welke anticonceptie straks?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door sinem, 11 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sinem

    sinem Actief lid

    11 okt 2012
    178
    0
    0
    Den Haag
    Ik ben door de prikpil heen zwanger geraakt, heb voorheen ook een mirena en de pil gehad. Beiden vond ik helemaal niks, en vandaar ook uiteindelijk op de prikpil overgestapt.

    Nu ik daar dus doorheen zwanger ben geraakt (en het zou nog wel zo veilig zijn als sterilisatie;)), heb ik geen idee meer wat ik straks moet gaan nemen.. De pil ben ik te rommelig voor, mirena zat prima op zijn plek (veel controle gehad ivm eerdere cystes) maar toch in de 3 jaar dat ik hem had enorm veel buikkrampen.. Nuvaring ben ik te onhandig voor, implanon vind ik maar eng, condooms met latex kan ik niet tegen en die latexvrije krijg ik een droge onderkant van en zie het ook niet zitten om tot aan mijn menopauze een condoom te moeten gebruiken..

    Ik zou het liefste weer terug aan de prikpil willen straks, maar heb de wellicht onredelijke angst dat dat weer misgaat en ik uiteindelijk met 10 kinderen zit :D

    Nog suggesties? :)
     
  2. Koon

    Koon Niet meer actief

    Hoezo te onhandig voor de nuvaring? Echt serieus, die kan iedereen inbrengen hoor ;)

    Het koperspiraaltje zou ook nog een optie kunnen zijn.
     
  3. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Als ik zo lees wat je allemaal opsomt, lijkt alleen koperspiraal idd nog over te blijven (ik neem tenminste aan dat sterilisatie niet aan de orde is). Maar als je buikkrampen hebt gehad bij de mirena, heb je grote kans dat dit met koperspiraal ook (of wellicht heftiger nog) gebeurd... Tja.

    Lastig he, anticonceptie ;). Ik ben door koperspiraal heen zwanger geraakt, die net zo betrouwbaar zou moeten zijn als prikpil... Ik begrijp je gevoel dus.

    Ik geloof dat er tegenwoordig ook hormonale pleisters bestaan, die wekelijks vervangen moeten worden ('pleister-pil'), misschien zou dat kunnen navragen bij je huisarts?
     
  4. sinem

    sinem Actief lid

    11 okt 2012
    178
    0
    0
    Den Haag
    Ik ben gewoon bang dat ik die nuvaring er verkeerd inschuif en alsnog weer zwanger raak ;) Ik wil nog wel een 2e in de toekomst, maar eerst mijn studies maar eens afmaken! Sterilisatie is dus inderdaad geen optie. Hormoonspiraal vind ik inderdaad een beetje eng vanwege die buikkrampen, al is de zooi beneden straks wel wat meer uitgerekt dan toen ik vroeger de mirena had..

    Is de mannenpil nog niet uit hehe?
     
  5. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Wil je borstvoeding gaan geven?
    Kan je keuze ook nog beïnvloeden (voor de eerste periode).

    Nuvaring er verkeerd inschuiven? Mij is dat nooit gelukt, zelfs niet als ik niet helemaal nuchter was, haha (deed hem vaak even uit tijdens de gemeenschap). Ik vond het makkelijk in gebruik (heb ook de prikpil gehad en de pil, spiraal kan ik niet over meepraten).
     
  6. MBG

    MBG Actief lid

    10 okt 2012
    190
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb ook de nuvaring gebruikt en geloof me, die kun je echt niet verkeerd in doen! Die ring is best groot dis hij kan er maar op een manier in en kan nooit te hoog of te laag zitten...

    Ik vond hem ideaal en mijn vriend voelt hem niet tijdens de gemeenschap en ik heb er ook geen last van. Ik vergat de pil wel eens en de ring hoef je maar 2x aan te denken om hem uit te halen en in te doen tijdens de stopweek. En ze hebben daarvoor ook nog een sms dienst dus krijg je n smsje om hem bv er uit te halen.
    Super handig dus!
    Succes met het vinden van de juiste anticonceptie.
     

Deel Deze Pagina