Microgynon 30 vs. de goedkopere variant(en)

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Melrose, 13 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Melrose

    Melrose Fanatiek lid

    26 jun 2011
    1.601
    14
    38
    Flevoland
    Hoi,
    Vandaag heb ik, na langer dan een anderhalf jaar geleden te zijn gestopt met de pil, weer opnieuw een anticonceptiepil op recept afgehaald. Ik had de huisarts verteld dat ik jarenlang Microgynon 30 had gebruikt, zonder problemen of irritaties. Hij gaf aan dat hij me deze pil weer voorschrijft. Ik blij.

    Eenmaal in de apotheek krijg ik een heel ander doosje aangereikt.
    Erop staat:
    Ethinylestradiol/Levonorgestrel 0,03/0,15 mg WEC (van het merk WeCare blijkbaar).

    Volgens de niet erg vriendelijke apothekersassistente was dit hetzelfde als micr.30. Ik lees in de bijsluiter dat het idd zelfde werkzame middelen bevat.

    Maar omdat ik vaak nogal wantrouwig ben over pilletjes, geneesmiddelen etc ben ik toch maar op internet gaan rondspeuren. Ik lees enorm veel negatieve ervaringen met dit merk anticonceptiepil. Heel veel klachten over de bijwerkingen, pijn, veel doorbraakbloedingen, etc. Zeker in vergelijking met microgynon 30.

    Waarschijnlijk kreeg ik dit merk mee omdat dit goedkoper zou zijn? Voor mijn verzekeraar maakt het niet uit, ik krijg geen cent vergoed. En ben bereid om de duurdere variant te kopen als deze minder klachten geeft.

    Ik begrijp heel goed dat ieder mens anders is, en dat ik deze pil gewoon zelf moet uitproberen. Ga ik wellicht ook nog doen. Maar ondertussen ben ik toch benieuwd naar ervaringen van andere gebruiksters van dit merk anticonceptiepil.

    Anyone?


     
  2. gebakje

    gebakje VIP lid

    15 dec 2010
    5.130
    0
    0
    Heerle (NB)
    Voorheen had ik een de merkloze van een ander merk, daar kreeg ik extra migraine aanvallen van. Toen weer terug naar microgynon of stediril net wat ze in huis hadden en dat ging goed.

    Nu aantal jaren laten weer een merkloze(ander merk) geprobeerd en die ging wel goed. Mijn klachten werden zelfs minder. Bijna geen buik en hoofdpijn meer rond de menstruatie.

    Dus gewoon proberen, bevalt het niet kan je die andere gewoon halen ( moet je alleen zelf betalen)
     
  3. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Ik heb hem ook sinds deze maand. Het enige wat anders zou zijn is de kleur van het tabletje. Ik ben vandaag klaar met de eerste strip en twijfel of ik hem doorslik of een stopwerk in las.
     
  4. clove

    clove Lid

    15 mrt 2010
    36
    3
    8
    NULL
    NULL
    Ik heb sinds november 2011 de merkloze variant gebruikt. Ik heb wel echt het idee dat er langzamerhand wel wat negatieve gevoelens in zijn geslopen,naast een libido van 0.0. Dit is ook de rede dat ik nu ongv een maand ben gestopt met de pil, ik wil mezelf weer voelen. Natuurlijk werkt het bij iedereen anders, maar van de diane35 en de echte microg.30 heb ik amper last gehad.
     
  5. Lavina

    Lavina Fanatiek lid

    9 jun 2012
    2.367
    0
    36
    Omgeving Utrecht
    Voor mij was er geen verschil met de microgynon 30 en de merkloze, in principe heeft het ook dezelfde werkzame stoffen. Mijn verzekering vergoed ook alleen deze goedkoper versie.

    Ze geven inderdaad de goedkopere vanwege de verzekeringen, maar denk dat als je ernaar vraagt je wel gewoon de microgynon 30 kan krijgen, zeker als je het toch zelf moet betalen.
     
  6. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik kreeg de ene keer microginon30 en de andere keer stederil30. Dat is ook zogenaamd hetzelfde volgens de apothekers-maffia (want dat is het, in mijn ogen! Stelletje oplichters.) Ik kreeg na een aantal keer heen-en-weer wisselen het idee, dat ik met stederil30 veel meer last had van hoofdpijn. Uiteindelijk kreeg ik van een assistente de bevestiging dat dit inderdaad een bekend verschijnsel is bij stederil30 vs. microginon30. Ik was echt WOEST dat ze dat er niet bij gezegd hebben, aangezien ik al sinds mijn 10e zware hoofdpijnen heb, die dagen tot weken aan een stuk kunnen duren. En dan gaan die gare apothekers nog eens een middel meegeven dat dit nog verergert.
    Vanaf dat moment heb ik dus altijd microginon genomen. Dat ging een tijd goed, tot ze weer een andere meegaven. Dat doen ze ook zo slinks: je krijgt het in een dicht zakje aangereikt. Toen ik het zakje opendeed om te controleren of ik de goede pil had, zei ze;
    "Ja, het zit tegenwoordig wel in een ander doosje."
    ik: "Oh, en ze hebben gelijk de merknaam maar even veranderd ook, zie ik?"
    Ap.Ass: "Oh ja, microginon30 is uit de handel gehaald en nu krijgt iedereen voortaan deze."
    Zulke oplichters zijn het dus. Ik ben uiteraard gewoon met microginon30 naar huis gegaan!

    Maar terug on topic: laat je niks wijsmaken: het maakt wel degelijk uit voor sommige vrouwen. En microginon30 wordt NIET uit de handel genomen.
     
  7. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    toen ik de pil nog slikte voor ik implanon kreeg
    had ik ook opeens die goedkope variant ik werd er doodziek van overgeven diarree en dat al na een week terug na de ha en die heeft toen bericht aan apotheek gedaan dat ik alleen nog de microgynon mocht ik moest dan wel op tijd bestellen daar ze die niet op voorraad hadden en ik kreeg toch niks vergoed
    kom voor jezelf op en laat je niks wijsmaken
    succes ermee
     
  8. me83

    me83 Niet meer actief

    ik gebruik ook de goedkope micro en werkt prima.. nergens last van en is idd hetzelfde naar mijn idee!
     
  9. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    19
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Voordat ik gestopt was met de pil gebruikte ik ook Microgynon 30 . Ook een paar keer merk loze varianten gehad en ook de stederil. Ik kreeg alleen van de merkloze en stederil nog meer hoofdpijn als ik normaal heb ( chronisch hoofdpijn patient , hoop zo dat het als ik zwanger ben minder wordt of verdwijnt ;) ).
    Ook had ik last bij de stederil van giga buikpijn ( hier ben ik voor aan de pil gegaan toen ik 12 jaar was , dus was niet de bedoeling) en doorbraakbloedingen.
    Bij de apotheek zeiden ze steeds dat kan niet , werkt het zelfde blablabla. Toen zeiden ze de Microhynon bestaat niet meer en is vervangen maar ik moest maar even mijn huisarts of gynocoloog bellen als ik de Microhynon wilden hebben :$ hij was toch uit de productie ???:( Klopt dus geen reet van.
    In de apotheek gelijk gebeld en ze kregen gelijk een Fax dat ik PERSEE de Microgynon moet hebben.
    Ondertussen van apotheek verwisseld omdat het elke keer wat is , deze nieuwe apotheek werkt zonder herhaalrescept gaat allemaal automatisch als er bij de eerste resecpt staat dat deze herhaalt wordt.
    Deze apotheek heeft nooit gevraagd of ik een ander soort pil wil of iets dergelijks. Nu is het bij mij zo dat ik de pil niet hoef te betalen , heb de pil op medicsche grond ivm cystes en vreselijke buikpijn zo erg dat ik gewoon meerdere keren aan het infuus heb gelegen voor medicatie omdat ik niks binnen hield. In mijn geval willen ze dus graag dat ik de goedkopere variant neem want ik heb nog nooit zelf de pil betaald.

    Ik zal het gewoon proberen , hoor ook veel dat mensen er geen last van hebben namelijk. Mocht jij er geen last van krijgen dan scheelt het toch een paar centjes. Mocht je er wel last van krijgen gewoon voet bij stug houden en volhouden.
     
  10. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    18
    38
    0161
    Ik zou de yasmin vragen als je toch moet doeken, dat is een pil met garantie voor feest. Heb volgens mij ook een keer de merkloze microgynon mee gekregen maar tot ik bij de yasmin uitkwam heb ik nog al veel lopen pil hoppen microgynon 30- lovette - microgynon- trigynon-diane-microgynon - yasmin zoiets haha echt heel erg..
     
  11. mama2be27

    mama2be27 Actief lid

    12 dec 2011
    224
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik ben zelf apothekersassistent en heb altijd geleerd dat een merkmiddel niet verschilt van een merkloosmiddel (qua werkzame stof). Het vulmiddel kan wel verschillen. Alleen had ik zelf nooi problemen met de microgynon 30, daarna kreeg ik elk half jaar een ander merkloos middel en toen kreeg ik wel veel last van bijwerkingen.
    Vaak bepaald de zorgverzekeraar welk merk geleverd moet worden ook al betaal ik de pil altijd zelf.
    De huisarts zei dat hij wel vaker hoort dat vrouwen meer last hebben van bijwerkingen met het merloze middel. Wanneer de arts dan op het recept medische noodzaak schrijft, krijg je wel weer de microgynon 30.
     
  12. Brondy

    Brondy Fanatiek lid

    23 jun 2011
    3.660
    438
    83
    Overijssel
    Ik weet niet hoe het zit met de merkloze variant maar toen er gewisseld werd van de microginon30 naar stederil30 (deze was volgens mij ook goedkoper), kreeg ik vaak doorbraakbloedingen en ben ik naar mijn huisarts gegaan. Toen kreeg ik Ministad voorgeschreven, tot aan mijn pilstop in juni vorig jaar gebruikt. Maar als ik na mijn bevalling weer aan de pil ga, ga ik toch een andere vragen, want bij de Ministad was mijn libido ver te zoeken :(
     
  13. Lotte1

    Lotte1 Actief lid

    12 sep 2008
    346
    0
    0
    Ook ik ben jaren geleden begonnen met Microgynon 30.
    Toen ik na mijn 1e zwangerschap weer met de pil wilde beginnen kreeg ik van de ha een recept voor Microgynon, maar de apotheek gaf me Stediril 30 met de mededeling dat het een goedkopere vaiant was.
    Deze pil heb ik zonder problemen geslikt.
    Na mijn 2e zwangerschap ben ik met een herhalingsrecept van de Stediril 30 naar de apotheek gegaan.
    En weer kreeg ik een andere pil, "de pil met de moeilijke naam" zoals ik hem noem.
    Na 3 maanden viel het me op dat ik erg veel last had van stemmingswisselingen en ik voelde me helemaal niet lekker.
    Om te kijken of het door de pil kwam ben ik gestopt (met alle gevolgen van dien ;))
    Inmiddels ben ik halverwege de 1e strip na mijn 3e zwangerschap.
    Ik heb het idee dat ik meer hoofdpijn heb, maar dat komt misschien ook omdat mijn lichaam nog moet wennen aan de pil.
    Er liggen nog 2 strips, en die wil ik opmaken.
    Blijven de klachten dan breng ik een bezoekje aan de ha, want dit voelt ook niet fijn.
     
  14. Sevilla

    Sevilla Actief lid

    23 apr 2012
    164
    0
    0
    Ik had ook de micro 30 en daarna de goedkopere variant; merkte geen enkel verschil. Is ook precies dezelfde stof die erin zit, dus met dezelfde hoeveelheid hormonen.
    Ik zou hem gewoon uitproberen voordat je ervoor bij moet betalen (al weet ik niet hoe veel dat zou zijn..).
     
  15. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    Ik heb sinds een maand ook de goedkopere microgynon gekregen.
    Ben misselijk, hoofdpijn en bléh gevoel...
    Dat had ik met de echte niet.
    Weet niet of ik zo na mijn ongi weer ga beginnen..
     
  16. firsttime

    firsttime Fanatiek lid

    1 aug 2012
    1.137
    0
    0
    Amsterdam
    Ik begon met mycro30, daarna Stediril30 en nu inderdaad (vlak voordat ik stopte) de versie met de onmogelijke naam. Gelukkig merkte ik helemaal geen verschil :)
     
  17. Marknes

    Marknes Actief lid

    1 aug 2012
    240
    75
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ik kreeg plotseling ook de goedkopere variant, zonder melding of wat dan ook. Een tijdje voelde ik me toch minder een beetje down maar het ergste van het hele verhaal dat je totaal geen libido meer hebt, je laat het wel uit je hoofd om je partner aan te raken. Dus wat dat betreft werkt het wel echt als een anticonceptie!:)

    Maar goed mailtje gestuurd naar de apotheek, die reageerden dus mooi niet, toen ik nieuwe pillen moest halen aan de balie aangegeven dat ik de micro weer wilde, toen haalde ze gewoon mijn mailtje tevoorschijn waarin dus stond dat ik niet zoveel zin meer had, dit werd dan ook net even te hard door de apotheek geroepen.

    Mijn oplossing, ben overgestapt van apotheek, waar ik netjes geholpen wordt.

    Maar ja ik ben gestopt met de pil..... spannend....
     
  18. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    Nou das idd lullig zeg. Ik zou ook weggaan ;)
    Succes met zwanger worden.
     
  19. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Ik en nu aan het ende van mijn tweede strip van de neppert en heb het idee dat ik sneller aangebrand ben. Was ik bij mijn vorige pil de yaz24+4 trouwens ook.
     

Deel Deze Pagina