Bloedingen tijdens gebruik pil

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Manuk, 4 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Manuk

    Manuk Fanatiek lid

    19 okt 2010
    2.751
    62
    48
    Vrouw
    Groningen
    Hoi,

    In januari heb ik een MK gehad, helaas later op een echo gebleken dat niet alles weg was.
    Ik moest een menstruatie afwachtten en daar zou de rest dan mee uitkomen.
    Op de eerste dag van die menstruatie ben ik met de pil begonnen. Ik wou gewoon een aantal maanden rust en daarna zouden we verder kijken van hoe of wat en wanneer we onze kinderwens voor een 2e kindje op zouden pakken.

    Nu ben ik ong. weer 2 weken aan de pil maar ik begin nu tijdens het slikken van de pil weer te bloeden. Het is geen helder bloed maar meer bruinverlies. Het is als de laatste dag(en) van een menstruatie.

    ik heb met de assistente overlegt van de HA en die zegt dat het kan en als het hier bij blijft we ons niet te druk hoeven te maken.
    Nu houd het echter al een week aan en ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Daarbij komt ook nog dat ik menstruatiekrampen blijf houden.

    Komt dit vaker voor als je weer net met de pil begint ( ben in januari 2010 gestopt )
    Ik heb de yasmin, welke ik voor mijn 1e zwangerschap ook gebruikte. Toen had ik er geen problemen mee.

    Manuk
     
  2. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.147
    1.068
    113
    Ik heb het wel gehad los van een miskraam, toen ik opnieuw met pil begon die in verleden ook wel eens had gehad, kreeg ik last van tussentijdse bloedingen (doorbraakbloedingen). De pil bleek te licht te zijn (geworden?), heb toen een 3-fase pil gekregen (en als dat niet voldoende zou helpen, zou ik een 50 pil krijgen ipv normale 30). Toen was het probleem opgelost.

    Een zwangerschap verandert je lichaam van binnen en buiten en een pil kan dan opeens andere bijwerkingen hebben. Ik had mijn 3-fase pil 4 jaar geslikt zonder bijwerkingen (erg tevreden mee), maar toen ik tijdje na geboorte van mijn zoon weer met deze zelfde pil begon, kreeg ik zeer ernstige, zeldzame bijwerking waar ik ruim 3 maanden flink ziek van ben geweest.

    Jij hebt dan ook nog een miskraam erbij gehad, wat de hormoonhuishouding helemaal overhoop kan gooien (die van mij is, 7 weken na miskraam, nog steeds duidelijk van slag) en wellicht ook bijwerkingen van de pil?

    Veel sterkte, ik hoop dat je snel van klachten af bent. Wellicht een andere pil dus een optie?
     

Deel Deze Pagina