menstruatie met een mirenaspiraal?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Druif78, 11 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Ben een mirena spiraaltje aan het overwegen na jarenlang pil gebruik.
    Vooral het idee dat je er geen omkijken meer aan heb, trekt me wel.
    Het grote nadeel lijkt me wel het inbrengen (pijnlijk?) en de kosten ( al is dat natuurlijk maar eens in de zoveel jaar) en ben ook wel bang dat ik heel onregelmatig ongesteld zal worden. Met de pil wist ik op de dag nauwkeurig wanneer ik een bloeding kon verwachten. Ook lees ik weleens dat het bloedverlies erger kan worden, klopt dit? Want daar zit ik natuurlijk niet op te wachten.

    kortom: wat zijn jullie ervaringen met de mirena? Vooral ook qua bloedverlies?
     
  2. Matonneke

    Matonneke Fanatiek lid

    1 mei 2012
    1.087
    0
    36
    Ik heb een mirena spiraal gehad.
    Deze heb ik in laten brengen zes jaar geleden. Ik was ook bang dat het pijn zou doen. ik lag dus de tafel fijn te knijpen en met mijn ogen stijf dicht. Hoor ik opeens. mevrouw kijkt u eens hij zit er al. hihi helemaal niks vernomen. Daarna heb ik wel gelijk bloedverlies gekregen. Omdat het toch een vreemd ding in je lijf is. Mijn baarmoeder raakte er wat door geirriteerd. (later bleek dit vooral door te lange touwtjes te komen)

    Verder is het inderdaad even wennen wanneer je ongesteld gaat worden, maar je voelt de dingen veel beter. Je eisprong een naderende periode. En ik kreeg wel een regelmatige cyclus met het spiraaltje. Het bloeden was 100x zo weinig. hooguit drie dagen. Als het geen vies idee zou zijn dan zou ik het met 3 tampons per periode af kunnen. :)

    Enig nadeel bij mij was dat ik dwars erdoorheen zwanger ben geworden. Wat zeldzaam is. een tweelingzwangerschap die na 8 weken mis is gegaan. Na 5 jaar heb ik hem laten verwijderen en toen zat hij vast. Dit was wel pijnlijk en heeft veel na pijn gegeven.

    Het heeft voor mij dus voor- en nadelen gehad!!!

    Succes met je keuze....
     
  3. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Klinkt positief! Behalve dan dat je er dwars door heen zwanger bent geraakt, want dat zou ik voorlopig echt niet nog een keer willen! Zat ie niet goed of hoe kan dat???!!! Hoe lang kan ie blijven zitten en krijg je die tijd nog af en toe een controle of ie wel goed zit? Kan je m verliezen en voel je m zitten?
     
  4. dreamcatcher

    dreamcatcher Niet meer actief

    Ik heb mijn mirena nu ongeveer 5,5 maand. Ik heb helemaal geen menstruatie meer. Ik kan je niets vertellen over pijn tijdens het zetten want die van mij is gezet toen ik werd gecurreteerd onder narcose vanwege stukjes placenta die achter waren gebleven.
    Wat ik wel een nadeel vind is het spotting wat ik enorm vaak heb waardoor ik eigenlijk bijna altijd een inlegkruisje nodig heb. En ik heb de touwtjes nog een keer bij moeten knippen. Ook heb ik wat vage klachtjes sinds de mirena maar ik durf niet met zekerheid te zeggen of die daadwerkelijk wat ermee te maken hebben
     
  5. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.187
    2.392
    113
    ik wordt nog wel ongesteld met de mirena maar wel veel minder heftig.
    Af en toe voel ik een eisprong. Mijn cyclus was zonder ac regelmatig en nu weer.
    In het begin gaf ik nog bv en dan voelde ik me soms wel onzeker omdat ik nog geen cyclus had en bang was zwanger te zijn.

    Daarom vind ik het wel ok om toch regelmatig ongi te worden.
    Buik en rugpijn is ook stukken minder. anders had ik al dagen van te voren steken en erg zere benen en dat is echt weg.
     
  6. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Maar wat ik niet snap: hou je met de mirena een eigen cyclus? Want er zitten toch dezelfde hormonen is als met de pil alleen dan wat minder en plaatselijk? Leggen die dan niet je cyclus stil?
    Lijkt me idd wel een nadeel als je helemaal niet meer ongesteld wordt, tis toch een bevestiging ;)
     
  7. lot23

    lot23 VIP lid

    13 aug 2006
    6.130
    0
    0
    gelderland
    Druif ik heb vorig jaar een mirena gehad. Het zetten viel mij 100% mee voelde er weinig van en ook daarna niet. Ik ben wel weken ongesteld geweest, licht maar ook zwaardere dagen zaten ertussen. Dit schijnt te komen omdat je lichaam moet wennen. Na die weken achter elkaar had ik helemaal geen menstruatie meer wat wel erg fijn was. Helaas kreeg ik wat depressieve klachten wat uiteindelijk weer verdween toen de spiraal eruit was dus ik reageerde te heftig op de hormonen. Als ik dat niet had gehad had ik hem zeker laten zitten.
     
  8. Yasmijnkai

    Yasmijnkai Niet meer actief

    5 jaar gehad, nooit zwanger geraakt toen ik het had. Miste mijn menstruatie 1 maand af en toe maar verder zowat elke maand. Ik heb erg positieve ervaringen mee. Na verwijdering ook snel zwanger en ook geen heftige nabloedingen gehad.

    En mijn menstruatie was veel lichter qua bloedingen dan toen ik aan de pil zat.
     
  9. LW85

    LW85 Fanatiek lid

    24 jun 2012
    4.082
    604
    113
    Ik reageerde totaal niet goed op de mirena. Vanaf de eerste dag erg felle steken in mijn baarmoeder, kramp en vooral heel veel onderrugpijn. Het bloedverlies heeft bij mij 4 maanden achter elkaar geduurd, de ene dag meer dan de andere. Ik heb hem er na 4 maanden uit laten halen.
    Nou kan het volgens de gyn. bij mij wel te maken hebben gehad met de vorm van mijn baarmoeder, die wijkt namelijk wat af.
     
  10. Kerszje

    Kerszje Niet meer actief

    Ik heb twee maanden geleden een mirena spiraaltje gekregen. De 3 weken tot mijn volgende menstruatie heb ik eigenlijk elke dag bloedverlies gehad. De eerste menstruatie na inbrengen van spiraaltje was ongeveer het zelfde als voorheen, alleen wel een paar dagen langer. Afgelopen weekend ben ik weer ongesteld geworden (gewoon na een maand weer) en het bloedverlies is aanzienlijk minder. Nu man ik het af met een normaal of zelfs mini tampon. Terwijl ik voorheen een Super Plus of Super tampon nodig had tijdens de zwaarste dagen. Tot nu toe ben ik tevreden!!

    Nu heb ik aan het begin wel buikpijn gehad, soms ook echt hele felle steken. Maar dat was ook alleen maar de eerste maand gelukkig.
     
  11. fluitekruid

    fluitekruid Fanatiek lid

    5 okt 2011
    1.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het zetten van de spiraal deed bij mij absoluut geen pijn. Ik heb het 3 maanden na de bevalling laten doen. Ik ben nog een paar keer ongesteld geworden en daarna niet meer. soms heb ik wat roze slijmverlies een paar dagen. meer is het niet meer.
     
  12. Kerszje

    Kerszje Niet meer actief

    O ja, het in brengen herik bijna niet van gevoeld. Alleen het moment wanneer ze je baarmoeder even gaan opmeten voelt een beetje vervelend. Het beste kan je even 2 paracetamolletjes innemen of een ibuprofen, een half uurtje voor het plaatsen.
     
  13. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Dus dan hou je wel je eigen cyclus eigenlijk? Alleen dan minder zwaar, maar wel gewoon om de 4 weken (of zoals bij mij wellicht, om de 5/6 weken?)
     
  14. Kerszje

    Kerszje Niet meer actief

    Zoals het nu is wel, maar ik heb 'm pas 2 maanden. Volgens mijn huisarts duurt het ongeveer 6 maanden voordat ie helemaal is ingesteld op je lichaam/ lichaam op je spiraaltje. Dus het kan zo blijven, of menstruatie wordt nog minder of gaat helemaal weg (met evt af en toe doorbraakbloeding/spotting)
     
  15. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.187
    2.392
    113
    druif,


    in de mirena zit maar een soort hormoon, is niet het zelfde als de gewone pil. Zelfde hormoon als bij de cerazette en de implanon.
    Daarom mag het ook samen met bv.
    Met de gewone pil kun je problemen met je productie krijgen met bv.
     
  16. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Ok, minder hormonen is wel ene fijn voordeel. Is dat ook de reden dat je gewoon je eigen cyclus kan behouden? Maar ik begrijp ook dat in de meeste gevallen je menstruatie helemaal verdwijnt?
     
  17. missiej

    missiej Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.232
    0
    36
    NULL
    NULL
    hier slechte ervaring met mirena, maar puur te maken dat ze deze te snel ( lees 2 weken!!! na bevalling) hebben geplaatst. ik kreeg geen controle echo en bleef 7 mnd bloeden... werd er gek van en echo geeist en ja hoor hij zat kats scheef ( had te maken met het terugtrekken van de baarmoeder) mijn ervaring had heel anders kunnen zijn als die min. na 6 weken na de bevalling geplaatst zou zijn. het inbrengen deed mij overigens geen zeer... dit is zoiezo al minder pijnlijk na een zwangerschap/bevalling en tijdens ongie te doen ( dan staat baarmoedermond open) bij mij viel de prijs ook reuze mee... de helft dacht ik... en daarbij het is altijd goedkoper dan de pil oid als je het berekend over de 5 jaar gebruik.... succes!
     
  18. missiej

    missiej Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.232
    0
    36
    NULL
    NULL
    mirena geeft overigens ook alleen plaatselijk hormonen af daarom is ben je bij verwijdering ook praktisch gelijk hormoonvrij en hoef je niet net zoals pil te ontpillen
     
  19. tukker

    tukker Fanatiek lid

    1 dec 2009
    2.980
    17
    38
    Hier 3 kwart jaar gedacht..ik haal hem eruit. Maar nu ik zal niet meer anders willen..al bijna 1 jaar geen ongie meer. Dus goedkoper want maandverband en tampons staan hier stof te happen. Heel af en toe iets bruine afscheiding. En ook maar 1 dag.

    De mirena zorgt ervoor dat je baarmoederslijmvlies dusdanig dun word zodat er geen eitje kan inestelen. Wel behoud je je eisprong etc. Ook zorgt het spiraaltje ervoor dat het zaad niet bij het eitje kan komen.
    Volgens mij ben je dan "zuur" voor het zaad zoals ze het noemen dacht ik.
     
  20. Mumm84

    Mumm84 Niet meer actief

    Ik heb de spiraal nu ruim een half jaar maar heb nog steeds een erg onregelmatige menstruatie. Het plaatsen was geen probleem, maar ik neig nu toch wel terug naar de pil. Ondanks dat ik nergens aan hoeft te denken met een spiraal ben ik wel altijd onverwachts ongesteld...op het stranddagje enzo..;). Ik moet nu altijd iets bij de hand hebben terwijl dit met de pil niet hoefde. Dat vond ik toch wat prettiger, dan weet je waar je aan toe bent. :)
     

Deel Deze Pagina