jaar gedaan tussen nr. 1 en 2. Niet ideaal maar zeker liever dan weer aan de pil. Moet wel zeggen dat wij toch wel makkelijk waren en ze toch nog wel eens 'vergaten'.
     
  3. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    ik vind condooms helemaal niks. Onhandig gedoe altijd en altijd bang dat ie scheurt en je voelt toch minder We hebben het wel gedaan tussen de eerste en de tweede, maar dat was maar heel kort. Vrij snel besloten we gewoon maar weer ervoor te gaan.
     
  4. Femke11

    Femke11 Fanatiek lid

    21 jul 2010
    2.055
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben al jaren geleden gestopt met de pil en sindsdien doen wij het met condoom, voor mij veel fijner, minder last van m'n hormonen. Mijn partner is er inmiddels helemaal aan gewend. Voor ons ideaal en na een aantal keer past het helemaal in het spel.
     
  5. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Condoom is minder betrouwbaar, ongeveer 88%. in ons geval klopt dat want ondanks condooms kwam mijn tweede zoon :D

    Maar wat ik erger vind is het gepruts, en de domper van de pauze tijdens de seks. Maar je hebt wel geen zooi achteraf, dat dan weer niet haha!
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Wij hebben het ook een aantal maanden tussen mijn vorige en deze zwangerschap gedaan. Maar ik vond het niets. Het was dat ik niet aan de gewone pil kon vanwege borstvoeding (en daarom zal het deze keer wel weer hetzelfde zijn) maar het is echt ons ding niet.
     
  7. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.137
    1.059
    113
    Oef, zo weinig maar :$? Dan is het dus helemaal niet zo onmogelijk dat ik nu het gevoel heb zwanger te zijn ondanks condoomgebruik ;)...

    Helaas mag ik geen pil meer vanwege medische redenen, maar als het wel zo was, dan zou ik het wel weten! Ik was er altijd erg tevreden mee en dat geklungel met die rubbertjes, bleh...
     
  8. Elies25

    Elies25 Niet meer actief

    Ja zoveel procent schijnt na een jaar alsnog zwanger te zijn, door scheuren of te laat omdoen (voorvocht kan ook zaadcellen bevatten). Wij hebben het ook 3/4 jaar zo gedaan en ben ook zwanger geraakt. Niet verwacht en gepland, maar hartstikke welkom! Dus als je ervoor kiest, doe het dan strikt of houdt er rekening mee dat er iets kan gebeuren. Ik kan zelf niet tegen de pil en heb 4 jaar mirena gehad, maar wilde op n gegeven moment hormonen eruit hebben.
    Tja het is niet ideaal dat gefruts, maar aan de andere kant wel veel beter voor je lichaam. Ik zit nog te twijfelen wat straks te doen na de bevalling. Mijn man wil t liefst dat ik geen hormonen meer gebruik, dus misschien toch weer condooms.
     
  9. mie

    mie Fanatiek lid

    17 jan 2011
    1.680
    7
    38
    Hier altijd de pil gebruikt maar toen ik voelde wat die hormonen met je lichaam doen (ontpillen) heb ik gezed: nooit meer! Sinds de geboorte van mn zoontje dus met condoom. Is wel even een pauze maar vriendlief is ondertussen handig in geworden dus het hoeft geen pauze meer te zijn. Ja hij voelt iets minder dat is wel waar... Voordeel voor mezelf is wel dat er achteraf geen geklooi meer is haha. Qua betrouwbaarheid denk ik dat het sterk afhankelijk is van het correct aandoen, enz..
     
  10. Yil

    Yil Bekend lid

    16 mrt 2011
    919
    0
    0
    Ik werk part-time als office manager
    Wij gebruiken op het moment ook condooms, maar ik voel wel echt een stuk minder. Voor de zwangerschap heb ik een paar jaar een spiraaltje gehad, maar mijn man bleef de draadjes voelen en ook na het inkorten van de draadjes vond hij het nog niet prettig vrijen.
    Ik twijfel op het moment heel erg of ik niet toch weer aan de pil moet gaan, zie die hormonen gewoon niet zo zitten!
     
  11. huisje

    huisje Lid

    7 jan 2012
    39
    0
    0
    NULL
    Limburg
    Ik zou nooit meer voor de pil gaan. gewoon met condoom
     
  12. mbtc

    mbtc Fanatiek lid

    9 nov 2010
    1.811
    0
    0
    leidster kinderopvang
    velsen
    voor mij was de pil echt een uitkomst voor mn zwangerschap, vanwege endometriose. slikte een half jaar de pil, en dan een stop week.
    ontpillen was echt vreselijk! elke maand dubbel liggen van de pijn in mn buik.

    nu ben ik nog niet aan de pil, geef nog bv en vind t zonde als mn productie terug loopt. daarnaast ben ik nog niet echt ong geweest na mn bevalling, maar mocht de pijn in alle hevigheid weer terug komen ga ik zeker weer voor de pil!
     
  13. Beckje

    Beckje VIP lid

    12 jul 2010
    8.652
    4
    36
    ik zou zelf kiezen voor een implanon. makkelijk, ze zitten dan niet in me baarmoeder te prikken met allemaal apparaten, dus liever een staafje in mijn arm dan :)
     

Deel Deze Pagina