Vraagje n.a.v. MAP

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Maris80, 23 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maris80

    Maris80 Actief lid

    23 okt 2012
    214
    254
    63
    Vrouw
    Goedenavond..
    Ik heb mij speciaal hier aangemeld omdat ik een aantal vraagjes heb. Ik zal maar gelijk to the point komen, misschien dat 1 van jullie hier meer over kan vertellen.

    Ik ben vanaf me 17e aan de pil (ben nu 31) nu ben ik daar dit jaar in juli meegestopt, ik had en heb toch geen relatie of wisselende contacten, en als ik sexzou hebben dan maar met een condoom, ik was die hormonen rotzooi meer dan zat. Toen ben ik op 15 juli t/ 23 juli voor t eerst weer ongesteld geworden...... En daarna niet meer, helemaal niks. Nu komt het, 16 oktober heb ik dus onveilige sex gehad (dom dom I know), het is geen excuus maar het was voor het eerst met een man (goeie vriend) die ik al meer dan 15 jaar ken, en het was zijn verjaardag, en tja toen is het dus heel gezellig geworden.. Eerlijk heb ik ook never nooit meer aan een condoom gedacht.

    Ik heb de volgende dag, einde vd ochtend gelijk een map gehaald. Ik ben ook maar weer naar de apotheek gegaan voor de pil, want ik wil niet nog eens in zo'n situatie terecht komen. De pil slik ik nu 2 dagen, maar van de map ben ik totaal niet naar geworden, maar ik voel me nu zo beroerd, erge buikpijn, wat hoge buikpijn, steken en mijn onderrug voelt ook niet zo aan zoals t moet zijn, dit is nu zo'n 3 a 4 dagen aan de gang. Smorgens heb ik er niet zoveel last van, maar naarmate de dag vordert... Au!

    Ik moet van de apotheek gewoon me pil in blijven nemen, en zodra me strip op is een stopweek inlassen, maar nu lees ik her en der op het o zo fijne internet dat je dus wel zwanger zou kunnen worden ook al heb je een map genomen!!

    Zouden jullie misschien iets kunnen weten wat er aan de hand zou kunnen zijn, alvast bedankt!
     
  2. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Hmmm lastig meid, het kan aan verschillende dingen liggen... je lijf kan alsnog reageren op de MAP, kan reageren op je huidige pil... maar kan idd ook van slag zijn door jouw spanningen omtrent een zwangerschap.

    Wanneer je je er echt niet goed bijvoelt om de pilstrip af te maken, dan zou ik nu alsnog stoppen met de pil, veilig te vrijen en vanaf 30-10 (14 dagen na 16-10) een zwangerschapstest te doen. Evt een week daarna nog een test.
    Zijn die testen negatief dan zou ik opnieuw starten met de pilstrip. Maar ik heb hier ook wel een aantal keren het advies van de verloskundige voorbij zien komen dat het doorslikken van de pil in de prille zwangerschap niet direct schadelijk is
     
  3. Maris80

    Maris80 Actief lid

    23 okt 2012
    214
    254
    63
    Vrouw
    Dankje wel voor je reactie. Hoe mijn lijf nu reageert op al die hormonen, spanningen, heb ik dus nog nooit gevoelt in 14 jaar pil gebruik. Ik denk ook maar dat ik vanavond die verdomde hormonen maar niet meer in neem, heb er pas 2 pillen uit, maar jeetje ik voel me gewoon zo niet mezelf de afgelopen dagen. Ik denk dat ik ook maar de 30e zo'n leuk testje ga halen... Al hoewel ik het liever eerder zou willen doen.. Ik wil van die spanning af!
    Haha en voorlopig blijf ik bij "hem" uit de buurt, haha even geheel onthouding :)
     
  4. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Ik herken deze klachten enorm na gebruik van de MAP en ik bleek dus zwanger. Voelde me heel naar... Duizelig, buikpijn, steken.

    Voor je eigen gemoedsrust is het misschien fijner om nu te stoppen met de pil en je menstruatie af te wachten.
    Succes met afwachten de komende week!
     
  5. Maris80

    Maris80 Actief lid

    23 okt 2012
    214
    254
    63
    Vrouw
    Ojeeeee krijg nu helemaal de kriebels, de klachten die jij dus nu noemt heb ik dus ook.....allemaal :$
    Ik stop nu even opzeker met de pil.. Het erge is ook nog, het lijkt wel of mijn onderbewustzijn het zelf al wel weet.. Alleen dat alle spanningen nu op dit moment even de overhand hebben. Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar jeetje...zwanger, eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken, maar mocht t zo zijn, tja had ik de 16e maar meer moeten nadenken. Zodra ik wat meer info heb laat ik het uiteraard even weten..
    Keep your fingers crossed, please...
     
  6. mommy1983

    mommy1983 VIP lid

    30 mrt 2009
    12.507
    5
    38
    als je 16 okt sex hebt gehad kan je nog niet zwanger zijn. Je kan wel een innesteling hebben. Maar ik heb van de week ook de MAP geslikt ik ik voelde me een paar dagen later ook zo beroerd ik had ook die klachten die jij benoemd.

    Je zou pas rond de 30ste een zwangerschapstest kunnen doen. Ik denk dat het gewoon van de pil en MAP pil is je lijft heeft nu een klap hormonen binnen gekregen
     
  7. Maris80

    Maris80 Actief lid

    23 okt 2012
    214
    254
    63
    Vrouw
    Bepgrijp me niet verkeerd hoor, ik hoop ook zo wat jij nu schrijft dat dat daadwerkelijk zo is, maar ik ben er toch niet helemaal gerust op, daarom mijn vraag hier!!
     

Deel Deze Pagina