Niet ongesteld in stopweek pil....

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Fien25, 23 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fien25

    Fien25 Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.657
    418
    83
    Lieve forumleden,

    Ik zou heel graag jullie advies willen. Ik slik al 9 jaar de pil. Nu ben ik begin januari voor het laatst ongesteld geweest. Na mijn 1e pilstrip, heb ik besloten om de pil een maand door te slikken. Van mijn eerste pilstrip ben ik 3 pillen vergeten. Door omstandigheden heb ik ook een aantal pillen van mijn 2e strip vergeten.

    Nu zou ik dinsdag ongesteld moeten worden. Maar nu ben ik al 2 dagen overtijd. Ik heb nog nooit in 9 jaar een ongesteldheid gemist, en het is altijd op tijd gekomen. Het eerste wat ik dacht dat ik wel zwanger moet zijn. Vanochtend heb ik een testje gedaan, maar die was negatief.

    Nu heb ik al enkele dagen last van menstruatiepijn. Het lijkt er op als of je elk moment ongesteld kunt worden, maar er is geen spoor van mijn menstruatie te bekennen. Daarnaast heb ik constant last van lage rugpijn, en steken in mijn onderbuik en lies.

    Wie van jullie heeft dit ook meegemaakt, en kan mijn duidelijkheid geven of dit een zwangerschap kan zijn, of dat mijn menstruatie gewoon laat is?

    Alvast heel erg bedankt!
     
  2. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    dat kan zeker als je niet goed je pil hebt ingenomen ben je natuurlijk niet beschermd, maar ik denk dat het misschien nu meer een kwestie is van je lichaam die van slag is door het niet regelmatig innemen..
     
  3. Fien25

    Fien25 Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.657
    418
    83
    Dank je wel voor je snelle antwoord Triskele.

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik over het algemeen niet goed ben met het op tijd innemen van de pil, en dat ik vaker wel eens een pil vergeet. Dit heeft o.a. ook te maken met mijn onregelmatige werktijden.

    De afgelopen jaren heeft mijn lichaam hier weinig van gemerkt. Elke maand werd ik trouw ongesteld, op de dag af. Dit is voor het eerst dat ik te laat menstrueer in die 9 jaar. Vandaar mijn bezorgdheid.

    Mocht ik trouwens wel zwanger zijn, dat is het heel erg welkom.
     
  4. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    hmmm dan is het op zich wel raar als je het vaker zo doet, je hebt al een test gedaan , misschien kan je je huisarts anders eens opbellen wat wijsheid is?
     
  5. Fien25

    Fien25 Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.657
    418
    83
    Ik weet ook niet wat wijsheid is om te doen. Ik dacht zelf ook al om de huisarts te informeren over mijn situatie. Maar wellicht dat het handiger is om nog een paar dagen te wachten.

    Ik las ook ergens dat een bloedtest wellicht meer duidelijkheid zou kunnen geven. Dat zou een optie zijn, als mijn menstruatie niet komt deze dagen.
     
  6. surf

    surf VIP lid

    21 mei 2007
    14.595
    1
    36
    Noord-Holland
    ik zou gewoon een testje halen bij de kruidvat...
     
  7. Fien25

    Fien25 Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.657
    418
    83
    Ik ben nu 6 dagen overtijd, zonder enig spoor van mijn menstruatie. Ik heb vanochtend voor de zekerheid nog een testje gedaan, maar die gaf ook negatief aan. Ik ga er dus maar vanuit dat ik niet zwanger ben.

    Vanmiddag maak ik een afspraak met m'n huisarts, om de situatie verder te bespreken. Hopelijk zijn het alleen maar hormonen die een beetje door de war zijn geschopt, en niets meer. Hopelijk kan zij me een beetje gerust stellen. Het rare is, dat ik wel vee klachten blijf aanhouden, die ik normaal alleen de 1e dag van mijn menstruatie heb.
     
  8. Fien25

    Fien25 Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.657
    418
    83
    Vandaag ben ik langs mijn huisarts geweest. Zij vertrouwde de situatie ook niet helemaal, en heeft me een verwijzing gegeven voor een bloedtest. Pas als die ook negatief is, mag ik weer beginnen met het slikken van de pil.

    Donderdag mag ik bellen voor de uitslag. We wachten nu maar rustig af.
     
  9. Fien25

    Fien25 Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.657
    418
    83
    Ik heb vandaag de uitslag van mijn bloedtest gekregen. De test was negatief, ik ben dus niet zwanger.

    Waardoor mijn menstruatie is uitgebleven, weet men niet. Het kan dus geen kwaad. Ik wacht nu mijn normale menstruatie af, voordat we weer met de pil beginnen.

    Aan de ene kant ben ik opgelucht, aan de andere kant ook wel een klein beetje teleurgesteld. Het was wellicht nog niet het goede moment, maar toch heel erg welkom.
     
  10. Joytjuhh

    Joytjuhh Actief lid

    18 nov 2009
    421
    2
    18
    Verzekeringsadviseuse
    Omgeving Bollenstreek
    Jammer en gelukkig ;) zo dubbel he?

    Succes met de aankomende ongi!

    Liefs!
     
  11. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    nouja ik weet het wel zo verrassend is het natuurlijk niet als je op deze manier met je pil omgaat..

    Ik snap je teleurstelling echter wel als je DENKT dat het zo kan zijn stel je je vaak er al op in (wij vrouwen zijn rare wezens wat dat betreft hihi) dus knuffel voor dat!

    In de toekomst toch even wat netter je pil slikken dan zal je zien dat het weer normaal op gang komt!
     
  12. Fien25

    Fien25 Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.657
    418
    83
    Mijn huisarts raakt mij eigenlijk af om de pil al anticonceptie te gebruiken, i.v.m. mijn werk. Hierdoor is het moeilijk om netjes de pil te slikken. Ik werk zeer onregelmatig, heb vaak last van jetlags, en ben vaak aan het werk, op het tijdstip dat ik de pil zou moeten nemen.

    Ze raadde me eigenlijk de nuvaring aan. Op dit moment voel ik me er nog niet lekker bij, om op een andere anticonceptie over te stappen. Maar het is wel iets om over na te denken.
     

Deel Deze Pagina