klachten na stoppen nuvaring

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door nynkusje, 19 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nynkusje

    nynkusje Lid

    19 okt 2012
    68
    0
    0
    Ik heb een vraag en ik hoop dat iemand mij kan helpen met eigen ervaringen.

    ik ben pas gestopt met de nuvaring (4 oktober) en ben daarna, zoals het hoort, "ongesteld" geworden. 2 dagen na mijn ongesteldheid kreeg ik ineens last van bruine afscheiding. daarbij heb ik sinds een aantal dagen allerlei vage klachten, last van mijn buik (zowel darmen als maag), een soort spierpijn om mijn buik heen (alsof er een heel sterk elastiek om mijn buik zit) misselijk gevoel (niet overgeven), hoofdpijn, zweet dat veel sterker ruikt dan eerst en mijn eerste (grote!) pukkel sinds jaren...

    hoort dit erbij als je hormoonhuishouding weer in balans moet komen? ik heb jaren de pil geslikt en gebruikte sinds een jaar of 4 de nuvaring. ik ben gestopt omdat we graag een kindje willen.

    ik hoop dat jullie me kunnen helpen!
     
  2. cherryl

    cherryl Fanatiek lid

    27 jan 2009
    2.923
    0
    0
    Hoi nynkusje,

    Dat pukkel gebeuren herken ik wel, dat had ik ook vrij direct nadat ik gestopt was en geloof me, ik had ze daarvoor echt noooit gehad.
    De rest van buikklachten ed ken ik niet, maar op het moment heerst er ook weer buikgriep he?! En daar hoef je natuurlijk niet altijd van over te geven ofzo.
    ik zou zeggen hou het even in de gaten, en als je het echt niet vertrouwd, trek aan de bel bij je HA. maar eerlijk gezegd denk ik niet dat het van het 'ontringen' komt.

    succes en hoop dat je snel het gewenste effect hebt ;)
     
  3. nynkusje

    nynkusje Lid

    19 okt 2012
    68
    0
    0
    Hoi Cherryl,

    dankjewel voor je snelle reactie. tja, misschien hang ik er inderdaad nu van alles aan, ik wil graag dingen kunnen verklaren...

    ik houd het voorlopig even in de gaten en ondertussen lees ik hier op het forum lekker mee...

    sowieso fijn om het er over te hebben, mannen kunnen er weinig nuttigs over zeggen hahaha
     
  4. feelthebeat89

    feelthebeat89 Nieuw lid

    29 okt 2012
    3
    0
    0
    Hee dames komt iemand dit misschien bekent voor?

    Ik ben 6 weken geleden gestopt met het gebruiken van de nuva ring heb hem ook maar 1 maandje gebruikt. Ik was overgestapt van de pil op de nuvaring en eigenlijk vrij snel daarna besloten om samen voor een kindje te gaan.

    Nadat ik de nuvaring eruit had gehaald werd ik 3dagen laten gewoon ongesteld en verder niks aan de hand. Nu had ik 2 weken geleden erge steken links onder in me buik ( mogenlijk me eisprong ) en vorig weekend had ik een dagje rose afscheiding bij het afvegen. Ik moest die maandag erop ongesteld worden maar die kwam niet dus woensdag een testje gedaan die was negatief. Toen ik donderdag wakker werd had ik wat oud bloed dus ging er vanuit dat ik ongesteld ging worden. De volgende dag (vrijdag) werd het wat helder rood bloed en dat was zaterdag ook en zondag ochtend nog een beetje verder geen buikpijn wel last van kramp in me onderrug. Nu dacht ik dus dat het opgehouden was en nu had ik vanmiddag weer een klein beetje licht roze in me onderbroek. Dus weer getest en weer negatief.

    Heeft iemand anders die gestopt is met de nuvaring hier ook last van gehad ik kan me namelijk niet voorstellen dat na 1 maand gebruik van de nuvaring mijn lichaam zo ontregeld is.
     
  5. Oermoeder

    Oermoeder Actief lid

    24 okt 2011
    321
    0
    16
    Toen ik begon met de Nuvaring, ben ik na de eerste ring weer gestopt en toen was mijn lichaam ook wat ontregelt. Dus ik herken het wel!
    Na enkele maanden begon ik weer met de Nuvaring en tot nu toe gebruik ik hem nog steeds.

    Succes!!!
     

Deel Deze Pagina