Ervaringen Nuvaring gezocht!

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door L0nneke, 12 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. L0nneke

    L0nneke Fanatiek lid

    21 dec 2009
    4.971
    432
    83
    Nederland
    Hoi allemaal,

    Inmiddels loop ik al weer aardig tegen het einde van mijn tweede zwangerschap:D Tijd om na te gaan denken over anticonceptie. Na de geboorte van onze eerste hebben wij een aantal maanden condooms gebruikt, daar we 'snel' een tweede wilde en ik in de tussentijd geen hormonen in mijn lijf wilde.
    Nu is het zo dat we graag nog een derde kindje zouden willen, maar niet zo snel als nr. 2. Ik moet dus iets voor zeker een jaar à 1,5 jaar..want continue condooms zien we niet zitten. Pil wil ik eigenlijk niet meer..spiraal wil ik graag, maar dan pas als we geen kids meer willen. Mijn oog is gevallen op de Nuvaring, maar ben erg benieuwd naar de ervaringen.

    Wat zijn positieve en negatieve ervaringen? Zijn er dingen waar ik op moet letten of rekening mee moet houden?
     
  2. Babke

    Babke VIP lid

    24 okt 2011
    5.895
    4
    0
    Roosendaal
    HOi,

    Waarom wil je geen pil meer? Ik vraag het omdat d enuvaring ook hormonen zijn. Mocht je borstvoeding geven, moet je er dus ook nog mee wachten. Verder was ik heel tevreden. Ik wil liever nooit meer hormonen als het even kan. Ik voel me dan een stuk vlakker.

    Ik gebruikte altijd 3 nuvarings elke 4 weken aan een stuk door. Ik werd dan na 12 weken ongesteld. Ben er sinds deze week achter dat dat dus heel slecht is, omdat je dan meer kans het op kanker aan je baarmoederslijm. Dat zou ik dus nooit meer aanraden. Verder fijn systeem. Geen last emt vrijen, maar hij mag een bepaalde tijd even uit, mocht het lastig zijn. Ik heb nooit tampons tegelijktijdig hoeven gebruiken, maar dan meot je uitkijken bij het uithalen. Voor je het weet, ligt je ring in de wcpot :D. Maar als dat alles is.
    Ik had wel een agendaherrinnering gemaakt, zodat ik niet vergat om hem na 3/4 weken eruit te halen. En er weer in te doen natuurlijk :)
     
  3. Danielle86

    Danielle86 Fanatiek lid

    13 feb 2012
    2.787
    0
    36
    Noord-Brabant
    Ik heb een periode de nuvaring gebruikt. Ik vond het fijn dat ik niet elke ochtend er aan hoefde te denken. Wij voelden hem wel tijdens het vrijen dus dan legde ik hem op het nachtkastje. Daarna even afspoelen en weer in doen. Ging prima. Je mag hem 3 uur per 24 uur uit hebben. Dus je kunt elke dag uitgebreid knuffelen ;)

    Nadeel was wel, maar dat lag aan mezelf, dat ik na het vrijen nog wel eens in slaap viel en de volgende ochtend de ring pas weer zag... Dat is niet handig.

    Verder zitten er minder hormonen in dan in een reguliere pil en dat vond ik wel prettig. Tijdens het dragen voel je hem niet zitten en ik had inderdaad in mijn telefoon een herinnering voor het wisselen. Ik gebruikte hem 3 weken en dan één stopweek.
     
  4. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    ik zelf heb geen ervaring met de nuvaring maar mijn vriendin wel
    die is 2 x zwanger geraakt tijdens gebruikt nuvaring ze had ook een herinnering en deed alles keurig volgens voorschrift
    succes met je keuze

    ik heb zelf een implanon gehad hormoonstaafje in je arm geeft constant hormoon af maar minder als de pil,was er zeer tevreden over
     
  5. Toto

    Toto Fanatiek lid

    21 mrt 2008
    2.061
    9
    38
    Ik gebruik de nuvaring al jaren met plezier. Geen gedoe meer met elke dag een pil slikken en de kans om hem te vergeten. Ik krijg keurig een herinnerings sms als de ring uit moet en er weer in. Daarnaast gebruik ik ook de bijgeleverde stickertjes in mijn agenda. Die kun je dan plakken op de dag dat je de ring moet verwijderen en weer in doen.

    Bij het vrijen nagenoeg nooit last van. Heel soms voelt mijn vriend hem en dan haalt 'ie hem er zelf uit, maar dat is maar zelden. Ben nu net weer begonnen na de BV periode.

    Zoals Sem Frummel zegt is er ook de implanon. Die heb ik ook drie jaar gehad en was daar ook heel tevreden over. Zo goed als nooit ongesteld en de eerste drie jaar hoef je nergens aan te denken. Maar zoals ik hier op ZP lees zijn de ervaringen met de implanin nogal wisselend.

    Heb je ook al aan de pleister gedacht? Hoef je maar één keer in de week aan te denken :)
     
  6. Nienke82

    Nienke82 Lid

    12 mei 2012
    21
    0
    0
    Zwolle
    Ik heb 5 jaar lang de nuvaring gebruikt, en vond het heerlijk. Mijn ongesteldheid werd minder lang als met de pil, en minder hevig. En mijn emotionele buien waren stukken beter onder controle. Nu een 6 maanden geleden ben ik gestopt, om de mogelijkheid om zwanger te worden open te houden, maar ai ai ai, mijn humeur zo af en toe....
    Gisteren heb ik nog aan mijn vriend gezworen, als ik niet gauw zwanger word, dat ik dan weer aan de ring wil... Word soms echt niet goed van de stemmingswisselingen zonder ook maar iets van een voorbehoedsmiddel!!
     
  7. L0nneke

    L0nneke Fanatiek lid

    21 dec 2009
    4.971
    432
    83
    Nederland
    Thanks alvast, wisselende reacties;)

    Lastig vind ik het...liefst zou ik geen hormonen meer willen.
     
  8. kimberly22

    kimberly22 Fanatiek lid

    24 jan 2007
    1.039
    0
    0
    ik heb hem 6 maanden gebruikt, idd erg handig alleen mijn man vond het absoluut geen succes, ik moest hem er telkens uithalen voor de gemeenschap en dat was nou niet bepaald sexy en lustopwekkend hahaha, mijn voorkeur nu gaat dan toch uit naar de pil. ik zou met je man overleggen of hij er moeite mee heeft.
     
  9. kly073

    kly073 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    1.139
    682
    113
    Vrouw
    Afdelingsmedewerker jumbo
    Winssen
    Super die nuvaring. Helpt zo goed dat ik nu een zoontje heb. Die ik niet meer wil missen maar 2 vriendinnen van me die al wat ouder zijn hadden het ook. Altijd netjes gebruikt...
     
  10. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    ik heb hem ook een tijdje gebruikt.
    op zich wat hormonen betreft een uitkomst, alleen voelde ik hem dus constant zitten.
    heb ik met tampons ook vaak, maar das maar een weekje in de maand en niet 3weken constant.

    dat was voor mij in cobinatie met de prijs (53euro per half jaar ofzo) de reden dat ik weer terug ben bij de pil.
    al ben ik daar ook niet tevreden over, maar we willen miss nog een 3de kindje en ik wil dus niet iets wat definitief is.

    ik zou het gewoon proberen, je kan altijd weer stoppen.

    liefs doris
     
  11. Wen86

    Wen86 Fanatiek lid

    12 apr 2011
    2.165
    178
    63
    Hier alleen maar positieve verhalen. Merkte dat ik minder chagerijnig was, hoger libido.
     
  12. 2xtantein1week

    2xtantein1week Fanatiek lid

    15 dec 2011
    2.166
    1
    0
    Hmm, ik vond hem fijner dan de pil, maar nu ik zonder ben wil ik er eigenlijk nooit meer aan.. Die hormonen in je lijf vind ik niks!
    Mijn libido was lager, en ik had veel last van mn darmen.. VInd het ook een duur grapje.. Maar in gebruik vond ik het prima, nooit problemen. Ideaal!
     
  13. StarMoon

    StarMoon Bekend lid

    11 nov 2009
    894
    0
    0
    Ik heb hem meer dan een jaar gebruikt en ben weer terug gegaan naar de pil.
    Ik had elke dag vage buikpijn, veel afscheiding en totaal geen zin in sex.
    We deden het hooguit 1x in de 3 maanden en dan alleen omdat ik me schuldig voelde.
    Ook vertrouwde ik de ring niet helemaal door alle verhalen over ongeplande zwangerschappen, dus gebruikte we alsnog een condoom. Menstruaties werden heel heftig en pijnlijk, kon 2 dagen per maand de deur niet uit :(

    Nu dus weer aan de pil (3 fase pil) en ik ben na een half jaar weer helemaal mezelf.
    Libido is weer helemaal terug, volgens mijn man ben ik ook niet meer zo vlak qua stemmingen en de buikpijn en afscheiding zijn verdwenen. Menstruaties zijn weer normaal.

    Ik denk dat het bij je moet passen qua hormonen of zo en dat dat bij mij niet het geval was. In theorie leek het me de ideale anticonceptie. 2 keer per maand eraan denken om hem in of uit te doen en verder geen omkijken naar.

    Ik zou hem gewoon proberen als ik jou was, misschien bevalt het je wel heel goed.
     
  14. coow89

    coow89 Lid

    30 jan 2010
    60
    0
    6
    NULL
    NULL
    Ik wil misschien ook de nuvaring gaan proberen. Heb eind mei een miskraam gehad waarvoor een currretage, nadat het hartje met ruim 11 weken gestopt was met kloppen.
    Deze zwangerschap was door de pil (microgynon 20) heen, dus wil eigenlijk iets anders dan de pil. En omdat we over een half jaartje/jaartje toch wel heel graag opnieuw willen proberen om zwanger te worden, vind ik het ook wel fijn als je niet heel lang hoeft te 'ontpillen'. Hoe zijn de ervaringen na het stoppen met de nuvaring? En is de hij een beetje betrouwbaar?
     
  15. 2xtantein1week

    2xtantein1week Fanatiek lid

    15 dec 2011
    2.166
    1
    0
    Ikhad na het stoppen gelijk een goeie cyclus. Weet niet zo goed hoe lang ik hem gebruikt heb, een half jaar of 3/4e jaar..
    Paar dagen na de ring een onttrekkingsbloeding. Daarna de cyclussen zie onderschrift. Na 2 rondes had ik het idee pas echt van de hormonen af te zijn.. Toen werden mn darmen rustiger.. Maar over mn cyclus mag ik niet klagen...!
     
  16. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Vond de nuvaring prettig.
    Met vrijen iets minder, hadden er niet echt laat van maar voelde me er wat geremd door dus haalde ik hem er ook uit.
    Eerste maanden was de prikpil nog aan het uitwerken en had ik geen bloeding in m'n stopweek, daarna was het ongeveer 3 à 4 dagen en een stuk lichter dan met de pil.
    Niet zwanger geraakt tijdens het gebruik van de nuvaring.
     
  17. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    En na het stoppen geen onttrekkingsbloeding maar direct normale cyclus
     
  18. Trees

    Trees Niet meer actief

    Ik heb de nuvaring een aantal maanden gebruikt met als resultaat dat ik een libido van een ijskonijn had. Ik ben er niet positief over, maar het is iets wat je makkelijk even kan uitproberen. Wie weet werkt het voor jou wel.
     
  19. Fatje86

    Fatje86 Lid

    21 mei 2012
    40
    0
    0
    NULL
    Belgie - Oost Vlaand
    Hey,

    Ik heb 2 jaar de Nuvaring gebruikt, en ik ben er SUPER tevreden over!
    Het is zo gemakkelijk, je voelt niets en om terug zwanger te worden was bij mij geen probleem.
    Ik ben in maart 2012 gestopt met de Nuvaring, en ik ben ondertussen bijna 11 weken zwanger!!

    Na mijn zwangerschap gebruik ik terug de nuvaring, een echt aanrader !!! (voor mij althans :D )
     
  20. coow89

    coow89 Lid

    30 jan 2010
    60
    0
    6
    NULL
    NULL
    Hallo dames,

    Allemaal bedankt voor jullie reacties! Ik heb nu van de huisarts een recept gekregen dus ben benieuwd.
    Hopelijk maar voor een korte periode!

    Hoe zit het trouwens met het starten. De huisarts zei dat ik het beste kan wachten tot de eerste dag van de menstruatie, maar mijn cyclus is echt een puinhoop na de miskraam. Zijn er mensen die midden in de cyclus begonnen zijn? Huisarts was wat vaag, zoals ik het begreep kan het wel maar moet je dan 7 dagen condooms gebruiken?
     

Deel Deze Pagina