Antibiotica

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door 0StEfAnIe0, 22 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 0StEfAnIe0

    0StEfAnIe0 Nieuw lid

    22 apr 2012
    2
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo,
    Ik heb een vraagje.... ik heb 3 week geleden een antibiotica kuur gekregen .en ben nu al 2 week weer van deze kuur af en ben nog steeds elke dag goed misselijk. Ik stond van de week onder de douche en voelde ineens een steek onder in mijn buik en heb een paar dagen veel afscheiding gehad. nu vraag ik me af of ik misschien zwanger kan zijn.
     
  2. Ellamalou

    Ellamalou Fanatiek lid

    22 jan 2011
    1.416
    0
    0
    NULL
    NULL
    Slik je anders de pil? En ben je overtijd?

    Een vriendin van mij slikte de pil en is zwanger geworden tijdens een antibiotica kuur omdat de pil dan niet altijd effectief is.
    Ze heeft nu trouwens een prachtige dochter :)

    Het kan dus wel. Maar dit is heus niet altijd zo. Er zijn mensen die pas zwanger geraken nadat ze meer dan 3 maanden, 6 maanden, 1jaar... gestopt zijn met de pil.

    Ik zou even testen als ik jou was.
     
  3. 0StEfAnIe0

    0StEfAnIe0 Nieuw lid

    22 apr 2012
    2
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja ik ben aan de pil. en heb al een kindje en daar was ik toen ook heel snel zwanger van. ik ben benieuwd ik denk dat ik nog maar even een paar dagen wacht en dan een test koop. want de ongesteldheid kan nu ook uitblijven door mijn stress natuurlijk of ik nou wel of niet zwanger ben.
     
  4. Bloembie

    Bloembie Bekend lid

    12 sep 2011
    621
    0
    16
    Op de NHG site staat dat er geen interactie is tussen de meest gebruikelijke antibiotica en de pil. Ik heb het volgende stuk gekopieerd en geplakt:

    De pil en antibiotica: geen signaal meer over interactie

    Sinds jaar en dag worden pilgebruiksters geïnformeerd over aanvullende contraceptieve maatregelen bij gebruik van amoxicilline of een tetracycline. Dit gaat veranderen per 1 januari 2012.

    De vermeende interactie stond al langer ter discussie wegens gebrek aan onderbouwing. In de herziene NHG-Standaard Anticonceptie is de waarschuwing daarom geschrapt. De KNMP heeft ook besloten de signalering te laten vervallen. De effectiviteit is wel verminderd als er sprake is van verminderde opname van een combinatiepil door braken of diarree.

    Van de leverenzyminducerende antibiotica rifampicine en rifabutine is wel bewezen dat er sprake is van een relevante interactie met combinatiepreparaten en hiervoor blijft de signalering gehandhaafd. Dit geldt ook voor andere leverenzyminducerende medicatie, zoals de inducerende anti-epileptica (barbituraten, carbamazepine, fenytoine, oxcarbazepine, topiramaat) en hypericum (sint-janskruid).

    Per 1 januari 2012 vervalt het interactiesignaal in de geautomatiseerde medicatiebewakingssystemen van de KNMP en Stichting Health Base bij het voorschrijven en afleveren van amoxicilline, of een tetracycline (zoals doxycycline of minocycline) bij gebruik van hormonale anticonceptie. De diverse betrokken partijen worden geïnformeerd over deze wijziging, zoals apothekers, apothekersassistenten, huisartsen, fabrikanten van de anticonceptiepil en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

    De pil en antibiotica: geen signaal meer over interactie
     

Deel Deze Pagina