Menstruatie met koperspiraal

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door muffinmeisje, 9 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. muffinmeisje

    muffinmeisje Actief lid

    7 aug 2009
    461
    0
    16
    Ik ben benieuwd naar hoe jullie menstruaties zijn met een koperspiraaltje. Ik heb zelf ruim een jaar geleden een gynefix spiraaltje laten plaatsen en ben er erg tevreden over. Het enige wat me wel opvalt, is dat ik echt heel hevig vloei tijdens mijn menstruatie en ook echt grote, donkere stolsels verlies waar ik soms echt wel van schrik. Ik weet eigenlijk niet zo goed of dit normaal is? Weet wel dat de menstruatie heviger kan zijn met een koperspiraaltje, maar is dit herkenbaar voor anderen?

    Ik weet namelijk niet zo goed of dit echt komt door het spiraaltje, of dat dit hoort bij hoe mijn eigen natuurlijke cyclus is, want die heb ik eigenlijk nooit echt gehad.. Ben al vrij jong aan de pil gegaan en daar mee gestopt toen ik zwanger wilde worden en toen was het in 1 keer raak. Na de geboorte van de eerste enkel condooms gebruikt en toen na 8 maanden opnieuw zwanger zonder uberhaupt al een keer ongesteld te zijn geweest. Na de geboorte van de 2de dus de gynefix laten plaatsen en sinds een aantal maanden is mijn eigen cyclus dus weer op gang gekomen. Heel fijn dat dat allemaal gewoon goed werkt (al is mijn cyclus wel heel onregelmatig), maar dus geen idee of die heftige bloedingen normaal zijn?
     
  2. muffinmeisje

    muffinmeisje Actief lid

    7 aug 2009
    461
    0
    16
    Niemand ervaring?
     
  3. Adriana85

    Adriana85 VIP lid

    20 okt 2010
    6.081
    25
    48
    Hoi,

    Ik had eerst 5 jaar een koperspiraal (na 3 jaar een andere laten zetten). Mijn menstruatie was zeer regelmatig (altijd 28 dagen) en niet erg hevig maar ook niet licht, gewoon tussenin. Toen spiraal laten verwijderen. Nu mijn zoon is geboren heb ik er weer een laten zetten. Dat is nu3 maanden geleden. Ik heb sindsdien 2 menstruaties gehad die allebei heel hevig waren en ook verlies van stolsels. Ik kon op de twee zware dagen niet langer dan 2 uur zonder verschoning. Ik ga nu de volgende menstruatie afwachten (ik verwacht hem elk moment). Als die ook zo hevig is ga ik wsl toch terug naar de gyn om een mirena.
    Volgens de gyn komt de hevigheid omdat je baarmoeder door de zwangerschap is gegroeid en dus heb je dikker baarmoederslijmvlies dat je verliest tijdens je menstruatie. Ik voel me in elk geval niet prettig als dit zo blijft maar het schijnt dus wel normaal te zijn.
    Zou jij een mirena laten zetten om het bloedverlies minder te laten worden?

    Groetjes Adriana
     
  4. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Ik ben me aan het inlezen in de verschillende soorten spiraaltjes, maar begrijp dat je bij een koperspiraaltje je eigen cyclus behoudt, aangezien er geen hormonen in zitten. Geen idee dus of het heviger kan worden. Wel weet ik dat je eigen cyclus kan veranderen na elke zwangerschap, alsof je lijf zich "reset". Ik menstrueerde vroeger ook vrij heftig, maar na elke bevalling/zwangerschap is het een stukje minder geworden. Ik overweeg nu ook een spiraaltje, zou het wel jammer vinden als mn menstruatie dan weer heftiger zal worden.
     
  5. Flamingo

    Flamingo Bekend lid

    9 dec 2009
    900
    0
    0
    Shopmanager / parttime
    Ik had dat ook toen ik een koperspriaal had. Dus voor mij zeker herkenbaar. Echt heftig ongesteld was ik in die tijd. Meestal ook lang, een dag of 7 met flink veel bloedverlies.
    Daarintegen voelde ik me echt super zonder hormonen in mijn lichaam van de anticonceptie! Totaal anders als voorheen met de pil dus dat was voor mij de reden om toch bij de koperspiraal te blijven.
    Helaas stootte mijn lichaam hem af na iets meer dan 1 jaar. Ik heb toen nog een nieuwe laten plaatsen maar die accepteerde mijn lichaam ook niet.

    Toen maar weer aan de pil :(... bah
    En daarna een implanon, wat mij ook erg goed is bevallen :)
     
  6. muffinmeisje

    muffinmeisje Actief lid

    7 aug 2009
    461
    0
    16
    Mja, daar had ik ook al aan zitten denken, dat mijn menstruatie misschien ook wel heviger is omdat ik nu inmiddels twee zwangerschappen achter de rug heb. Maar ik heb dus geen ervaring met een spiraaltje vóór mijn zwangerschappen, dus daar kan ik niet echt mee vergelijken.
    Op mijn 2 topdagen lek ik soms na een half uur al door en dan heb ik dus een tampon én een maandverband in... Ik moet dan ook echt minimaal elke 2 uur verschonen idd, heel vervelend. Maar ik heb in eerste instantie gekozen voor een koperspiraal omdat ik absoluut geen hormonen meer wil, maar wel een betrouwbare ac-methode, dus dan is er helaas weinig keus. Ik kies er zelf dus (op dit moment) nog niet voor om hem te vervangen voor een mirena. Al hoor ik van veel mensen dat ze met een mirena helemaal niet meer ongesteld zijn en dat klinkt toch wel heel aantrekkelijk nu, haha.
     
  7. muffinmeisje

    muffinmeisje Actief lid

    7 aug 2009
    461
    0
    16
    Bedankt voor de reacties verder!
    @Flamingo: wat balen dat je lichaam hem afstootte. Ik heb dus de gynefix, dat is een klein draadje met koperballetjes eraan die met een knoopje vast wordt gemaakt in je baarmoederwand, dus de kans op verlies van het spiraaltje is echt heel erg klein.

    Ik ben, buiten de heftige menstruaties, zeer tevreden over het spiraaltje en wil dus niks met hormonen, dus zal niet snel overstappen op iets anders. Maar vervelend vind ik het wel, dat ik zo hevig vloei. Hopelijk wordt dat met de tijd toch nog weer iets minder?
     
  8. Adriana85

    Adriana85 VIP lid

    20 okt 2010
    6.081
    25
    48
    Ik ben gisteren ongesteld geworden, weer zo hevig. Maar ik durf (nog) niet naar de gyn voor een mirena. Ik vind het gewoon ook geen prettig idee om hormonen in je lichaam te krijgen van je anticonceptie. Ook met het idee in mn achterhoofd dat we nog een tweede kindje willen.
     
  9. Claudia1977

    4 aug 2009
    56
    0
    0
    PA
    near Rotterdam
    Sinds september 2011 heb ik een koperspiraal laten zetten. Bijna een jaar na mijn zwangerschap. Heb daarvoor even microgynon 30 pil gebruikt. Maar reageerde zo heftig op hormonen dat ik voor de koperspiraal heb gekozen.

    Ben er heel blij met de spiraal maar de mentruaties zijn heel heftig! Heb een kuur gevraagd om cycles te laten regelen ( was ruim 3 weken ongesteld :x) maar goed het heeft wel geholpen....

    Alhoewel blij....ik ben al 8 dagen overtijd en vrees voor een zwangerschap. Zou er blij mee zijn, maar totaal niet gepland! Heb al getest maar zie wel een streepje maar niet duidelijk dus moet opnieuw testen.....
     
  10. muffinmeisje

    muffinmeisje Actief lid

    7 aug 2009
    461
    0
    16
    Jeetje, dat is wel spannend dan Claudia1977! Ben heel benieuwd of je snel wat meer zekerheid hebt, maar dan wel gelijk de ha/gyn bellen natuurlijk, want het is natuurlijk niet goed als je spiraaltje nog ergens zit terwijl je ook zwanger blijkt te zijn..

    @Adriana85: balen he, dat dat hevige bloedverlies blijkbaar echt bij een koperspiraaltje hoort? Ik wil gewoon betrouwbare anticonceptie waar geen enkel nadeel aan kleeft :p
     
  11. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.136
    1.058
    113
    Ik geloof dat het meest voorkomende bijwerking is, een hevigere, langere en soms ook pijnlijkere menstruatie bij koperspiraal.

    Ik had er zelf geen last van, de menstruaties met koperspiraal waren naar mijn idee vergelijkbaar als voor mijn 2e bevalling, redelijk lang en hevig van zichzelf (het was bij mij idd wel meer geworden na mijn 1e bevalling dan voor zwangerschap).

    Alleen begin dit jaar ging de spiraal er dus uit ivm onverwachte zwangerschap (helaas miskraam) en daarna waren mijn menstruaties een stuk minder hevig en lang :(. Dus misschien was het toch wel een bijwerking ;)...
     

Deel Deze Pagina