Ervaringen Nuvaring

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Ingeping, 21 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ingeping

    Ingeping Fanatiek lid

    27 aug 2009
    1.441
    1
    38
    Noord-holland!!!
    Hoi meiden,

    Wil niet meer aan de pil aangezien ik die vaak vergeet. Ben nu van plan de Nuvaring te gaan proberen, maar ben wel benieuwd naar ervaringen ermee...

    Of heeft iemand andere tips of ervaringen met andere anticonceptie die je aanraad!!
     
  2. Djamila

    Djamila Fanatiek lid

    8 okt 2010
    2.221
    3
    0
    Ik heb de nuvaring deze week gekregen en weet nog niet zo goed of ik er blij van wordt.
    Wat ik me steeds afvraag is of het wel echt werkt en of die goed zit. en dan nog die eigen bijdrage. 20 euro pe 3 ringen. Nou is dat opzich niet heel veel maar vind het onzin dat je dat ervoor moet betalen, betaal me al scheel genoeg aan cz.
     
  3. mama013

    mama013 Actief lid

    19 jun 2012
    322
    0
    16
    T-013
    Hoi,
    Ik gebruik de nuvaring ook. Omdat ik misselijk werd van de pil. Maar ik vind het niet echt prettig. Soms voel ik de ring echt zitten of zakt de ring beetje. Ik vind het ook niet echt een veilige gedachten. Juist omdat ik ondanks het gebruik van de ring, precies op uur en tijd toch zwanger ben geworden, wat helaas een vroege miskraam is geworden. Ik weet nu even niet wat ik zal moeten gebruiken, want we willen graag ook een 2e kindje en ik wil daar geen jaar mee wachten. Mijn docher is nu 14 maanden. Ik denk dat het per persoon verschillend is en je kunt het zelf proberen en ervaren of je het iets vind...
     
  4. colaatje

    colaatje Actief lid

    4 aug 2012
    458
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik heb de nuvaring ook gebruikt en hier werkt hij niet, onderdrukte naar alle waarschijnlijkheid wel de zwangerschaps sympthomen hier nu 24 weken zwanger door de nuvaring heen mijn vorige kindje ook door nuvaring heen gekomen
     
  5. Babke

    Babke VIP lid

    24 okt 2011
    5.895
    3
    0
    Roosendaal
    Ik lees vaak van kindjes door de nuvaring heen. Ik heb hem jaren gebruikt zonder problemen. Ik voelde hem niet met sex en hij deed geen pijn. Eens per maand een herinnering in mijn mobieltje om het te verwisselen. Heel makkelijk.

    Maar ik ga het nooit mee rgebruiken. Maar dat komt door de neerslagtigheid die ik ervan kon hebben. Met de pil had ik dit ook en met de nuvaring werd het wel minder. Ik merkte pas echt verschil toen ik gestopt ben. Ik ben mezelf weer gelukkig :D Dat merk je niet zolang aan de anticonceptie zit eigenlijk.
     
  6. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Ik ben tevreden over de Nuvaring.
    In het begin wel last gehad van doorbraakbloedingen en ook 2 x gehad dat een menstruatie juist uitbleef.. Dat vind ik wel vervelend maar weegt voor mij niet op tegen de voordelen :)
     
  7. Djamila

    Djamila Fanatiek lid

    8 okt 2010
    2.221
    3
    0
    Ik vind het maar niks, Heb de ring een paar dagen ingehad en gister is die eruit gevallen samen met tampon. Vind het maar niks om die er weer terug in te doen dus die heb ik weggegooid. Vind het al erg genoeg dat ik moet z itten wroeten om een tampon erin te krijgen.
     
  8. ukkie11

    ukkie11 Actief lid

    18 dec 2010
    256
    0
    0
    Heb de nuvaring tot december ook gebruikt. Echt geweldig ik ga hem na mn zwangerschap dan ook zeker weer gebruiken.
    Heb nergens last van gehad niet tijdens de sex en ook niet in mijn eigen welzijn.
     
  9. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Heb de nuvaring jaren gebruikt en erg tevreden. Wel toen ik stopte echt moeten ontpillen, dit had ik niet zo verwacht door de lage dosis hormonen. Ook wel wat fysieke klachten gehad die achteraf door de hormonen kwamen, maar dit ligt niet aan de nuvaring maar aan de hormonen (en die krijg je via de pil net zo hard binnen).

    Wat wel handig is is dat je na een gezellig avondje even nakijkt of hij er nog inzit, ben hem in 8 jaar één keer verloren(en sinds toen heet vrijen ringsteken whahaha:p). Je voelt hem niet zitten, hebt niet hele heftige bloedingen of doorbraakbloedingen. Prima ding.

    Oh en wat ook wel handig is, ik koppelde de nuvaring altijd aan mijn favo progamma(je moet hem na drie weken uitdoen rond dezelfde tijd als je hem indoet, dan na een week weer op ongeveer dezelfde tijd indoen). Dat is dus greys anatomy/ private practice op maandagavond en zodoende ding nooit vergeten!

    Edit: Djamilla de laatste dagen van je menstruatie heb je idd de ring al in en hij kan achter de tampon blijven hangen. Als je hier op let valt hij niet zomaar in de wc maar t is wel een aandachtspuntje. Vond het zoiezo wel fris om hem als ik ongesteld was even met de tampon mee uit te halen elke keer en even af te spoelen dus hier nooit als een probleem gezien.
     
  10. Ingeping

    Ingeping Fanatiek lid

    27 aug 2009
    1.441
    1
    38
    Noord-holland!!!
    Wisselende ervaringen maar over het algemeen positief...ik ga het maar gewoon proberen. Anders ken ik altijd nog overstappen naar wat anders. Moet je een recept hebben om hem te halen? Of ken je zo naar de apotheek? En eigen bijdrage eraan??
     
  11. ChilllayD

    ChilllayD Actief lid

    27 jun 2012
    256
    0
    0
    Den Helder
    Ik heb 'm via de huisarts gekregen en haal hem nu elke keer (3 in 1 doosje) bij de apotheek op. Je moet 'm wel eerst even aanvragen dus.

    Ik betaal (helaas!!!!!) 34 euro nogwat sinds de laatste keer, schandalig. Moet dat nu direct bij de apotheek betalen. Voorheen ging er 12,72 nog apart van de rekening af via de zorgverzekering en moest bij de apoth. 22, betalen.

    Maar ik ben er zo erg tevreden over dat ik dat dan maar doe.
    Van alle pillen die ik tot nu toe heb gehad heb ik mega migraine en de laatste keer (ruim een jaar geleden) kreeg ik ook uitval aan mijn linker kant, arm en been waren gevoelloos voor uren na het innemen van dat kleine ettertje dus ben helemaal gestopt met de pil.

    Ik voel me nu sinds ruim een jaar nuvaring helemaal goed!
     
  12. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hier positieve ervaringen. Lichtere menstruatie. Tijdens de sex haalde ik hem eruit soms, moet je alleen echt niet vergeten terug te doen.
    Na stoppen direct een regelmatige cyclus.

    Ken wel iemand die zwanger is geworden tijdens het gebruik van de nuvaring maar hier is het gewoon goed gegaan.

    Ik kreeg hem geheel vergoed, ligt echt aan je (aanvullende) verzekering.
     
  13. seanli31

    seanli31 Fanatiek lid

    19 apr 2009
    1.213
    0
    0
    Brabant
    ik heb nu vd ha ook de uvaring gekregen omdat ik echt gn pil meer wilde slikken, had er teveel hormonale "last" van zeg maar.. hmmz word ergens toch wel angstig als ik zie dat mensen door de ring zwanger zijn geworden.. hier zit ik echt niet meer op te wachten.. maar ja..

    ook ben ik best huiverig voor t inbrengen en het eruit halen vd ring.. als dat maar goed gaat denk ik dan.. enne, als je ongesteld bent, kun je dus nog wel een tampon in doen? want ik heb gn zin om nu ineens maandverband te gaan gebruiken..
     
  14. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ja hoor je kan gewoon een tampon gebruiken!
     
  15. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    ik heb zelf niet gebruikt maar 2 van mijn vriendinnen zijn ondanks de ring zwanger geraakt
    succes met je keuze

    heb zelf implanon gehad hormoonstaafje in je arm en daar zeer tevreden over geweest
     
  16. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.151
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Ik heb hem 3 weken gebruikt, maar hij bleef uitzakken. Ik ben zelfs nog naar de huisarts geweest om te laten checken of ik hem wel goed ingebracht had. Maar daar lag het niet aan.

    Uiteindelijk voor de mirena gekozen- ik zag nogal op tegen het inbrengen hiervan. Maar dat bleek achteraf gezien, weinig voor te stellen... Maar dit bevalt (nu 1,5 jaar) perfect.
     
  17. Paarse80

    Paarse80 Fanatiek lid

    5 okt 2008
    4.473
    1
    38
    Vrouw
    Thuis
    Ik vond het super. Heb het jaren gebruikt ook tussen de zwangerschappen door. Ik kan ook niet tegen de pil. MAAR toen werd ik zwanger terwijl ik de ring gebruikte, hier geen aanrader dus.
     

Deel Deze Pagina