welke anticonceptie gebruik jij en wat is je ervaring hiermee?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door brenda1987, 5 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. brenda1987

    brenda1987 Fanatiek lid

    27 nov 2009
    3.337
    0
    0
    huis mama
    Moerkapelle
    Hoi Meiden,

    Na 2,5 jaar ben ik eindelijk met veel moeite zwanger geraakt van onze eerste dochter.
    Na de bevalling twijfelde wij heel erg om aan de pil te gaan omdat we niet weer zo lang bezig wilden zijn voor een tweede kindje.
    Dus we besloten niks te gebruiken en toen bleek ik spontaan zwanger 2,5 maand na de bevalling wat voor ons een grote shock was:$
    Nu willen wij straks na de bevalling gelijk aan de anticonceptie maar komen er niet echt uit wat we willen.
    We willen heeeel misschien ooit nog voor een derde gaan.
    De dokter raad de pil weer aan omdat bijv een spiraal weer problemen kan geven straks als we weer een kindje willen.
    Volgens hem blijft dat langer in je lichaam enz.
    Maar nu wil ik heel graag ervaringen van jullie horen neem de dokter niet echt serieus over dit onderwerp vandaar.
    Dus wat gebruiken jullie?
    wat houd het in? hoe vaak word je ongi enz
    wat is jullie ervaring hiermee??

    Hartstikke bedankt alvast!!:D
     
  2. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Ik heb na de bevalling van m'n dochter een Mirena laten plaatsen. Zodra deze verwijderd is ben je in principe weer vruchtbaar, koperspiraal net zo. Enige waarvan ik weet dat het een poos duurt voor het uit je lichaam is, is de prikpil.

    Bij alle anticonceptie met hormonen kan het wel even duren voor je lichaam de boel weer heeft opgepakt, dus bij de pil ook.

    Anyhow, 8,5 week na de bevalling Mirena laten plaatsen (deed geen pijn), en die 8,5 maand later weer laten verwijderen omdat ik er veel klachten van had.. Afgezien daarvan een ideaal iets, want in die periode niet 1 dag ongi geweest..

    Na de aankomende bevalling worden het hier condooms, tot we er zeker van zijn of er wel/geen derde kindje mag komen. Dan gaan we over tot definitieve AC, oftewel snip-snip bij m'n man :p
     
  3. brenda1987

    brenda1987 Fanatiek lid

    27 nov 2009
    3.337
    0
    0
    huis mama
    Moerkapelle
    Bedankt voor je reactie! Niet meer ongesteld worden klinkt als muziek in mijn oren ben nu al bijna 1,5 jaar niet ongesteld vanwege zwangerschappen maar bevalt me prima!
    Maar.... vind het ook weer eng omdat je zou denken dat je lichaam het toch kwijt moet? waar gaat het heen? en ik was ook bang doordat je niet meer ongesteld word dat je lichaam straks niet meer weet hoe hij het zelf moet doen zonder anticonceptie.
    hoelang duurde het bij jou voordat je zwanger was na het verwijderen?
    Mijn man zei tegen mij op het moment dat we erachter kwamen dat we weer zwanger waren dat hij zijn zaadleiders door laat knippen:$
    Schrok mij een hoedje ik ben pas 24 hij 29 en ik zou graag meer kindjes willen en kon me niet voorstellen dat dit definitief mijn laatste zwangerschap zou zijn.
    Dus mag nu zelf aan de anticonceptie gelukkig!!!
     
  4. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    ik heb zelf na jaren van pil slikken op gegeven moment een implanon laten plaatsen ideaal,nergens om denken en ik ben geen enkele keer meer ongi geworden,wat jij schrijft van waar gaat t heen,er gaat niks nergens heen door de minimale hormonen in de implanon die zorgen ervoor dat er geen baarmoederslijmvlies word aangemaakt en dat je geen eispring heb dus hoeft er ook niks uit als er niks word aangemaakt.ik was na de tijd vrij snel op regen zoals je aan me banner kan zien
    succes met je keuze
     
  5. brenda1987

    brenda1987 Fanatiek lid

    27 nov 2009
    3.337
    0
    0
    huis mama
    Moerkapelle
    Hier had ik nog nooit van gehoord heb informatie opgezocht en denk dat dit wel iets voor mij kan zijn.
    Het is 3 jaar veilig en al zouden wij nog een derde willen dan zouden wij er na ongeveer 3 jaar aan willen beginnen dus ideaal!
    Bedankt voor je reactie:D
     
  6. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    ja hij kan/mag 3 jaar blijven zitten maar als je eerder weer een kindje wil kan je em er zo uit laten halen
    wel wil ik je meegeven laat de implanon door een gyn zetten die t vaker doet dus die er ervaring mee heeft want als t fout gezet word werkt ie niet.HA zeggen vaak dat ze t kunnen maar dat is niet zo.
    succes ermee
    ps t plaatsen moet wel onder verdoving gebeuren doet je gyn dat niet dan heeft ie geen ervaring
    en als je implanon neemt moet je de week dat je em wil laten zetten bij de gyn aan de ha ff een receptje vragen want de apotheek moet deze bestellen,t kost wel 150 euro tenminste bij mij en ik kreeg nog 50 vergoed maar dat ligt aan je verzekering
     
  7. Kiwii

    Kiwii Bekend lid

    6 apr 2012
    609
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb ongeveer een halfjaar de Diane geslikt, nou ik raad em je niet aan! Het doet wonderen tegen acne en overbeharing, had een perfecte 28 dagen cyclus en amper buikpijn, maar kreeg er wel depressiviteit en migraine voor terug. Blij dat ik nu hormoontjesvrij ben!
     
  8. brenda1987

    brenda1987 Fanatiek lid

    27 nov 2009
    3.337
    0
    0
    huis mama
    Moerkapelle
    Bedankt voor alle informatie heb sinds 1 week een nieuwe huisarts dus ken hem zelf nog niet. Zal idd vragen of hij me ( als het zover is ) door kan sturen naar het ziekenhuis nogmaals bedankt:)
     
  9. brenda1987

    brenda1987 Fanatiek lid

    27 nov 2009
    3.337
    0
    0
    huis mama
    Moerkapelle
    Is dat zoiets als DE pil?
    Ik slikte microgynon 30 maar heb zolang moeten ontpillen en voel me sinds ik hormoon vrij ben me zoveel lekkerder!
    Balen dat jij zoveel bijwerkingen kreeg dat word hem dus niet voor mij bedankt!!
     
  10. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Diane 35: werkte prima op acne, verder geen klachten. Menstruatie helaas niet minder heftig of pijnlijk.

    Microgynon: kreeg ik doorbraakbloedingen van.

    Trigynon (3 fase pil): voor mijn eerste kindje jaren gebruikt, erg tevreden mee. Menstruatie niet minder heftig, wel minder pijnlijk. Geen doorbraakbloedingen. Gestopt, onttrekkingsbloeding en daarna meteen zwanger. Geen ontpillen.
    Helaas na mijn bevalling een ernstige zeer zeldzame bijwerking (staat niet eens in bijsluiter) gekregen toen ik opnieuw startte, waardoor ik nu nooit meer van mijn leven combinatiepil/oestrogenen mag hebben.

    Cerazette: zeer weinig libido en vrijwel continue licht bloedverlies. Na 10 weken had ik het daar helemaal mee gehad en gestopt. Toen 10 weken helemaal niet ongesteld en vage klachtjes in onderbuik, daarna pikte mijn eigen cyclus het weer op.

    Koperspiraal: mijn eigen regelmatige cyclus (met dus voorspelbaar bloedverlies), menstruatie niet heftiger of pijnlijker dan voorheen, geen effect op borstvoeding, heerlijk nergens aan denken!
    Helaas na ruim 2,5 jaar onverwacht zwanger geraakt bij deze spiraal omdat deze ongemerkt verzakt was (dan werkt-ie niet meer zo goed), geeindigd in een miskraam. Zeldzaam, dikke vette pech, zegt gyn, geen reden om niet gewoon weer koperspiraal te nemen (maar ik weet nog niet of ik t.z.t. durf...).

    Dus ik geloof dat mijn opties mirena en sterilisatie zijn straks in de toekomst ;). De vrouwen die ik ken met mirena zijn erg tevreden, tenminste als die eerste 'wenperiode' voorbij is (de eerste 3-6 maanden komt onregelmatig bloedverlies regelmatig voor heb ik van mijn huisarts begrepen).
    Degene die daarna zwanger wilden worden, hadden meteen na verwijderen een regelmatige cyclus en zijn snel zwanger geraakt. Van implanon ken ik erg wisselende ervaringen in mijn omgeving.

    Succes met je keuze! Het is toch het persoonlijk afwegen van voor- en nadelen.
     
  11. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Ja, het niet ongi worden was wel fijn, maar de klachten die er tegenover stonden niet.. Had vaak hoofdpijn, depri, buik- en rugpijn en m'n libido was ver onder het vriespunt..
    M'n eerste cyclus na het verwijderen duurde 85 dagen (voor mij niet ongebruikelijk), en de ronde daarna ben ik zwanger geraakt, al was het wel door enigzins valsspelen (had nog een kuurtje Clomid in de kast liggen van toen we bezig waren voor onze dochter).

    Tja, mijn man en ik zijn beide 26, en willen na de geboorte van de tweede nog een 2-3 jaar afwachten óf we nog een kindje er bij zouden willen. Zoals we er nu over denken niet, en overwegen we sterilisatie van 1 van beide. Maar gezien we dit wel voor 200% zeker willen weten wachten we er dus nog even mee, tot we een jaar of 29 zijn.
     
  12. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Ik ben ook heel tevreden over de implanon.
     
  13. brenda1987

    brenda1987 Fanatiek lid

    27 nov 2009
    3.337
    0
    0
    huis mama
    Moerkapelle
    Jeetje wat een klachten daar zit ik ook niet op te wachten het is natuurlijk bij iedereen anders...
    Ik snap dat jullie niet gelijk die knoop door hakken het is een hele stap sterilisatie.
    Heb met manlief overlegt en het word waarschijnlijk implanon of de pil over 3 jaar waarschijnlijk nog een kleintje ( hij begint het idee leuk te vinden:p) en als we zeker weten compleet te zijn dan gaat 1 van ons onder het mes mijn man wil liever dat hij het doet.
    Hij zei gisteren ook en vond dat zo lief stel dat ik kom te overlijden en hij vind straks een jonge vrouw dan zou hij geen kinderen met haar willen dat wil hij met 1 vrouw en dat ben ik hoe romantisch!!!:)
     
  14. dilara1

    dilara1 Bekend lid

    25 apr 2012
    896
    1
    0
    hoi ik heb zelf eerst koperspiraal gehad eruit en 3e ronde zwanger en nu heb ik mirena gehad 3 jaar niet ongi geworden en toen hij eruit was 3 dagen laten ongo geworden en eerste cyclus van 32 dagen mirena geeft echt heel weinig hormoon dus snap ook niet dat die arts heeft gezegd dat het misschien niet goed is als je nog een kindje wil of zo iets had ik begrepen.

    over sterilisatie zo ver ik weet mag een vrouw dat niet voor haar 34ste verjaardag
     
  15. brenda1987

    brenda1987 Fanatiek lid

    27 nov 2009
    3.337
    0
    0
    huis mama
    Moerkapelle
    dan snap ik idd ook niet waarom mijn huisarts dat zei.
    Heb ook sinds 1 week een andere dokter omdat ik niet tevreden ben over hem.
    Ben pas 24 jaar dus dan zal manlief voor sterilisatie moeten gaan zodra we compleet zijn:)
    Mijn man wil zowiezo niet dat ik een koperspiraal neem hij vind het niks dat ik iets van koper in mijn lijf heb zitten;)
    Had ook iets gelezen over mirena dat je tijdens de sex de draadjes soms zou kunnen voelen? Ook daar zit mijn man niet echt op te wachten hihi.
    Dus blijft de pil over of implanon
     
  16. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    over sterilisatie zo ver ik weet mag een vrouw dat niet voor haar 34ste verjaardag

    wie zegt dat dat niet voor je 34 e mag??dat mag wel hoor je moet alleen je best doen om iemand te vinden die je helpen wil,ik heb jarenlang zo`n erge migraine gehad dat ik altijd zei ik wil geen kindje want ik kan daar niet voor zorgen en wilde me ook laten steriliseren,en ik heb een gyn gevonden die dat zou doen,alleen moest ik omdat te laten doen van de ac af,en toen bleek opeens dat ik ook haast geen migraine meer kreeg,maar als wij 1 kindje hebben laat ik me daarna toch steriliseren en ik ben nu 26 en was 24 toen ik bij de gyn voor dat gesprek ging,dus t is maar net wie je treft ik heb er wel half nl voor door moeten reizen om een gyn te vinden die mij wil helpen.
    t is wel zo dat ze t liever niet doen bij mensen die nog geen kinderen hebben maar ik had toen een goed verhaal maar waar je de grens van 24 vandaag haalt weet ik niet,daar ben ik wel benieuwd na
     
  17. misa

    misa Niet meer actief

    Ik lees mee, want ik ben ook zoekende.
    Ik neig naar de nuvaring of de qlaira pil. En anders een 'gewone' pil.

    Ik heb eerder microgynon 50 gehad en heb een jaar over zwanger worden gedaan. Na de zwangerschap een mirena spiraal geplaatst. Ik was niet tevreden ivm bijwerkingen en continu bloedverlies. (half jaa lang, daarna verwijderd). Na verwijdering direct zwanger..! Als het goed is, ben je direct vruchtbaar en hoeft er niets aan hormonen uit je lichaam.
    Dus ik wil 'm niet meer, Maar ik ken ook genoeg verhalen van vrouwen die heel tevreden zijn!
     
  18. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Toen Elin 4 maanden was ben ik aan de Cerazette pil gegaan. Is een pil zonder oestrogeen hormoon en is prima geschikt tijdens de borstvoeding. Sindsdien 1x een menstruatie gehad ( helaas duurde die wel 3 weken ) maar verder bevalt hij prima.
     
  19. emje

    emje Niet meer actief

    hier op dit moment geen anticonceptie maar ook geen sex. aanstaande maandag word mijn vriend gesteriliseerd. wij zijn ook nog jong (ik 22 vriend 32) maar een volgende zwangerschap zou veel risico's met zich meebrengen en we vinden ons gezin ook compleet. daarbij kan ik tegen geen enkele andere anticonceptie.
     
  20. brenda1987

    brenda1987 Fanatiek lid

    27 nov 2009
    3.337
    0
    0
    huis mama
    Moerkapelle
    Ik zou die beslissing echt zwaar vinden wetende dat je nooit meer een kindje zult dragen ( in ieder geval niet meer van je mannetje ).
    Mijn man en ik zijn er echt niet over uit of je nu wel of niet compleet zijn. Eerste instantie zei hij van wel maar nu sluit hij niet uit om over een tijdje voor een derde te gaan. Ik vind het super heb altijd een groot gezin gewild heerlijk maar van mij mag het allemaal wel in een wat minder snel tempo ppfff.

    Ik hoop dat de sterilisatie goed is gegaan gisteren.
     

Deel Deze Pagina