Cyclus na verwijdering Mirena

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Kuipersl, 3 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kuipersl

    Kuipersl Actief lid

    24 aug 2007
    421
    0
    16
    Op 13 juni is mij Mirena spiraal verwijderd. Vanaf 14 juni heb ik 3 dagen lang veel bloedverlies gehad, sinds gister (2/7) heb ik steeds een klein beetje bruin/roze verlies. In tussentijd hebben we wel een paar keer geklust, en ik heb natuurlijk al getest: negatief.. Kan het zijn dat ik aan het 'ontspiralen' ben of zo? Of heb ik te vroeg getest? Ik snap er in elk geval niet zo heel veel van...
     
  2. nedjla

    nedjla Fanatiek lid

    16 jun 2008
    1.773
    40
    48
    hoi ik heb mijn mirena ook laten verwijderen omdat ik er niet tegen kon maar bij mij was het ook dat mijn lichaam even van slag was en even moest wenen zonder de mirena
     
  3. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    20 feb 2012
    9.071
    1.916
    113
    omgeving Rotterdam
    ik heb in maart de mirena laten verwijderen op de dag dat ik ongesteld zou moeten worden (ik had regelmatige cyclus met mirena), die kwam toen echter pas een dag erna.
    sindsdien wel gelijk regelmatig, alleen wat kortere cyclus.

    had je uberhaupt een cyclus met de mirena? hoor ook vaak genoeg dat meiden dat helemaal niet meer hebben (bij mij blijkbaar niet genoeg hormonen om het helemaal te stoppen :)). kan me in dat geval voorstellen dat je lichaam inderdaad even moet wennen aan geen hormonen meer binnen krijgen en dit allemaal zelf moet gaan regelen.

    indien je nu wel eisprong en alles hebt, zou dit eventueel een ovulatiebloeding kunnen zijn of zelfs een innestelingsbloeding.
    valt eigenlijk weinig zinnigs over te zeggen. indien het van een innesteling is ben je nu ook nog te vroeg voor een posi test...
    dus afwachten is eigenlijk het enige advies dat ik je kan geven (en ja ik weet dat het moeilijk is.....)

    succes!
     
  4. Mimpi

    Mimpi Lid

    10 jul 2012
    24
    0
    0
    Egmond
    Hallo.
    Ook ik heb mijn spiraal 2 wkn geleden laten verwijderen. Het ging allemaal heel snel en pijnloos. Ongeveer 2 dgn later had ik een kleine bloeding, maar een paar dagen en op te lossen met een inlegkruisje. Vanaf vrijdag ben ik echt flink aan het bloeden met klonten en al. Ook flinke buikkrampen. Ik neem aan dat dit mijn menstruatie is, maar maak me toch wel zorgen over de hoeveelheid bloed. Volgens de huisarts moet ik het gewoon even aankijken.
    Heeft iemand hier ervaring mee?
     
  5. Krisz

    Krisz Nieuw lid

    10 jul 2012
    1
    0
    0
    28 juni is bij mij het spiraaltje eruit gehaald... Tot nu toe alleen wat prutjes... Kijk er voor het eerst naar uit om weer ongesteld te worden haha. Ben benieuwd wanneer het komt. Maar hopelijk komt het niet te vaak :)
     
  6. Kuipersl

    Kuipersl Actief lid

    24 aug 2007
    421
    0
    16
    Nou, ik ben sinds vorige week zaterdag ..dus de 30e...enorm ongesteld (denk ik dan..).. nu dus al 1,5 week. Het zal er inderdaad wel bijhoren...
     
  7. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    20 feb 2012
    9.071
    1.916
    113
    omgeving Rotterdam
    @mimpi, ik had heel vroeger altijd hele hevige menstruaties, eigenlijk gewoon 2 weken lang vloedgolven met een hoop klonten (sorry voor de onsmakelijke details meiden), hartstikke onregelmatig, en inderdaad verschrikkelijke krampen die uitstraalden naar mn benen.
    toen ben ik 10 jaar aan de pil geweest, kreeg naar na 8 jaar steeds meer klachtjes van (zuo t de hormoonverandering zijn geweest???), toen ben ik over gegaan op de spiraal, en die heb ik bijna een jaar gehad. niet genoeg hormonen om mn cyclus helemaal stil te zetten (gelukkig), en ik was als de dood dat mn vroegere menstruatie terug zou komen.
    tot nu toe mag ik in mn handjes knijpen, want t valt me echt heel erg mee! duurt echt uiterlijk 7 dagen en niet echt bijster veel bloedverlies, en sowieso geen klonten enzo meer.
    maar ja, ik heb dus wel ervaring met hevige menstruaties...
    zou het even aankijken, 7 dagen is normale duur, maar het kan ook standaard 14 dagen duren....
    als het langer aanhoudt dan 14 dagen zou ik even terug gaan naar de huisarts....(ik ben vroeger wel eens 6 weken ongesteld geweest en toen was t nog niet over, toen mocht ik eindelijk naar de huisarts want mn lippen werden blauw...heb toen pilletje gehad dat t zou stoppen en regelmatiger zou worden....maar kan me voorstellen als je zwanger wilt worden je niet graag zo'n pilletje zou slikken)
    maarja, hevigheid verschilt echt per persoon, en misschien is je lichaam nog wel even aan t wennen nu t alles zelf moet gaan doen zonder hulp van hormonen.
    succes!
     
  8. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    18
    38
    0161
    Ik schrok ook van de eerste echt menstruele bloeding na een korte cyclus na het verwijderen. Maar de hormonen in het spiraal zullen die bloedingen enigzins wel tegenhouden en het moet even schoon bloeden denk ik maar zo. De keer erop daar ben ik net van af terwijl na het verwijderen het een beetje van beide was.
     
  9. arabesk

    arabesk Actief lid

    12 mrt 2011
    202
    1
    0
    schoonmaak
    roeselare belgie
    toen ik mijn spiraal liet verwijderen had ik pas mijn menstruatie gehad. Om zwanger te worden moest ik nog 1 cyclus wachten en dan 2ronde
     
  10. Laurake

    Laurake Actief lid

    22 mrt 2011
    245
    0
    0
    bediende/opticien/mama/vrouw
    belgië/Riemst
    Hier iemand die dus geen cyclus meer heeft dankzij mirena spiraal,op zich ben ik er blij mee hoor (nu toch nog),maar mss dat het minder fijn is als we voor een 2e wondertje willen klussen want dan zal het eerst wachten zijn veronderstel ik tot ik weer een normale cyclus heb.
    Mijn laatste menstruatie is van februari 2012 maar heb mirena al 3 jaar denk dak maar 3 keer ongesteld wordt per jaar!
     
  11. Yasmijnkai

    Yasmijnkai Niet meer actief

    Ik had 5 jaar Mirena en had heel af en toe een maand geen menstruatie. Na het verwijderen gelijk weer menstruatie en ook gelijk raak. :)
     
  12. Laurake

    Laurake Actief lid

    22 mrt 2011
    245
    0
    0
    bediende/opticien/mama/vrouw
    belgië/Riemst
    Amaaai dan heb je geluk denk ik want vele moeten maanden wachten eer ze terug normale cyclus hebben!
    Is dit je eerste kindje?
     
  13. JuLo246

    JuLo246 Lid

    20 mrt 2012
    86
    0
    0
    Gelderland
    Ik had juist begrepen dat je meteen vruchtbaar bent na het verwijderen van de mirena spiraal. Dat is uiteindelijk ook de reden geweest dat ik ervoor gekozen heb. Ik weet niet of er nog een kindje bij gaat komen bij ons hoor maar voor het geval we toch voor een derde kindje willen gaan..
     
  14. Yasmijnkai

    Yasmijnkai Niet meer actief

    Als je het tegen mij hebt dan ja is mijn eerste kindje. Als ik het zo lees had ik indd geluk :)
     
  15. Zonnetje1981

    Zonnetje1981 Actief lid

    19 mei 2011
    278
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo,

    Afgelopen vrijdag heb ik mijn Mirena laten verwijderen omdat wij over een paar maanden voor een 2e kindje willen gaan. Nu ben ik op donderdag 12 juli gewoon ongesteld geworden en was het eigenlijk op het moment van verwijderen een week later zo goed als over. Maar nu bloed ik dus al 4 dagen flink (lees elk uur verplicht nieuw maandverbandje erin om niet door te lekken) terwijl dit geen gewone ongesteldheid kan zijn.

    Herkent iemand dit? Zelf denk ik dat ik het nog maar even wil aankijken maar zo lang bloeden lijkt me ook niet goed. Ik ben tijdens de mirena gewoon elke maand ongesteld geworden.
     
  16. MissMamaMila

    MissMamaMila Nieuw lid

    26 jul 2012
    1
    0
    0
    Hoorn
    Ik heb mijn Mirena op 18 juli verwijderd. Op 19 juli bloedverlies, dus ik dacht dat ik gelijk ongesteld was. Helaas hield dit de volgende dag al op :(. Heb gelezen dat dit een zogenaamde onttrekkingsbloeding is. Dus nu maar afwachten... Ben zooo ongeduldig. We hebben een zoontje van 2,5 en ik zou zo graag voor oktober/november zwanger willen zijn. Maarja... Tijdens de Mirena-periode geen bloedingen gehad.
    @Zonnetje1981: Kan dit niet je 'normale' cyclus zijn? Of een ontrekkingsbloeding? Vreemd dat het ze hevig is. Heb wel gelezen dat dit kan komen doordat je lichaam weer moet wennen...
     
  17. Laurake

    Laurake Actief lid

    22 mrt 2011
    245
    0
    0
    bediende/opticien/mama/vrouw
    belgië/Riemst
    Ik hoop echt dat wij dan snel terug normale cyclus zullen hebben want dan wil ik graag ook zo snel mogelijk zwanger zijn want omwillen van onze bouw/trouw enzo zal er een vrij groot leeftijdsverschil zijn van 5-6 jaar dus ja liefst snel raak dan in 2014!!!

    Tis nog lang maar ik kijk er wel al naar uit net zoals onze trouw
     
  18. Eleandra

    Eleandra Lid

    19 jul 2012
    37
    0
    0
    Fulltime aan het werk als Management Assistant.
    Helmond
    Na verwijderen van het Mirena spiraaltje? Waar heb je dat gevonden? Ik kan er namelijk weinig over vinden.

    Ik heb mijn Mirena in januari 2011 laten plaatsen. Het eerste jaar heb ik veel gebloed: vaak 3 van de 4 weken. Daarna begon mijn menstruatie langzaam de normaal cyclus te volgen, maar mijn bloedingen waren altijd heel heftig :(

    Ik heb het spiraaltje 26 juni jl laten verwijderen (ik vond het ook echt een onding en begin er nooit meer aan, veel pijn gehad met plaatsen en verwijderen, maar dat ter zijde), tijdens mijn menstruatie die uiteindelijk 10 dgn heeft geduurd. Nu had ik eigenlijk al een kleine 2 wkn geleden verwacht weer ongesteld te worden, maar er gebeurd maar niks... Ik heb via internet op proberen te zoeken hoe lang het bij anderen heeft geduurd, maar ik kan tot nu toe niks concreets vinden. Wel dat het bij de pil makkelijk 6 mnd kan duren voor je weer ongesteld wordt, maar niks over het Mirena spiraaltje. Is daar nog te weinig ervaring mee?
     
  19. Yasmijnkai

    Yasmijnkai Niet meer actief

    Heb idd gelezen dat sommige vrouwen maanden moeten wachten en sommige gelijk hun cyclus terug hebben. Echt geen idee hoe dat kan maar denk dat het echt per lichaam verschilt. Weet wel wat de spiraal hormonen afgeeft en misschien heeft dat iets mee te maken zoals de pil en het ontpillen.

    @Eleandra raar hoor, mijn menstruatie met Mirena waren juist heel erg licht. Toen ik weer ongesteld werd zonder Mirena was het juist veel en veel heftiger en pijnlijker.
     
  20. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Ik heb 10 augustus 2011 de mirena laten verwijderen na 8,5 maand. Ben 3 november voor het eerst ongi geworden (cyclus van 85 dagen). Maar dit is voor mijn doen niet geheel onverwacht, heb sowieso een lange en onregelmatige cyclus.

    De ronde er na was ik wel zwanger trouwens :)
     

Deel Deze Pagina