Is dit ontpillen?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Suus84, 28 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suus84

    Suus84 Niet meer actief

    Goede avond,

    heb een vraagje. Ik denk dat ik niet de enigste ben die met zoiets komt.

    Ik heb donderdag 19 januari 2012 mijn laatste pil ingenomen. Toen heb ik een paar dagen later een onttrekkingsbloeding gehad.
    Ik heb toen na mijn pauzeweek ook geen pil meer ingenomen, want we willen graag een kindje.

    Nu had ik zondag 26 februari plotseling bruine afscheiding/menstruatie. Was niet veel. Kon het met een inlegkruisje af. Had ook wat lichte buikkramp onderin de buik. Een soort lichte menstruatiepijn. Dit had ik maandag ook. De bruine rommel werd wel wat minder. Dinsdagochtend had ik ook dat het nog iets bruin was, maar toen was het meer slijm. Ook af en toe wit slijm. Rond het middaguur ging ik naar het toilet en toen ik had afgeveegd zag ik op het toiletpapier een klodder rood bloed. De rest van de dag had ik helemaal niks, alleen nog een heeeeeel klein beetje bruine afscheiding/menstruatie en wit slijm. De buikkrampjes blijven nog wel, maar er komt niks.

    Mijn vraag is: Kan dit ongesteldheid zijn of is mijn lichaam aan het ontpillen zoals ze wel is zeggen? Ik neem aan dat ik nog niet zwanger ben, aangezien mijn huisarts zegt dat dit niet gelijk kan als je gestopt bent met de pil. Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden.
     
  2. WesDaan

    WesDaan Fanatiek lid

    10 sep 2009
    2.358
    6
    38
    Wat je huisarts zegt is na mijn ervaring niet waar...
    Bij allebei mijn kindjes was ik na het stoppen met de pil gelijk zwanger.

    Heb je tussendoor ook sex gehad?

    Slijmerige afscheiding kan duiden op je eisprong, ook kan dat gepaard gaan met lichte krampjes in de onderbuik ( had ik ook).

    Je hormonen moeten het nu helemaal zelf doen en worden niet meer een handje geholpen.

    het kan best zo zijn dat het een soort ongesteldheid is geweest.

    Ook weet ik dat ik opeens licht bloedverlies had wat wat slijmerig was... Achteraf was dit een innesteling.

    Ik wil je niet vertellen dat je zwanger bent.. Want het kan zomaar zijn dat jou lichaam wel tijd nodig heeft om te herstellen van de pil dat weet ik natuurlijk niet.
    Maar dit is puur mijn eigen ervaring geweest.
    Ik heb 8 jaar de pil gebruikt toen gestopt en gelijk zwanger.
    Later weer gestart en een jaar later gestopt en was ook weer gelijk zwanger..
     
  3. Suus84

    Suus84 Niet meer actief

    We hebben wel sex gehad in die tussentijd.
    Ik zat te denken om misschien toch maar eind van de week een testje te doen als de menstruatie niet doorzet. Dan weet ik in ieder geval hoe en wat.
     
  4. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    ik heb precies dezelfde klachten sinds ik ben gestopt zo'n 2 weken terug, zwanger kan ik eigenlijk haast niet zijn, dus ik gooi t op ontpillen.

    wel raar, heb nu de pil zo'n goed half jaar geslikt, en krijg klachten. en hiervoor (voor mn eerste zwangerschap) de pil zo'n 8 jaar geslikt, geen klachten gehad.
     
  5. Suus84

    Suus84 Niet meer actief

    daar ben ik weer.

    Woensdag en donderdag was de bruine rommel weg. Toen was alles weer als vanouds, en vrijdag rond het middaguur kwam het weer. Ik had er geen buikpijn bij dit keer. Zaterdag had ik bij het afvegen weer een klodder rood bloed en de rest van de dag weer bruin. Gisteren was het alleen maar bruin. Het was niet veel. Zou per dag zo een kwart inlegkruisje zijn.

    Snap er niks van.
     
  6. 2xtantein1week

    2xtantein1week Fanatiek lid

    15 dec 2011
    2.166
    1
    0
    Hi Suus,
    wat vaag allemaal! Kan je niet beter een testje doen? Dan weet je iig meer.. Hoe lang is het nou vanaf je ontrekkingsbloeding? Ik hoop dat je snel een normalen cyclus hebt of en klein wondertje in je buik!
     
  7. Suus84

    Suus84 Niet meer actief

    Op 24 januari was mijn eerste dag van de onttrekkingsbloeding.
    De eerste bruine rommel om maar zo te zeggen was op zondag 25 februari. Dit was dan 34 dagen na de eerste dag van de onttrekkingsbloeding. Als ik zou doortellen dan zou ik nu op 42 dagen zitten.
     
  8. 2xtantein1week

    2xtantein1week Fanatiek lid

    15 dec 2011
    2.166
    1
    0
    Oei, dat is lang! Kan me voorstellen dat je er heeeeeel ongeduldig van wordt!
     
  9. Suus84

    Suus84 Niet meer actief

    ik heb meer zoiets van: als het menstruatie is zet dan door of stop. Want dit is ook niks. Heel de week loop je rond met inlegkruisjes in je tas.En daarbij komt nog dat sinds woensdag vaak moet plassen. Nou zal dat denk ik geen verband hebben met elkaar. Heb laten checken of ik blaasontsteking had, maar dat heb ik niet.
     
  10. Racegirl

    Racegirl Niet meer actief

    Ik weet nog toen ik stopte met de pil ik dit ook had. Bij mij was het echt ontpillen hoor. Heel vervelend maar het hoort er een beetje bij denk ik. Ik ben 12 jaar aan de pil geweest en het duurde bij mij wel zeker 6 maanden voordat ik echt een regelmatige cyclus had. Succes ermee!!!
     
  11. Felice88

    Felice88 Actief lid

    2 feb 2012
    359
    1
    0
    Tilburg
    Pfff hier dezelfde symptomen :s Al een week niet meer ongesteld, maar wel van die vage bloedingen/bruin slijmverlies. Aangezien ik pas 1,5 week met de pil ben gestopt neem ik aan dat het om het 'ontpillen' gaat.

    Herkennen jullie ook de vermoeidheid en hoofdpijn van het ontpillen? Vorige week zelfs een paar keer zwetend wakker geworden, zo gek! Je moet er iets voor over hebben zullen we maar zeggen ;)
     
  12. pinkelientje

    pinkelientje Bekend lid

    22 dec 2011
    514
    0
    16
    begeleidster gehandicaptenzorg/psychiatrie
    Mooi huisje
    Ik heb dat de 40e dag na ontrekkingsbloeding ook gehad, heeft een dag of 4 geduurd, maar totaal misschien een half inlegkruisje met bruine afscheiding. Verder ook geen ongiklachtjes alleen wat pukkeltjes..
    Ik heb het zelf wel als ongi geteld.

    succes meid, en hoop dat je snel zwanger mag zijn!
     
  13. Suus84

    Suus84 Niet meer actief

    Het is inderdaad vervelend die bruine rommel.
    Ik heb voor de zekerheid maar een afspraak bij de huisarts gemaakt voor volgende week maandag. Is meer om gerust te stellen. Als ik tegen die tijd geen bruine rommel meer heb dan zeg ik de afspraak af.

    Ik heb geen last van vermoeiheid en hoofdpijn. Toen ik de pil gebruikte had ik regelmatig migraine. Ff afkloppen, maar nu nergens last van. Ook geen last meer van stemmingswisselingen. Dat is ook erg fijn.
     
  14. Suus84

    Suus84 Niet meer actief

    Daar was ie weer.

    Toch maar zojuist ff een test gedaan met cb. Nou zie ik sowieso in het eerste venster die blauwe liggende streep, maar ik zag ook in hetzelfde venster een heeeel dun en heeeeeel licht blauw staand streepje.
    Denk zelf dat het niks is, maar wil voor de zekerheid toch nog een test doen van de week. Nu had ik begrepen dat cb niet zo een supertest is, maar die van de KV wel. Moet ik dan die ene hebben met de roze verpakking of die andere van KV?

    Kan ik dan het beste 's ochtends testen? Want ik drink best aardig wat water overdag. na 16.00 uur drink ik bijna niks meer.
     
  15. Melodios

    Melodios Actief lid

    28 okt 2010
    196
    0
    0
    je moet die 2 voor 5 euro hebben van KV en sochtends testen is altijd het beste, maar die testen van KV zijn best gevoelig dus op en later tijdstip zou ook kunnen denk ik hoor..
     
  16. Felice88

    Felice88 Actief lid

    2 feb 2012
    359
    1
    0
    Tilburg
    Hier juist andersom, met de pil weinig last van migraine (overigens ook dankzij een osteopaat) en nu sinds het stoppen van de pil weer heel gevoelig voor hoofdpijn en migraine.

    Vind het alleen wel vreemd dat ik al een week last heb van bruine afscheiding. Hoort dit erbij :(?!

    Om trouwens even terug te komen op jouw allereerste berichtje: volgens mij kan je wel vanaf ronde 1 meteen zwanger worden....
     
  17. Jacky78

    Jacky78 Fanatiek lid

    3 jun 2008
    3.425
    1
    0
    lekkerr huisarts dan....
    ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het wel meteen na het stoppen met de pil raak kan zijn!


    Je kan allicht even een testje doen, dan weet je voor nu even dat je in ieder geval niet zwanger bent. Je klachten KUNNEN van het ontpillen komen, maar je kan dus ook zomaar wel al zwanger zijn....
     
  18. Suus84

    Suus84 Niet meer actief

    ik had gister een testje gedaan van cb. Nou zag ik in het eerste venster die licht blauwe liggende streep, maar ik zag ook in hetzelfde venster een heeeel dun en heeeeeel licht blauw staand streepje in het midden.

    Ik heb nu zo een kv test gehaald (2 voor 5 euro). Maar ik vroeg me af wanneer ik het beste kan testen. Kan ik dat morgenochtend doen of vrijdagochtend?

    @Felice88: ik heb iets meer als weekje last gehad van heeeel weinig bruine afscheiding. Ik had ook een keer een heeeeeel klein beetje licht rood bloedverlies erbij.
     
  19. Felice88

    Felice88 Actief lid

    2 feb 2012
    359
    1
    0
    Tilburg
    Wow spannend! Ik zou gewoon deze ochtend testen....en desnoods morgen ook nog ;)

    Ik hou het inderdaad maar gewoon op ontpillen, vind dat bloedverlies en afscheiding niet eens het ergste. Die dufheid, hoofdpijn en vermoeidheid maken het alleen zo irritant :cool:

    Ben benieuwd of je test vandaag / morgen (weer) positief is :)!!!
     
  20. Seit

    Seit Fanatiek lid

    12 feb 2011
    1.996
    0
    0
    Geldrop
    De testen K2V5 zijn echt heel snel te gebruiken! Het beste met ochtendurine, daar zit veel HCG in (als je zwanger zou zijn)
    Dus ik zeg: test zo snel mogelijk! Dan heb je meteen duidelijkheid :D

    Succes en toitoitoi!!!!
     

Deel Deze Pagina