Ontpillen of toch niet?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door fleurtjeuh, 18 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. fleurtjeuh

    fleurtjeuh Actief lid

    15 feb 2012
    456
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo iedereen.
    Ik zal mijn 'probleem'proberen uit te leggen, maar ik ben een beetje chaotisch in mn hoofd momenteel dus ik hoop dat het een samenhangend en te snappen verhaaltje wordt.

    3 week geleden ongeveer kreeg ik een plekje op mn arm.
    Na een aantal dagen toch maar mee naar de huisarts gegaan en daar heb ik antibiotica en een zalfje gekregen. Natuurlijk heb ik meteen gekeken of de antibiotica de pil zou opheffen. Hier stonds dat het zo zou kunnen zijn, niet zeker dus.
    Ik was die week ongesteld toen ik met de anti biotica begon en maakte me er dus niet zoveel zorgen om.
    Mijn vriend en ik hebben gelukkig niet de drang om elke dag sex te hebben, dus we hadden er geen problemen mee om te wachten met elkaar naar bed te gaan, voordat de anti biotica was uitgewerkt.
    Een aantal dagen nadat ik gestopt was met de antibiotica hebben zijn we toch met elkaar naar bed geweest. Ik had voor de zekerheid condooms gehaald, voor als we wel zin zouden krijgen voordat die antibio was uitgewerkt. Toch hebben we niet aan de condooms gedacht, omdat we nooit condooms gebruiken. Dat zou rond de tijd zijn dat als ik een gewone cyclus zou hebben, ik een ei zou moeten krijgen. Maar aangezien ik aan de pil ben schatte ik de kans zo klein dat het raak zou zijn, dat ik de gedachte van me af schoof.
    maar nou heb ik al 2 dagen soms ineens kramp in mn onderbuik en een ongi gevoel terwijl ik pas over een week ongi moet worden.

    Is dit gewoon een reactie door de antobiotica dat het een soort van ontpillen is, of kan dit toch een innesteling zijn?

    Ik hoop dat jullie het lange verhaal begrijpen, en mij kunnen helpen.
     
  2. Beckje

    Beckje VIP lid

    12 jul 2010
    8.652
    4
    36
    de nieuwste onderzoeken hebben aangetoond dat antibiotica geen invloed op de pil heeft :) dus niets aan de hand
     
  3. Lief 26

    Lief 26 Actief lid

    13 mrt 2012
    378
    0
    16
    NULL
    NULL
    de kans is zeer klein dat de pil niet meer werkt door antibiotica, maar de kans is aanwezig inderdaad. Ik had nog niet gehoord van het onderzoek! antibiotica heeft wel heel invloed op de darmen, dus misschien kan dat je klachten verklaren. Begrijp ik dan uit je verhaal dat je niet meer begonnen bent met de pil na de mensturatie? want dan is het inderdaad kans dat je aan het ontpillen bent.

    Ik hoop dat je er wat mee kan, probeer er niet te veel op te letten. Soms kan je lichaam je behoorlijk voor de gek houden!! Even afwachten tot je weer ontgesteld wordt, en schrik niet als het wat langer duurt! Ook dit kan een gevolg zijn van het ontpillen....

    Succes!
     
  4. fleurtjeuh

    fleurtjeuh Actief lid

    15 feb 2012
    456
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben na de stopweek wel weer aan de pil gegaan. Hoe erg ik het ook haat op dit moment.. Ik wil heel graag een kindje maar de omstandigheden laten het nog niet toe.

    Ook herinner ik me net dat ik door de antibiotica aan de diarree was en dit zou wel de pil kunne n beinvloeden als ik het me goed herinner. Ook heeft mijn lichaam vaker spelletjes met me gespeeld, zo erg dat ik echt dacht dat ik zwanger was. Maar een test laat dat snel verdwijnen.
     

Deel Deze Pagina