Schimmelinfectie!?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door BabygirlM, 8 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. BabygirlM

    BabygirlM Bekend lid

    18 sep 2011
    781
    0
    0
    Op dit moment geen werk, dus ik geniet nog lekker
    Ik heb sinds een weekje ongeveer last van een geïrriteerde vagina. Ik heb last van een wat branderig gevoel, jeuk en ook lichte pijn/een branderig gevoel tijdens het plassen. Ohja, en ik ben ook zo droog als ik weet niet wat, (bijna) geen afscheiding dus. Zondag had ik het toppunt van mijn klachten bereikt, dus ben ik gaan kijken, en zag ik dat m'n vagina vrij rood was, i.p.v. lichtroze zoals gewoonlijk. Sinds maandag/dinsdag nemen de klachten weer wat af, maar vooral de jeuk is nog erg aanwezig.

    Als ik google moet geloven is het inderdaad een schimmelinfectie, ik ben alleen zo'n mietje die er niet mee naar de ha durft. Spiraal laten zetten vond ik al ongemakkelijk, maar dit al helemaal!:)

    Ik heb dit nog nooit eerder gehad, en ik vroeg me af of het misschien te maken heeft met mijn Mirena spiraal? Die heb ik sinds november 2011, en sindsdien menstrueer ik heel licht, maar ook heel lang, zo'n 2 weken.

    Heeft iemand hier ervaring mee, of tips/advies voor mij?

    Alvast bedankt!:)
     
  2. Anzza

    Anzza Fanatiek lid

    23 jun 2012
    2.345
    0
    36
    drenthe
    misschien toch de HA? ;) Had het ook een keer, toen heb ik gewoon iets gekregen na omschrijving van de klachten. Stel dat je wel gezien moet worden, kun je ook vragen om een vrouwelijke arts als je dat liever hebt, kan minder ongemakkelijk voelen misschien! Een schimmelinfectie houden is geloof ik ook niet helemaal goed... succes ermee :)
     
  3. RooDje

    RooDje Fanatiek lid

    17 aug 2011
    1.671
    0
    0
    Als je zeker bent dat het een schimmelinfectie is kan je tegenwoordig ook een zalfje kopen bij de drogist. (Canesten Gyno)
    Maar als je het niet zeker weet zou ik gewoon langs de HA gaan.
    Die ziet dat dagelijks, niks om je voor te schamen!
     
  4. BabygirlM

    BabygirlM Bekend lid

    18 sep 2011
    781
    0
    0
    Op dit moment geen werk, dus ik geniet nog lekker
    Klopt, ik zag er net toevallig weer een reclame van, haha! Aan de ene kant denk ik; ideaal!! Maar aan de andere kant heb ik zoiets van; vind het vaak toch wat vertrouwder als het door een arts is voorgeschreven. En het is inderdaad ook zo dat ik er niet zeker van ben dat het een schimmelinfectie is.

    @Anzza, ik heb 2, momenteel 1, mannelijke artsen, en als ik naar een vrouwelijke arts wil moet ik overstappen op een andere ha geloof ik. Ik had er al eens naar gekeken, maar die andere ha zat helaas vol. Ik zou het nog eens na kunnen kijken/vragen voor de zekerheid. En me anders toch maar over die drempel heen zetten, want idd, dit is geen pretje:( In ieder geval bedankt voor de reacties!
     
  5. Swing

    Swing Lid

    5 aug 2012
    18
    0
    1
    NULL
    NULL
    Heb je ook last van afscheiding?
    Als je alleen last hebt van jeuk enzo, en je weet zeker dat het geen soa is, kan je gewoon de dokter bellen en een afspraak maken en alleen vertellen wat je hebt. Dan hoeven ze niet eens te kijken. Als je dus alleen last hebt van jeuk kun je makkelijk een antischimmelcreme meekrijgen.

    Succes!
     
  6. BabygirlM

    BabygirlM Bekend lid

    18 sep 2011
    781
    0
    0
    Op dit moment geen werk, dus ik geniet nog lekker
    Ik had juist (bijna) geen afscheiding meer, dat vond ik ook al zo vreemd omdat ik normaal gesproken vrij veel afscheiding heb. Nu begin ik wel weer wat afscheiding te krijgen, maar ziet er naar mijn idee niet anders uit dan normaal.
    Volgende week toch maar even naar de ha dan!
     
  7. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Ik gebruik bij irritatie/schimmelinfectie aan de buitenkant daktacort. Dat is net wat anders dan daktarin, die is wat vettiger zodat je huid niet verder gaat uitdrogen. Bij beginnende infectie begin ik meteen met smeren, na een week is het over en dan nog een goeie week door gaan met smeren en het blijft voorlopig weg.

    Deze creme is alleen via de HA te verkrijgen. heb zelf altijd ruzie met die eitjes die je moet inbrengen, je hebt ook blauwe pillen die je oraal kunt innemen. Meestal een kuur van 2 dagen evt nog een keer herhalen en je bent er ook weer zo vanaf.

    als ik jou was zou ik zsm naar de huisarts gaan.. al is het ter preventie dat het terugkomt. Schimmelinfecties kunnen hardnekkiger terugkomen. Heb zelf 4 jaar geleden 3 weken er mee rond gelopen omdat ik net op vakantie was. Echt geen pretje. Nu hoef ik alleen maar te bellen of ik krijg de pilletjes en de creme.
     
  8. Lotje1986

    Lotje1986 Fanatiek lid

    2 aug 2012
    1.633
    0
    0
    OOOH schimmelinfecties, breek me de bek niet open.. Wat een ramp...
    Gelijk de dokter bellen en vragen om zalfje /inbreng pillen...

    Ik ben er al zo mee bekend, mij schrijven ze al die pil voor die je oraal kan innemen...

    Zo iets vervelend is dat...

    Sterkte ermee!!!
     
  9. BabygirlM

    BabygirlM Bekend lid

    18 sep 2011
    781
    0
    0
    Op dit moment geen werk, dus ik geniet nog lekker
    Bedankt voor jullie reacties:) Toch maar naar de ha ermee dan. Ik hoop dat het me morgenvroeg nog lukt om de ha te bellen, anders is dat maandag het 1e wat ik doe!
     

Deel Deze Pagina