Heeft iemand een antwoord?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Dino, 22 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dino

    Dino Lid

    21 okt 2012
    33
    0
    6
    NULL
    NULL
    Ik ben deze maand halverwege met de pil gestopt, dit omdat ik een flinke griep te pakken had ( braken e.d.) nu heb ik een week nadat ik gestopt was een "lichte bloeding" gehad (witte afscheiding met soms wat sliertjes paars/bruin) dit hield na 3 dagen op. Het was ook maar heel weinig. Nu zou ik gisteren ongesteld zijn moeten worden, maar dit is niet gebeurd. Nu heb ik wel sinds vandaag wat last van een trekkerig gevoel in mijn onderbuik/liezen. En als ik moet "drukken" voel ik het ook trekken. Maar niet de menstruatiekrampen die ik "normaal" heb. Ik heb ook sinds een week anderhalve week een sterk verminderde eetlust. Maar ik moet ontzettend veel poepen (sorry voor alle details)

    Ik ben al een keer eerder halverwege met de strip gestopt, een paar jaar geleden, maar toen kreeg ik gewoon op de verwachte dag mijn menstruatie. (onttrekkingsbloeding)

    Ik heb gisteren een zwangerschapstest gedaan maar die was negatief. Toen was ik dus 1 dag overtijd.

    Ik moet er wel bij zeggen dat ik afgelopen woensdag bloed begon te plassen en dit bleek een flinke blaasontsteking te zijn(ook nog nooit gehad) en daar heb ik antibiotica voor gekregen.

    Is dit normaal? Of hebben meerdere mensen dit?
    Heb ik te vroeg getest?

    Ik hoop dat iemand me antwoord kan geven.

    Groetjes
     
  2. Beitsche

    Beitsche Fanatiek lid

    12 nov 2007
    1.068
    1
    38
    Hallo,

    Ik begrijp je verhaal niet helemaal?
    Hoeveel dagen/ weken geleden ben je nu gestopt met de pil?

    Groetjes Yvonne
     
  3. Dino

    Dino Lid

    21 okt 2012
    33
    0
    6
    NULL
    NULL
    hoi Yvonne,
    ik heb op 1 oktober de laatste pil gehad, toen had ik de pil 1 week geslikt. maar omdat ik begon te braken e.d. heb ik de pil niet meer gepakt. toen heb ik de week erna, op 10 oktober, die rare afscheiding gehad. en nu zou ik afgelopen zaterdag mijn ontrekkingsbloeding hebben moeten krijgen, maar die is niet gekomen.
     
  4. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Die bloeding die je een week na het stoppen met de pil hebt gehad zal waarschijnlijk een ontrekkingsbloeding geweest zijn. In principe gaat je lichaam het daarna overnemen en begin je opnieuw te tellen vanaf dag 1 dat je rood bloedverlies. Dan duurt het dus gemiddeld 28 dagen.

    Ik heb dus het idee dat je bent gaan tellen vanaf het moment dat je gestopt bent met de pil? Volgens mij had je pas moeten tellen vanaf die bloeding van 3 dagen en is jouw NOD dus ruim een week later.
     
  5. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Die onttrekkingsbloeding krijg je alleen als je (vrijwel) de gehele strip heb afgemaakt.

    Het zou ook kunnen die die rare afscheiding door je eisprong kwam. Immers ben je na 1 week pilinname al gestopt en kan het zijn dat je lichaam alsnog een eisprong heeft gekregen in die cyclus. Dan zou je dus gemiddeld 14 dagen erna je NOD hebben. Dat zou dan overmorgen zijn.
     
  6. Dino

    Dino Lid

    21 okt 2012
    33
    0
    6
    NULL
    NULL
    hoi sassie,
    Bedankt voor je reactie!
    ik heb geteld, zoals ik dat normaal ook doe als ik de pil wel gewoon 3 weken slik.
    Dit omdat ik dat de vorige keer(aantal jaar geleden) ook heb gedaan toen ik de strip niet had afgemaakt.
    En die bloeding was na 8 dagen nadat ik de pil niet meer gepakt had maar het was niet echt een bloeding, het was echt witte afscheiding met 1 dun sliertje paars/bruin meer was t niet en 2 maar dan ook echt maar 2 druppeltjes paars/ bruin in het maandverbandje.
    Sorry voor de geweldige details.
     
  7. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    In principe zijn de eerste 7 tot 14 tabletten in een pilstrip de belangrijkste. Als je in de tweede week (dus na 7 dagen goede inname) 2 of meer pillen zou vergeten dan kun je alsnog een eisprong krijgen. Dat is dus ook het geval als je na die eerste week stopt met de pil. Vaak duurt het dan wel 1 tot 2 weken vanaf het stoppen met de pil voor de eisprong er is.

    Je kan dus nu niet tellen zoals je doet als je wel gewoon 3 weken zou slikken, omdat je natuurlijk cyclus nu hoogstwaarschijnlijk later is begonnen. Een cyclus tijdens goede inname van de pil kun je eigenlijk geen cyclus noemen.

    Dat je de vorige keer wel een bloeding kreeg toen je het zou verwachten als je de pil had afgemaakt, kan nu weer anders zijn, misschien was je toen op een ander moment van de strip gestopt?

    Ik denk dus dat die afscheiding met wat rode sliertjes van je eisprong kwam. Meestal duurt de fase na de eisprong 10 tot 16 dagen, dus dan zou je NOD een deze dagen zijn.
     
  8. Dino

    Dino Lid

    21 okt 2012
    33
    0
    6
    NULL
    NULL
    wat je nu zegt klinkt inderdaad heel logisch, zo had ik het nog niet bekeken. in ieder geval heel erg bedankt.
    ik ga dan maar afwachten, en kijken of het deze week nog ergens komt. ik had ook gebeld met de assistente van de huisarts en die zei als je over 4 weken nog niks hebt gehad moet je maar even terugbellen. dus daar had ik ook niet veel aan.
     

Deel Deze Pagina