Nu alvast ontpillen?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door teacup, 16 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. teacup

    teacup Niet meer actief

    Hoi dames!

    Ik ben nieuw op het forum, dus ben me allemaal nog een beetje aan het oriënteren waar wat staat ;) hoop dat ik dit onderwerp op de juiste plaats post :)!
    Over n paar maandjes zouden mijn vriend en ik graag willen gaan voor ons 1e wondertje! Superspannend natuurlijk, ik kan ook echt niet wachten:D
    Nu weet ik dat het voor iedereen verschilt hoe snel je zwanger wordt, maar is het misschien verstandig nu alvast te stoppen met de pil en tot die tijd een condoom te gebruiken? Zodat ik vast kan ontpillen zegmaar? Natuurlijk geen garantie dat t dan uiteindelijk sneller gaat...maar toch??
     
  2. bijoux

    bijoux Fanatiek lid

    14 jun 2011
    1.237
    0
    0
    momenteel thuis , mijn man heeft een stucadoorsbed
    regio breda
    mij lijkt dat idd erg logisch..

    of het zo is weet ik niet..

    je moet dan natuurlijk wel heel trouw de condoom blijven gebruiken..
    en het risico dat deze scheurt in je achterhoofd houden.....



    succes!
     
  3. teacup

    teacup Niet meer actief

    bedankt voor je reactie :)! Indd..komen natuurlijk weer "risico's" bij kijken, hoewel ik niet denk dat we het ontzettend erg zouden vinden mocht het door het condoom heen alsnog gebeuren..tis meer dat we nog eventjes wat zaakjes op orde willen krijgen rondom het huis onder andere. Voor mezelf zou dat met een toekomstige zwangerschap wat rustiger zijn en voor het kindje ook :). Maar goed, ik ken mezelf; ALS we dan over n paar maandjes willen stoppen met de pil, dan ben ik ook zo'n muts die dan ongeduldig wordt als mn cyclus niet 1,2,3 op gang komt :p. Dus dacht; als we DAT nou vast op de rails hebben ;)..(hopelijk)..
     
  4. Beckje

    Beckje VIP lid

    12 jul 2010
    8.652
    4
    36
    je hoeft niet eerst te ontpillen :) dat is een veel gedacht iets. maar is nergens voor nodig ;) zijn genoeg dames die direct een gewone cyclus hebben :)
     
  5. Bloem89

    Bloem89 Niet meer actief

    @teacup: ik zit precies in dezelfde situatie als jou. Maar heel veel vrouwen moeten WEL eerst ontpillen omdt het een aantal maandjes duurt voordat alles op gang komt.
     
  6. lin2011

    lin2011 Fanatiek lid

    22 aug 2011
    3.321
    0
    36
    Zo te horen maakt het de stap voor jullie ook iets minder groot en heb je wat meer het gevoel ermee bezig te zijn. Zou het gewoon doen want niet bij iedereen gaat alles zo vanzelf.
    Succes
     
  7. ladyw

    ladyw Fanatiek lid

    4 nov 2011
    1.233
    2
    0
    Bergen op zoom
    het is erg verschillend per persoon of je cyclus gelijk goed op gang komt. zelf ben ik na 9 jaar aan de pil te zijn geweest binnen 4 maanden zwanger geraakt nadat ik gestopt was met de pil.
    Dus dat is best snel;)
     
  8. xprissiex

    xprissiex Fanatiek lid

    8 mei 2012
    1.108
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als je over een paar Maanden wilt beginnen kan je nu het beste stoppen, want niet iedereen moet 'ontpillen' maar de meeste vrouwen wel. Geef je lichaam vast even de tijd.
    Nu ben je er het minst mee bezig. Je wordt Idd ongeduldig hihi. hoe snel je zwanger wordt dat heeft niemand in de hand. Succes.
     
  9. pinkelientje

    pinkelientje Bekend lid

    22 dec 2011
    514
    0
    16
    begeleidster gehandicaptenzorg/psychiatrie
    Mooi huisje
    Bij het zien van de titel was mijn eerste reactie: Jaaaaaah!

    als ik van te voren geweten had dat mn cyclussen zo beroerd zouden zijn had ik zeker te weten eerder gestopt met de pil! nu wil het natuurlijk niet zeggen dat iedereen zulke lange rondes krijgt, maar ontpillen kan zeker geen kwaad! en als jullie het zien zitten met condoom te klussen zou ik het zeker aanraden te stoppen met anticonceptie!

    succes bij het maken van je beslissing meid! en hopelijk ben je snel zwanger!
     
  10. Giulietta

    Giulietta Actief lid

    29 mrt 2011
    366
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik heb het ook gedaan, was een jaar van de pil af toen we voor een kindje gingen. Na dat jaar wist ik precies hoe mijn cyclus was! En het is vast toeval en een hele portie geluk erbij, maar ik was in de eerste ronde zwanger! :D
     
  11. teacup

    teacup Niet meer actief

    Hi meiden! Super bedankt voor al jullie reacties!! Ik ga veel aan dit forum hebben denk ik hihi! @bloem89; ik zie dat jullie in augustus voor de 1e ronde gaan! Spannend!!! Ik duim voor je dat je snel zwanger bent :)
    @Lin2011: Ja klopt!! Ik ben er eigenlijk nu al heel erg mee bezig, dus het idee om alvast met de pil te stoppen is zeker fijn.. gewoon alvast een stapje dichterbij het zwanger-zijn voor je gevoel hahaha (klinkt mssn stom, maar toch :p)
    @Pinkelientje; precies, je weet maar nooit!! Ik ben ook zo'n beetje 12 jaar aan de pil geweest..zegt niks, maar t kan natuurlijk 2 kanten op! Misschien gaat t snel, misschien duurt t idd wel n jaar..
    @Giulietta: jaaaa kijk dat is natuurlijk top!! Dat wil ik dus eigenlijk ook bereiken...dat je je cyclus al n btje door hebt en dat het nu ff goed op gang kan komen zonder die hormoonzooi enz..
    Ben benieuwd hoe lang t dan uiteindelijk duurt voordat we zwanger zijn!!
     
  12. Naomi86

    Naomi86 Bekend lid

    28 nov 2011
    805
    0
    16
    fulltime mama en huisvrouw
    gemeente Buren
    ik zeg doen! ik heb echt spijt dat ik het niet heb gedaan! loopt nu te rommelen met mijn cyclussen
     
  13. Charise

    Charise VIP lid

    9 nov 2011
    5.664
    5
    38
    Zwanger zijn van een prachtig meisje!
    Zuid-Holland
    Ik ben ook vorig jaar juli gestopt met de pil, vond het wel fijn.
    Mijn cyclus gaat dan nu pas raar doen, maar toch heb wel al die troep al uit mijn lijf. ;)
    En ook allerlei klachten (2 maanden) toen alles weer op gang moest komen.

    Zijn nu pas in de 3e ronde officieel voor een kindje. Tot die tijd beetje met condoom en ook wel eens zonder. Maar toch nog niet gelukt tot nu toe.

    Maar goed dat staat los van de pil natuurlijk.
    Ik zou zeggen nu stoppen. ;)
     
  14. Bri

    Bri Niet meer actief

    Toen ik was gestopt met de pil, kreeg ik direct een heel keurige cyclus van 27-28 dagen. Geen ontpil klachten gehad, terwijl ik járen aan de pil was geweest.
    Toch vond ik het fijn om niet meteen voor het echie te gaan (maand of 4 andere AC gebruikt). Zo kon ik inderdaad ontdekken dat ik echt een regelmatige cyclus had, en in alle rust beginnen met foliumzuur.
    Wat sowieso verstandig is, om te checken of je nog bepaalde risico's hebt waar je nu al iets aan kunt doen. Bijvoorbeeld stoppen met roken, afvallen, medicatie afbouwen/switchen, of andere dingen die niet goed samengaan met een zwangerschap(swens).
    Je kunt voor een zogenaamd preconceptioneel advies naar je ha gaan, of naar een verloskundige. Maar er zijn ook online checks voor (volgens mij een via Erasmus MC), dat je kunt zien of er nog dingen zijn die in jouw specifieke situatie verstandig zijn om te doen voor je zwanger raakt.
     
  15. Ameike

    Ameike Lid

    18 aug 2011
    93
    0
    0
    werken en sporten
    Noorden van het land

    Hallo,

    Ook ik ben nu een jaar gestopt, wouden het al eerder proberen, maar nu besloten om toch eerst te trouwen... Dat komt er even tussendoor:). Ik was wel gelijk regelmatig ongi toen ik gestopt ben, maar merk nu wel heel goed na een jaar wanneer mijn ei is. Merk dat hormonen van de pil er nu echt helemaal uit zijn..
    Hopeloijk gaat het bij ons ook zo snel als bij jou!
     
  16. Peony84

    Peony84 Fanatiek lid

    23 jun 2012
    1.885
    0
    0
    Nederland
    Ik zit in hetzelfde schuitje...
    Wij gaan nog niet voor een kleine maar ik wilde wel alvast mijn cyclus op rit hebben en de veranderingen leren kennen van mijn lichaam.

    Je hebt nu de tijd om 'relaxed' te ontpillen. Als je er straks voor wil gaan ben je er dan helemaal klaar voor!;)
    (En het klopt idd dat je dan toch het gevoel hebt dat je er al mee bezig bent.. haha)
     
  17. Natasja84

    Natasja84 Fanatiek lid

    8 jun 2012
    2.951
    0
    36
    Veluwe
    Hoi,

    Wij willen graag ongeveer rond Januari 2013 zwanger zijn. Ik ben deze Januari alvast gestopt met de pil. De bedoeling was dan eerst een paar maanden te ontpillen en dan na de zomer rustig aan te beginnen met klussen. Ik ben blij dat ik al zolang van te voren ben gestopt met de pil want alles lijkt op dit moment niet vanzelf op gang te komen. Anders waren wij hier volgend jaar pas achter gekomen en dan was de teleurstelling een heel stuk groter geweest.

    Succes...!!
     
  18. o0Mrkk0o

    o0Mrkk0o Niet meer actief

    Hoi hoi,

    Hier hetzelfde gevoel!! Ik ben in maart gestopt met de pil na bijna 6 jaar. Nu lekker aan het ontpillen en dan gaan we er in septbember helemaal voor!

    Het is gek maar ik vind het heerlijk zo zonder hormonen...voel me veel beter, minder last van stemmingswisselingen en gelukkig inmiddels een prima cyclus!

    Het voelt inderdaad alsof we al een beetje begonnen zijn met onze wens, en dat voelt zo fijn ;)

    Succes en veel geluk!!
     
  19. Vvlinder

    Vvlinder Fanatiek lid

    24 jun 2012
    3.050
    38
    48
    VZ-IG
    limburg
    Ik ben afgelopen feb gestopt met de pil, om ook langzaam aan te beginnen.
    Eerst ook veilig en dan weer eens zonder condoom en na 2 maanden was ik al zwanger...

    Ik heb de pil 11 jaar geslikt.
     
  20. xprissiex

    xprissiex Fanatiek lid

    8 mei 2012
    1.108
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat is een ding wat zeker is... in het begin voelde ik me echt heel slecht maar nu bijna half jaar verder en voel me top! Heb weer zin... dat was ook wel eens anders.. :(
     

Deel Deze Pagina