Koperspiraal en overtijd, dag 67 cyclus ?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Bajou, 29 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bajou

    Bajou Fanatiek lid

    10 feb 2009
    4.599
    1
    0
    België
    Hey dames,

    Ik plaats dit bericht vooral omdat ik me een beetje zorgen maak en graag wat verschillende standpunten zou lezen.

    Ik heb een koperspiraal sinds november 2010. In het begin rommelde mijn cyclus nog wat door de borstvoeding, maar daarna werd die regelmatig 33/cyclus.

    Nu ben ik voor de laatste keer ongesteld geworden op 1 maart en sindsdien niks? Vandaag zit ik op cyclusdag 67!
    Ik heb nog nooit zo'n lange cyclus gehad, ook niet tijdens het ontpillen (max was 51).

    Heb vorige week een test gedaan met een test die ik nog liggen had en zogezegd een maandje over datum was (geloof niet dat dat zo'n grote rol speelt?). Negatief.

    De draadjes van de spiraal kan ik niet voelen omdat mijn baarmoeder gekanteld is sinds de bevalling. Dus ik ga er vanuit dat die er wel nog zit. (ik begin me wel steeds meer zorgen te maken, want een maand geleden was ons toilet ineens verstopt, zou beginnen denken dat ik mijn spiraal verloren ben?! ;) )

    Ik zie niet zo heel veel mogelijkheden?

    Is het mogelijk dat je een cyclus overslaat, zo uit het niets? Zo ja... dan moest ik nu eigenlijk alweer ongesteld zijn. Dus dat klopt ook niet. Heeft iemand hier ervaring mee?

    Verder denk ik ook niet dat ik zwanger kan zijn en toch negatief zou testen? Of zouden jullie in mijn geval een 2de test doen?

    Pff wat een ellende, was zo makkelijk met het koperspiraal en ineens blijft die ongesteldheid uit.

    Liefs
     
  2. Cjb

    Cjb Actief lid

    26 nov 2011
    209
    0
    0
    Je hebt het spiraaltje al een tijdje. Werd je altijd normaal ongesteld?
    Ik had namelijk een mirena spiraaltje en op een gegeven moment bleef mijn menstruatie helemaal uit. Dit was/is normaal. Dit vond ik zo heerlijk aan een spiraaltje. Maar ik zou sowieso even contact opnemen met de huisarts om te laten checken of het spiraaltje er nog wel zit dat moet je natuurlijk wel zeker weten:p En dan zou ik ook even informeren naar hoe het zit met je menstruatie.

    Succes!
     
  3. Bajou

    Bajou Fanatiek lid

    10 feb 2009
    4.599
    1
    0
    België
    Ja, enkel de eerste 3 maanden was m'n cyclus raar omdat ik borstvoeding gaf. Maar nu was ik al een jaar en half regelmatig. Met het mirena-spiraaltje is het inderdaad zo dat je niet meer ongesteld kan worden, maar ik heb een koperspiraal zonder hormonen dus ik moet wel elke maand ongesteld worden.

    Naar de HA ga ik niet hiermee, ik heb een gekantelde baarmoeder waardoor het sowieso lastig is om de draadjes te vinden en dat kan behoorlijk pijnlijk zijn.

    Vraag me af wat een redelijke termijn is om niet ongesteld te worden vooraleer ik naar de gyn bel (woon in België, wij gaan vaker naar de gyn)
     
  4. Bajou

    Bajou Fanatiek lid

    10 feb 2009
    4.599
    1
    0
    België
    Ga het afwachten tot dit weekend, voel me wel erg raar. Misselijk (ik was niet misselijk als ik zwanger was) en snel uitgeput.

    Vind het vooral zo lastig niet te weten wat er aan de hand is.
     
  5. RSL

    RSL Fanatiek lid

    16 okt 2008
    2.352
    42
    48
    Overijssel
    ik heb dit ook gehad met mijn koperspiraal (t-safe) hij zou 10 jaar mee gaan.. maar na een maand of 5 problemen gekregen.. op het laatst was ik ruim 1,5 maand overtijd.. en toen begon het bloeden... 8 weken lang, en mega veel pijn in mn buik. toen ik t niet meer vol kon houden ben ik naar de gyn geweest, en hij moest er per direct uit.. was verzakt, en bijna baarmoedermond doorboord.. dus het kan best dat ie is verschoven...
     

Deel Deze Pagina