Minipil Cerazette

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Loesje86, 31 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Ha meiden,

    Zijn er hier die ervaring hebben met deze pil? En zo ja, wat waren jullie bijwerkingen? Of hadden jullie die helemaal niet? Hoe was je cyclus? te vergelijken met toen je de pil niet slikte?
    Ik heb hem hier namelijk liggen, wacht nu op mn menstruatie want wil hem toch wel gaan slikken nu, maar ben nog nooit aan de pil geweest, dus vind het een beetje "eng" :)

    Groetjes Loesje86

    edit: ik geef trouwens nog 1x per dag borstvoeding en ben inmiddels 2x ongesteld geweest sinds de geboorte van mn meisje. Heb de pil al maanden geleden gehaald, maar nog steeds niet begonnen met slikken, ik ga toen nog volledig bv...
     
  2. Demie1983

    Demie1983 Actief lid

    5 jan 2010
    173
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vind hem ideaal. Ik heb hem 3 jaar geslikt na de geboorte van onze dochter, geen last gehad. Toen nuvaring gebruikt maar die vond ik te duur worden en nu sinds 1,5 jaar weer cerazette en tot nu toe ook niet ongesteld. Ik vind het alleen lastig als je bv misselijk bent (van een griepje of gewoon) dat ik dan meteen in de stres schiet en een test ga doen, maar dat gebeurt niet zo vaak gelukkig.
    Volgens mijn vrouwlijke huisarts zou de pil zonder bv niet veilig zijn maar volgens haar man (ook onze huisarts) is hij gewoon veilig. Ben er ook nog niet zwanger door geworden gelukkig!
     
  3. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Maar je wordt met deze pil toch wel gewoon ongesteld? Je slikt hem toch gewoon iedere dag, zonder stopweek?
     
  4. Demie1983

    Demie1983 Actief lid

    5 jan 2010
    173
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja je slikt hem altijd door, geen stopweek. Ik word dus niet ongesteld, kan dat anderen dat wel worden. Voor sommigen is de pil te licht maar voor mij dus niet.
     
  5. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Oke! Nou, we zullen het zien dan....
     
  6. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.147
    1.068
    113
    Ik denk dat-ie voor mij te licht was ;), ik bleef vrijwel continue licht bloedverlies houden bijna vanaf de start (achteraf wel logisch, ik gebruikte voorheen een driefasenpil, omdat ik met een gewone combinatiepil ook doorbraakbloedingen had). Na 10 weken was ik dat echt spuugzat en ben ik gestopt. Vervolgens heeft het weer 10 weken geduurd (en enkele zw-testjes later :p) voordat ik ongesteld werd en mijn eigen cyclus weer op gang kwam.

    Ik vond het dus helemaal niets ;) (maar qua anticonceptie heeft hij die paar maanden wel gewerkt dus...)
     
  7. dolfijn1982

    dolfijn1982 VIP lid

    1 apr 2010
    7.023
    0
    0
    NULL
    Flevoland
    Op zich prima pil voor bij de BV.. weinig bijwerkingen gehad, en alleen de laatste maand wat onrust met doorbraak bloedingen etc..

    14 maanden zonder problemen gebruikt, alleen ben nu zwanger door deze pil heen: het is heel belangrijk consequent te zijn met het slikken van deze pil: elke dag zelfde tijd, en doorslikken.. tijdens al die maanden geen bloedingen gehad: heerlijk!
     
  8. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik heb deze pil een paar maanden geslikt. Hij werkte voor mij prima. Met andere pillen had ik veel vaker last van hoofdpijn dan met deze. Ik merkte geen negatief effect op de bv. Ik werd niet ongesteld, ook prettig.
    Mijn huisarts beweerde dat hij niet betrouwbaar is zonder bv. De bijsluiter en de apotheek spreken dat tegen. Je moet hem wel trouw elke dag op dezelfde tijd slikken.

    Ik ben er uiteindelijk mee gestopt omdat ik dacht dat deze pil mijn libido verlaagde. Maar dat bleek aan mezelf te liggen, haha. (Het heeft bij mij nogal veel tijd nodig gehad na de bevalling.)
     
  9. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik vloeide contstant heel licht met Cerazette, vreselijk irritant. Mijn HA zei dat dat kwam door een onregelmatig baarmoederslijmvlies, kon volgens haar geen kwaad. Ik vond het toch niet prettig klinken en ben er mee gestopt want ik werd gek van elke dag dat bloedverlies. Het was ook binnen een paar dagen over toen ik ermee gestopt was.
     
  10. Loe

    Loe Niet meer actief

    bij mij werkt hij prima.
     
  11. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Ik vondt deze pil ook erg fijn!
     

Deel Deze Pagina