Last van extreme hormonenwisselingen zonder pil, wie ook?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Sennaaa, 25 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sennaaa

    Sennaaa Niet meer actief

    Ik zou geen pil hoeven te slikken, omdat mijn vriend een knoop heeft. Toch ben ik weer begonnen. Ik was nu sinds een aantal maanden gestopt, maar heb zo'n last van hormonenwisselingen dat ik er gek van word. Ene momenteel heel boos, dan weer heel verdrietig en dan weer heel angstig.. echt niet grappig en volgens mij kwam het echt omdat ik geen pil meer slikte.
    Eigenlijk zou ik de pil niet meer willen slikken, maar ik zie even geen andere oplossing. Ik ken toevallig mensen in mijn omgeving waarvan de huisarts ook had geadviseerd weer aan de pil te beginnen omdat deze wisselingen zo extreem waren.

    Nog meer meiden die om deze reden de pil slikken???
     
  2. Gerdatjuh

    Gerdatjuh Bekend lid

    27 feb 2012
    992
    23
    18
    Vrouw
    Fryslân
    Ik slikte de pil om mijn eczeem (in het gezicht) onder controle te krijgen, had met de hormonen te maken.. Maar geen last van hormonenwisselingen gehad na t stoppen.. Ook geen eczeem meer overigens :D Kan me best voorstellen dat t heel vervelend is die wisselingen, had ik heel erg in de 2 weken na de bevalling, ik was vooral heel boos/down.. Gaat nu gelukkig een stuk beter..
     
  3. Bbibi

    Bbibi Fanatiek lid

    20 feb 2012
    4.762
    3
    38
    Receptioniste/ financieel admin medewerker
    Dusseldorf
    Ja hier ook een!
    Ik ben nu gestopt met de pil vanwegen een kinderwens en ik het idee heb dat dat ontpillen vrij lang gaat duren!
    maar voel me er ook niet goed bij! 2 jaar geleden ook al eens gestopt maar daardoor ook onzeker/angstig/depri... terwijl ik van mijzelf erg dominant en mondig en zeker en vrolijk ben... Dus totaal het tegenover gestelde... niet echt een pretje! maar zal er toch doorheen moeten anders geen kindje voor ons :(

    Goodluck!
     
  4. Sennaaa

    Sennaaa Niet meer actief

    Bedankt voor de reacties... en fijn om te lezen dat ik niet de enige ben..

    @bibi sterkte ermee en hopelijk ben je snel zwanger:D
     
  5. Bbibi

    Bbibi Fanatiek lid

    20 feb 2012
    4.762
    3
    38
    Receptioniste/ financieel admin medewerker
    Dusseldorf
    @senna, zeker niet de enige! je hoort het echt vaker! voor mij zorg het voor continue afgiften van hormonen daarom geen schommelingen, zonder pil dus wel helaas!

    Maar snel een kindje hoop ik ook, kan ik daarna gauw wqeer terug aan mijn vertrouwde pil (i miss him!) hahaha! maar nog niet ongi geweest helaas dus zal nog wel even duren... zucht...

    Maar als ik jouw was zou ik lekker aan de pil blijven, er zitten nadelen aan, maar ook juist weer veel voordelen! dus of het nu beter of slechter is als zonder pil zijn de heren medici nog niet helemaal aan uit! dus zou hem gewoon blijven nemen als ik jouw was! ;)

    groetjes
     
  6. Lotje02

    Lotje02 Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.646
    3
    0
    Sinds ik met de pil gestopt ben voel ik me echt veel beter, maar ik kan wel van het ene op het andere moment ontzettend boos worden om niks. Of ontzettend verdrietig..op zo'n moment vergaat mijn wereld echt, terwijl er niks aan de hand is. Gelukkig komen deze momenten niet heel vaak voor, maar het is wel vervelend. Ik hoop dat dit minder wordt naarmate ik langer van de pil af ben....
     
  7. Sennaaa

    Sennaaa Niet meer actief

    Ik heb het liefste die 'troep' niet in mijn lijf, maar ja als de voordelen niet tegen de nadelen op kunnen heb ik eigenlijk geen keuze.. beetje jammer, maar helaas:(.
    En daarnaast door die emotionele wisselingen, gaat mijn gezondheid ook achteruit (omdat ik me niet goed voel en verdrietig ben, ben ik ook weer gevoeliger voor virussen).. dus ik denk dat de pil beter is voor mij;).

    Bedankt voor jullie reacties en ik hoop dat jullie snel zwanger zijn... :D (al geeft dat ook heel veel hormonen af, dus wisselingen.. maar dan doe je het voor het goede doel).
     

Deel Deze Pagina