Geen zin in seks, microgynon 30

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Denise K, 14 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Om maar even bij het begin te beginnen. Ons seksleven is niet meer zo geweldig sinds ons eerste kindje. Ik heb me 7 maanden niet goed gevoeld en na de bevalling (zwanger.vergif. & ks) had ik geen zin meer. Ook na een paar maanden niet. En zodra we wat probeerde, deed het echt ontzettend pijn. De conclusie van de ha en de bekkenfysio was dat ik vaginisme had. En met veel oefenen, proberen en geduld ging het van lieverlee weer wat beter. Maar zin had ik nog steeds bijna nooit. Vorig jaar had ik het geluk om snel zwanger te zijn van nummer 2. Maar wegens misselijkheid/hormonen weer maanden weinig seks gehad. En dat is nu, een jaar na mijn laatste bevalling nog steeds zo. Ik ben na mijn bevalling begonnen met cerazette (minipil) als anticonceptie, omdat ik bv gaf. Inmiddels ben ik terug naar mijn oude pil, microgynon 30, omdat ik bijna constant licht bloedverlies had en toch geen bv meer geef. Maar de zin, voor zo ver aanwezig, is nu gedaald naar een absoluut dieptepunt.

    We hebben er intussen erg veel last van. Ik voel me zo ontzettend schuldig want ik hou heel veel van mijn man en met hem heeft het niets te maken. Hij is altijd voorzichtig om me geen pijn te doen, en probeert het me echt naar de zin te maken. Ik word op het moment gewoon nergens opgewonden van, en dat is echt wel eens anders geweest. Het staat wel als bijwerking in de bijsluiter, maar zijn hier meiden die daar ook daadwerkelijk last van hebben (gehad)?!
     
  2. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    Hoi,

    ik had het ook met de microgynon 30.
    Werd er helemaal simpel van. Werd er een soort depri van en inderdaad totaaaaaaaaaaal geen zin aan sex. Ik moest er letterlijk niet eens aan denken. Echt drama was dat.
    Na het stoppen met die pil was dat ook gelijk over!
     
  3. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Misschien een hele persoonlijke vraag, maar wat voor anticonceptie gebruiken jullie nu? (Hier beide namelijk geen grote fan van condooms ;))
     
  4. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    Ik ga vanaf september de mmm in dus nu zijn we aangewezen op condooms......wij vinden het ook niks, maar zwanger worden nu kan ff niet.
     
  5. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie igg. En hoop ontzettend dat jullie ook snel een kindje mogen verwelkomen!!
     
  6. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Iemand anders hopelijk nog tips of een anticonceptiemiddel dat niet op je libido werkt?
     
  7. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Sommige momenten in de cyclus ook totaal geen zin. Vroeger ook totaal geen probleem mee gehad, maar na twee bevallingen wel. Heb de yas 24+ 4 gehad en de pleisterpil. Begin er niet aan want het is ellende.

    Zaaddodend middel zou je nog kunnen proberen. Mocht je geen kinderwens meer hebben je man voor een knip sturen. Koperspiraal bevat trouwens ook geen hormoon
     
  8. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    Hier konik er ook niet tegen inderdaad totaal geen zin, Zodar ik gestopt was om voor de tweede te gaan geen lastmeer van dus ik lees ff met je mee.Condooms is hier geen optie..
     
  9. Kerszje

    Kerszje Niet meer actief

    Ik heb jaren de Microgynon 30 als anticonceptie gebruikt, en een laag libido....
    Toen ik met de pil stopte om zwanger te worden had ik vaker zin, maar ik weet het aan het graag zwanger willen worden.
    Na de bevalling van de tweede was ik eerst niet aan hormonale anticonceptie begonnen, we gebruikten condooms.
    Dat beviel me goed, alleen de condooms niet;)
    Sinds 2 maanden het ik een mirena spiraal en ik heb nu meer zin in seks als ooit te voren, hihi. Of het komt door de 50 tinten trilogie die ik recent gelezen heb, haha!
     
  10. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Ik ben ontzettend bang om een spiraal te laten zetten. Mijn 2 beste vriendinnen hebben er allebei toevallig slechte ervaring mee (extreem veel klachten/ verliezen van spiraal). Ook moet ik niet denken aan het plaatsen, met 't oog op mijn vaginisme en de eendenbek die ze daar voor gaan gebruiken :(.

    Mijn man heeft ook sterilisatie voor gesteld. Ik weet dat er geen derde gaat komen (al zou ík dat in de toekomst mss wel willen). Maar ik vind het zo definitief, en we zijn nog jong (20 en 26)
     
  11. MelMel

    MelMel Fanatiek lid

    12 mei 2008
    2.267
    169
    63
    Vrouw
    NH
    Een implanon?
    Bevat een hele lage dosis hormonen, en ook een hele andere samenstelling.
    Het is een een klein plastic staafje dat in je arm onder je huid word ingebracht. Voor 5 jaar ben je klaar en na een half jaartje zou je niet meer menstrueren of heel lichtjes.
    Ik heb er zelf geen goede ervaring mee maar 9 van de 10 vrouwen zweren erbij.

    Even googlen, hopelijk een goede oplossing.
     
  12. mamavanY

    mamavanY Actief lid

    7 aug 2012
    288
    0
    0
    Onderin nederland
    Mijn eerste reactie was: Spiraal!

    Toen ik hem had (is er nu uit ivb met kinderwens) had ik ook meer zin dan ooit!

    Het inbrengen is geen pretje.. helemaal niet met vaginisme, maar met jou voorgeschiedenis, willen ze het misschien wel met een roesje doen.. Doen ze iniedergeval bij ons in het ziekenhuis met eruit halen wel iniedergeval.
     
  13. Esther15

    Esther15 VIP lid

    20 apr 2006
    7.918
    7
    38
    thuis
    Yup, hier nog eentje die een laag libido kreeg van die pil. Maar nu moet ik er wel bij zeggen dat ik dat kreeg van alle anti conceptie middelen. Ik kan blijkbaar niet tegen die hormonen.

    Spiraaltje liet bij mij inderdaad ook los dus ik persoonlijk vind het geen aanrader, maar dat ben ik en honderden meiden vinden het geweldig.
    Maar inderdaad gezien je vaginisme weet ik niet of dat voor jou nu echt een oplossing is.
    Vrouwencondoom lijkt me dan ook af te vallen.......en ja een knip is natuurlijk heel definitief, maar hij kan zich ook een knoopje laten leggen. Dat kan terug gedraaid worden. Mochten jullie over een x aantal jaar toch voor een derde willen gaan....

    En nu kaart ik misschien iets heel persoonlijks aan, maar kan het niet zijn dat je een beetje bang bent voor de pijn bij sex? Heel begrijpelijk natuurlijk (toevallig laatst een documentaire over gezien en het lijkt me een hel om te hebben), maar dat het ook een stukje psychisch is?
    Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel het absoluut niet aanvallend/veroordelend of wat dan ook dat negatief kan overkomen.
    Maar ik kan me zo voorstellen dat je lichaam zich er tegen gaat verzetten als het zoveel pijn doet. Denk dat ik er dan ook echt geen zin meer in zou hebben.

    Hoe dan ook, ik hoop echt ten ganse harte dat je een oplossing vind meid!!!

    Digi knuffel voor jou!
     
  14. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    18
    38
    0161
    De yasmin verhoogd je seks drive enorm! Vond persoonlijk Mycrogynon30 ook niet helemaal geweldig. Yasmin was ook wel een van de fijnste pillen die ik heb gehad.. Dus ik zou die proberen :)
     
  15. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    @ mamavanY; zal het er eens met de ha over hebben. met roesje is het eventueel wel te proberen mss.

    @Esther15; De angst om pijn te hebben speelt zeker een rol tijdens de seks, dat doet het al 3 jaar. Maar ondanks dat raakte ik wel opgewonden en wilde ik wel.
    Op het moment bestaat seks in mijn gedachte gewoon niet. Je kunt de 10 lekkerste kerels voor me zetten die de geweldigste dingen doen en het raakt me gewoon niet (pff, had je me een paar jaar geleden moeten vertellen, hihi). En dat is op het moment het grootste probleem. Want totaal geen zin maakt de stap om het rustig te proberen nog moeilijker..
     
  16. Esther15

    Esther15 VIP lid

    20 apr 2006
    7.918
    7
    38
    thuis
    Ja dat snap ik, was ook echt alleen maar aan het meedenken meis.
    Heb je het er al eens met gyn of zo over gehad wat er is qua opties? Die zullen ze toch echt allemaal wel weten zou je denken.

    Maar nogmaals, ik had het van alle soorten anti conceptie vanwege de hormonen. Dus misschien is het inbrengen van een spiraal (onder een roesje inderdaad) zonder hormonen dan toch een goede oplossing voor je....

    He wat moeilijk en wat naar dat je dit moet overkomen. Zou willen dat ik meer voor je kon betekenen, maar ja...
     
  17. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Dank je wel voor je lieve reactie Esther15, fijn dat je zo mee wilde denken. Heb het de ha voorgelegd en die belt vrijdag even terug, na overleg met de gyn. Geloof niet dat het hier gebruikelijk is om een spiraal onder roesje te laten zetten. Ook maar eens kijken of het eventueel vergoed wordt..
     
  18. Esther15

    Esther15 VIP lid

    20 apr 2006
    7.918
    7
    38
    thuis
    Graag gedaan meid, zoals ik al zei, ik zou willen dat ik meer kon doen voor je!

    Laat je weten wat de dokter zei?
     
  19. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Dat laat ik weten, en jij ondertussen veel succes in de mmm. Hoop dat jullie snel gezegend zijn met een 2e wondertje!
     
  20. Esther15

    Esther15 VIP lid

    20 apr 2006
    7.918
    7
    38
    thuis
    aaaah dank je wel meis, lief van je!!
     

Deel Deze Pagina