ervaringen implanon

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Druif78, 10 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Pppfff, dacht ik dat ik eruit was en voor een koperspiraal wilde gaan, nu begin ik toch weer te twijfelen. Lees ook over de implanon en het lijkt zo ideaal. Maar als ik google kom ik alleen horror verhalen tegen over staafjes die niet te verwijderen zijn en grote littekens overhouden en over vrouwen die blijven vloeien.
    Graag hoor ik meerdere ervaringen. Ook positieve ;)
    Ben vooral benieuwd naar het bloedverlies bij de implanon.
     
  2. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    ik heb super ervaring mee gehad
    ik vloeide totaal niet meer en zetten en verwijderen was zo gebeurt heb 1 piep klein sneetje in me arm ze heeft eruit gehaald waar al littekentje zat van inbrengen
    ik heb t door een ervaren gyn laten doen

    ik weet wel dat me nichtje ook de implanon heeft en die vloeit onregelmatig maar wel licht
     
  3. azucena

    azucena Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.366
    1
    36
    Ik heb een paar maanden implanon gehad. Het zetten was zo gepiept, ging allemaal makkelijk. Ik voelde het staafje goed zitten en kon dus in de gaten houden of 'ie niet ging dwalen. Hij is trouwens in het ziekenhuis gezet bij een gyn geloof ik, mijn huisarts doet dit niet zelf ivm gebrek aan ervaring.

    Na het zetten ben ik eigenlijk continu aan het vloeien gebleven. Ik heb het een paar maanden aangekeken, maar ben toen toch maar overgestapt op de pil.

    Het verwijderen was ook zo gedaan, 1 heel klein sneetje en hij gleed eruit. Ik geloof dat de huisarts hem verwijderd heeft. Heb nu twee mini littekentjes aan de onderkant van m'n bovenarm.

    Na het verwijderen dus begonnen met de pil, maar die pakte niet meer. Bleef ook maar doorbraakbloedingen hebben. Toen een zwaardere pil gehad en die werkte wel met het stoppen van bloedingen, maar niet tegen zwangerschap :p. En ik denk dat de oorzaak daarvan de implanon is geweest, m'n hormoonhuishouding is gewoon door elkaar geschud door de implanon.

    Maar desondanks zit ik er wél aan te denken na de bevalling weer een implanon te plaatsen :). Wellicht dat m'n hormonen nu weer op z'n plek geschud zijn door de zwangerschap en hij nu wel pakt.

    Mijn zus heeft overigens ook implanon en bij haar werkt 'ie perfect! Vrijwel nooit bloedingen meer en ook geen zwangerschap ;).
    Het zusje van vriendlief heeft er een gehad, maat uiteindelijk ook laten verwijderen. Zij had nog af en toe een bloeding. Ze wilde graag die bloedingen kunnen regelen, dus overgestapt op de pil.
     
  4. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Fijn, klinkt allemaal best positief!
    Ik las op i net dat 20% van de vrouwen niet of nauwelijks meer menstrueert en 20% iets meer en onregelmatig.
    Alleen snap ik het niet: het legt je cyclus toch stil? Zijn dit dan doorbraakbloedingen? En je weet dus dan ook nooit wanneer het komt? Dit lijkt me wel een nadeel?
    En hoe groot is het sneetje?
     
  5. MamaPeetje

    MamaPeetje Niet meer actief

    Ik heb ook een paar maanden Implanon gehad, aanbrengen was al een drama (terwijl de arts beweerde er al honderden te hebben geplaats) pijnlijk, heb er nog een litteken van op mijn arm van een paar CM. doordat de aanbreng-naald over mijn arm schoot. Voelt ongeveer of ze zonder verdoving je arm opensnijden.. het was daarna ook bont en blauw. Vervolgens is de staaf verkeerd geplaatst, te diep, waardoor hij aan de wandel ging (6 cm. opgeschoven) was permanent aan het vloeien en dat 3 maanden achter elkaar, 24/7 hoofdpijn door de hormonen die erin zitten. Ik stond op instorten en kreeg bijna een maagzweer van permanent pijnstillers slikken...
    Ik heb gesmeekt of ze dat ding zsm. wilden verwijderen. Ook dat bleek een drama, 2 snedes gemaakt omdat hij na 1 snede hem wilde pakken en het staafje terugschoot op een andere plek, dus weer een snee. Ik heb 3 prachtige littekens op mijn bovenarm....;)

    En ik ben altijd een heel nugter persoon, heb altijd gedacht dat het mij niet zou overkomen dat zoiets mis gaat.. Maar wel dus. Voor mij nooit meer Inplanon.
     
  6. sjak

    sjak Niet meer actief

    Ik heb ook een implanon en het bevalt mij prima.
    Bij het plaatsen ervan werd mijn huid daar verdoofd en heb daar dus niets van gevoeld, wel twee daagjes last gehad van een blauwe plekachtig pijntje...
    Ik vloei af en toe en dan heel licht en max drie dagen.
    Mijn reden voor de implanon is dat ik niet zwanger mag raken een half jaar tot een jaar ivm ks, en ik hiervoor al jaren en jaren niet aan de pil was! (zwanger dankzij icsi)
    Dus het zit niet in mijn systeem pillen te slikken...
     
  7. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    jeetje, wat vervelend dat snijden... als ik ook maar enige twijfel zou hebben aan de ervaring van de huisarts zou ik me laten doorsturen naar ene gyn. hopen dat mn HA hierin eerlijk is...

    Hoofdpijn staat ook aangegeven als veel voorkomende bijwerking in de eerste maanden, daarna zou het minder moeten worden... alleen dat vloeien dat is in het begin erger, maar kan idd blijven... jammer dat je dat van te voren niet weet!
     
  8. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Bedankt voor je positieve ervaring! Ik heb morgen ene afspraak staan bij de HA om te praten over anticonceptie, eigenlijk met het spiraal in gedachten, maar nu is de implanon een serieuze mogelijkheid!
     
  9. MamaPeetje

    MamaPeetje Niet meer actief

    Dat was mijn persoonlijke ervaring met de Implanon... echt heel jammer... Misschien heb ik ook niet de juiste arts getroffen om hem te plaatsen. Maar er zijn ook mensen die erbij zweren en niet anders meer willen. Het maken van een snee in je arm is iets waar je alleen nooit onderuit komt en dat zou mij ervan weerhouden want ik heb nu 3 lelijke strepen op mijn arm en dat vind ik wel genoeg... In ons geval gaat trouwens straks een knoopje in de zaadstengel, iets permanenter maar wel effectiever denk ik :D Maar dat is alleen een oplossing als je natuurlijk geen kinderwens meer hebt.
     
  10. coow89

    coow89 Lid

    30 jan 2010
    60
    0
    6
    NULL
    NULL
    Ik heb de implanon bijna 2 jaar gebruikt, en alleen maar positief. Oke mijn libido ging wat omlaag maar verder was ik er dik tevreden over.
    Plaatsen is bij de gyn gebeurt (huisarts had te weinig ervaring), en stelt eigenlijk niks voor. Verdovingsprikje dan het staafje erin (holle naald zelfde als piercing zetten) en met een hechtpleistertje en drukverband erom geneesde het bij mij ook erg netjes. Zag alleen een klein rondje van de naald. Verwijderen geeft inderdaad wel een klein sneetje. Bij mij kostte het wel wat getrek om hem goed te verwijderen (ingekapseld) en dat heb ik wel een paar dagen gevoeld als spier/zenuwpijn in mijn arm. Maar geen grote littekens ofzo, sneetje van 1cm ongeveer.
    Tijdens het gebruik van de implanon ben ik eigenlijk nooit ongesteld geweest, alleen af en toe wat spotting.
    Ik kan hem je alleen maar aanraden ;). Heb ook gekeken voor een spiraaltje maar het idee dat dat in mijn baarmoeder zat stond me tegen, en ook daar hoor je erg veel slechte verhalen over.
     
  11. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Bedankt! Klinkt erg goed!!
    Ik heb een afspraak gemaakt, volgende week vrijdag wordt ie geplaatst!!
    Hebben ze nog wat gezegd over wanneer je hem het beste kan plaatsen qua cyclus? Ik gebruik nu de pil en zou nu mn stopweek in moeten en gebruik dan net weer 2 dagen de pil als ie geplaatst wordt. is dat Ok?
     
  12. sjak

    sjak Niet meer actief

    Zeven dagen voordat hij helemaal betrouwbaar is heeft mijn huisarts gezegd.
    Maar zoiets zal ook wel in de gebruiksaanwijzing staan toch? Moet je hem zelf halen bij de apotheek?
    En het ligt ook aan je verzekering of je hem vegoed krijgt of niet. Ik kreeg hem volledig vergoed!
     
  13. coow89

    coow89 Lid

    30 jan 2010
    60
    0
    6
    NULL
    NULL
    Mij is toen verteld dat wanneer hij tijdens een menstruatie geplaatst wordt direct veilig is en anders inderdaad 7 dagen na plaatsing. Wij hebben de eerste maand wel condooms gebruikt (gewoon voor de zekerheid).
    Succes met de plaatsing! Mij viel het geweldig mee. Als je op youtube zoekt op (plaatsen) implanon kom je ook wel filmpjes tegen eventueel ;).
     
  14. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Ok, na 7 dagen pas betrouwbaar... maar hoe zit het dan als je de pil nog gebruikt? Ik ga na mn stopweek dan nog wel weer starten, maar kan ik de pil dan beter 7 dagen doorslikken naast de implanon of misschien de hele strip afmaken? Nou ja, neem aan dat ze dat daar ook wel weten. Ik laat m plaatsen door een gyn die hier ervaring mee heeft ( huisarts vond zichzelf te weinig ervaren, ben blij dat ie het eerlijk toegeeft). Heb op de poli gezegd bij het maken van de afspraak dat het om de implanon gaat en er waren een paar "gespecialiseerd" hierin, hihi. heb er dus wel vertrouwen in. maar dat filmpje hoef ik niet te zien hoor, haha!
     
  15. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    o gat... kon het niet laten en heb het filmpje toch gezien, hihi! Ik ga gewoon niet kijken!! Werd er niet bepaald vrolijk van! Wat me wel meeviel is dat het littekentje echt alleen een gaatje is. Dacht echt een sneetje, dus dat valt weer mee ;)
    Ik moet de implanon trouwens zelf meenemen en halen bij de apotheek. De doktersassistente zei dat ze me zou terug bellen als het niet zou worden vergoed. Tot nu toe nog niet gebeld :).. maar ja, anders wil ik m ook, hij is vlgs mij goedkoper dan de pil bekeken over 3 jaar!!
     
  16. mek11

    mek11 Fanatiek lid

    19 mrt 2011
    1.143
    0
    0
    Groningen
    Volgens mij vloeide ik eens in de 3 maanden en dan heel licht maar wel 3 weken lang. Ik dacht elke keer zwanger te zijn. Voor mij dus nooit meer.
     
  17. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Ik hoop juist niet meer ongesteld te worden ermee ;) Vlgs de gebruiksaanwijzing is dat bij 1 op de 5 het geval. Maar 1 op de 5 gaat ook juist meer vloeien. Als hij goed geplaatst is, is de kans op een zwangerschap kleiner als bij de pil.
    Hij wordt trouwens door mn zorgverzekeraar gedeeltelijk vergoed, maar is dan noga altijd goedkoper dan de pil over 3 jaar bekeken.

    Voor de meiden die m al hebben (gehad): als ie net geplaatst is, mag je dan wel meteen alles met die arm doen? Autorijden, kindje optillen etc? Of moet ie eerst vastgroeien ofzo???
     
  18. denise89

    denise89 Bekend lid

    22 dec 2010
    820
    1
    16
    partime baan
    heb hem ook vanaf januari 2011. en bevalt me heel erg goed. word niet meer ongesteld en vind het heerlijk. verder ook helemaal geen klachten er van. inbrengen viel me ook heel erg mee.

    alleen word hij er bij mij morgen ochtend uitgehaald want we gaan voor een 2e wondertje. ben dus erg nieuwsgierig hoe lang het duurt voor mijn 1e menstruatie weer terug is.

    ben ook benieuwd of hij er een beetje makkelijk uit gaat naar ruim 1,5 jaar. en hoe de napijn is.

    weet niet of je er nog wat aan hebt maar je mag gewoon alles met je arm doen hoor. kan zijn dat je arm een beetje pijnlijk en stijf is maar daar had ik verder niet heel veel last van
     
  19. Flamingo

    Flamingo Bekend lid

    9 dec 2009
    900
    0
    0
    Shopmanager / parttime
    Perfect!!
    Ik ben echt super tevreden geweest over de implanon! Vanaf het plaatsen ben ik ook bijna niet meer ongesteld geweest :D , en ik voelde mij perfect... gewoon normaal :)
    Je moet alleen zorgen dat je gewoon altijd iets bij je hebt voor als je ongesteld mocht worden. Je weet het gewoon niet wanneer dat is!
    Het plaatsen, maar ook het verwijderen gebeurt allemaal onder verdoving en is echt wel te doen! Niets mis mee!


    Voorheen ook koperspiraal gehad, en dat beviel ook wel goed, alleen stootte mijn lichaam dat na een jaar af. Toen weer een nieuwe en wederom na een half jaar klachten. Menstruatie tijdens koperspiraal was HEFFFFTIGGGG!!! Pfff 8 volle dagen heftig ongesteld. Verder voelde ik mij ten opzichte van de pil, die ik de 15 jaren daarvoor had geslikt, wel heel fijn. Geen stemmingswisselingen etc.... Het plaatsen en verwijderen is HEL!! Ik ben al eens van de pinnen af gegaan tijdens het plaatsen. En ook de pijn na het plaatsen, je baarmoeder moet hier echt aan wennen lijkt wel, was niet prettig. Ik kon de eerste week niet gewoon rechtop lopen van de pijn.
     
  20. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    0
    36
    Bedankt voor jullie positieve ervaringen, ook die van jou, Flamingo, van de koperspiraal. Heb echt lang zitten dubben, maar nu ik dit ook weer lees zo opgelucht dat ik voor de implanon ben gegaan!
    Door omstandigheden was mn afspraak om hem te plaatsen verzet dus heb m nu pas 3 dagen. Het zetten was echt appeltje eitje! Het viel me zo mee! Verdoving voelde ik nauwelijks en plaatsen helemaal niet. Daarna drukverbandje erom heen en ben gewoon gaan werken. Toen de verdoving was uitgewerkt schrijnde het een beetje maar kon het nu niet pijnlijk noemen. Toen ik 's avonds het drukverbandje verwijderde en de pleister zat er wel ene flinke bloeduitstorting. Misschien toch iets teveel gedaan met die arm, de gyn had me wel gewaarschuwd dat het kon gebeuren.
    Nu zie je alleen een klein rond korstje zitten ( en een flinke blauwe plek, haha)
    Ik word niet echt wijs van hoe lang ik de pil nu nog moet doorslikken want heb m midden in mn pilstrip laten plaatsen. Maar hou gewoon een week aan, zoals hier ook genoemd werd.
    Ben heel benieuwd of ik dan gewoon een onttrekkingsbloeding zal krijgen en hoe verder het bloedverlies gaat worden?!
    Vind het trouwens wel een beetje eng dat ik het staafje kan voelen, maar anderzijds is het wel een fijne bevestiging dat ie niet gaat zwerven ofzo.
    Weet iemand of je gewoon bloeddruk mag meten over het staafje heen? Of dat het kwaad kan als er tegen gestoten wordt of stel iemand pakt je bij je arm beet op de plek waar het staafje zit? Kan ie dan verschuiven oid??
     

Deel Deze Pagina