Mirena vraagje vervelend ding!

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Mowtom, 5 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mowtom

    Mowtom Fanatiek lid

    22 aug 2006
    3.530
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster kdv
    Omg eindhoven
    Hallo dames,

    ik heb een vraagje. Ik heb 2,5 jaar geleden een Mirena spiraaltje laten zetten, in de hoop geen menstruatie meer te hebben. Helaas ik behoor niet tot die gelukkige dames :p. Maar goed dat maakt niet uit.

    Waar ik nu een beetje tegenaan loop is dat ik zo ontzettend onregelmatig ongesteld ben. Al vanaf het begin van het spiraaltje.
    Ik ben het dan weer 2 maanden niet dan weer 3x in de maand een beetje.

    Nu deze maand is het echt het toppunt! Ik was voor het laatst ongesteld in oktober en dan nu weer geworden 4 februari en in de tussentijd tot nu al zo'n 3x ongesteld geworden. Dan weer een dag flink veel, dan weer 3 dagen niks, dan weer 4 dagen beetje en zo blijft het nu al zo'n ander halve maand doorgaan. Steeds als ik denk nu ben ik er weer vanaf dan hup een dag of twee later zit ik weer onder! Ik ben er zo klaar mee.

    Nu heb ik hier wel eens gelezen dat je een anticonceptie pil erbij kunt gebruiken voor een week. Dat je dan in 1 weer een hele strip moet opeten en dat je dan niet meer ongesteld word. Nu wil ik best ongesteld worden maar dan graag wat regelmatiger en niet zo lang/wisselend. Ik was het zonder de pil altijd zo ontzettend regelmatig! Ik kon er de klok op gelijk zetten en had ook een nette cyclus van 28 dagen precies.

    Iemand tips? Ideeen? Hellup!!!:x
     
  2. tresje

    tresje Fanatiek lid

    13 jun 2011
    2.414
    0
    36
    ik had precies hetzelfde. ik heb m laten verwijderen. de arts zei dat mijn lichaam dat ding gewoon niet accepteerde maar afstootte.
    ik ben ook altijd heel regelmatig ongesteld en met dat ding was er geen pijl op te trekken en had ik steeds vaker tussentijdse bloedingen.
    wat een opluchting dat ie er uit is zeg! ik wilde wel zwanger worden dus hij ging er sowieso uit. maar laat m zeker nooiy meer plaatsen. ik gebruik wel condooms. geen gerotzooi meer aan mijn lijf!
     
  3. Mowtom

    Mowtom Fanatiek lid

    22 aug 2006
    3.530
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster kdv
    Omg eindhoven
    Niemand een idee of het kan helpen??
     
  4. carrolyn

    carrolyn Fanatiek lid

    30 jan 2011
    2.770
    1
    0
    ik heb hem gehad bijna 3jaar enw as nooit ongesteld, dus helaas kan ik je geen hulp bieden.
     
  5. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.607
    15.070
    113
    Nabij Utrecht
    Ik heb hem van nov '10 t/m juni '11 gehad en hem er daarna heel snel uit laten halen.
    Ipv 1 week per maand ongi, was ik 3 weken per maand ongi en daarna 1 week niet, om weer 3 weken ongi te zijn (soms bruin, dan roze of helder rood).

    Volgens de gyn accepteerde mijn lichaam de mirena niet en bleef mijn lichaam baarmoederslijmvlies opbouwen (wellicht meer dan normaal is).
     
  6. Mowtom

    Mowtom Fanatiek lid

    22 aug 2006
    3.530
    0
    36
    Pedagogisch medewerkster kdv
    Omg eindhoven
    Vraagje nog. Misschien dat jullie hierop wel een antwoord voor me hebben.
    Als je het spiraaltje eruit wil laten halen moet je dan ook gestopt zijn met de menstruatie? Ik meen dat het zetten na je menstruatie of zoiets moest?! Ik ben er nu echt klaar mee en ga anders voor volgende week een afspraak maken. Ik ben nog steeds ongesteld en dat nu al vanaf 4 feb...af en aan :S Niet fijn!

    Ik moet toch binnenkort naar de huisarts voor een 5 jaarlijks uitstrijkje dus ik dacht doen ze dat mooi tegelijkertijd!

    Hellup iemand?!
     
  7. hielkje

    hielkje Fanatiek lid

    Ze kunnen hem tijdens je menstruatie verwijderen dat is geen probleem als ze de touwtjes maar zien.

    Sommige vrouwen blijven een vorm van menstruatie hebben. En na 3 jaar neemt de hoeveelheid hormonen heel erg af, waardoor je vaker en onregelmatiger ongesteld wordt. Het advies is dan om hem binnen 3 jaar te vervangen ipv 5 jaar. Dus dat kan bij jou ook nu het geval zijn. Ik maakt het bij ons in de huisartsenpraktijk vaker mee.
     

Deel Deze Pagina