T-Safe (koperspiraal) laten plaatsen - ervaringen?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Kristel86, 27 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Ik heb afgelopen dinsdag een koperspiraal (T-Safe) laten plaatsen en ik ben benieuwd of er hier meerderen zijn met dit of een soortgelijk spiraal?
    Ik heb voor een koperspiraal gekozen omdat ik geen hormonen"troep" meer in mn lichaam wil na al bijna 5 jaar vrij te zijn ervan.
    Voorheen gebruikte ik jarenlang de pil, maar na het stoppen merkte ik pas hoeveel problemen die hormonen veroorzaakten, dus voor mij geen onnodige hormonen meer.

    Het plaatsen is op dag 3 van mn cyclus gedaan, tijdens mijn menstruatie, omdat de baarmoedermond dan het meest open staat en zo het plaatsen makkelijker (en minder pijnlijk) is.
    De eerste dag had ik enorme buikpijn, vergelijkbaar met weeën (rond 5-6 cm ontsluiting), en deze moest ik ook wegzuchten.
    De tweede dag ging het al beter en nu heb ik eigenlijk nog maar sporadisch dat het even gemeen pijn doet.

    Al met al gaat het dus goed, maar ik vraag me toch wat dingen af:
    - hoe lang hield bij jullie de "pijn" aan?
    - ze geven aan dat je cyclus tijdelijk even anders kan zijn (tot max 3 maanden), wat is jullie ervaring hiermee?
    - hoe gaat het tijdens je menstruatie? Doet het meer pijn dan voorheen en voel je tijdens menstruatiekrampen dat er iets in je baarmoeder zit?

    Ik moet er nog erg aan wennen en vind t eigenlijk best een eng idee nu ik m heb. Ik schrok nogal van het formaat namelijk en dat idee kan ik maar moeilijk loslaten..
    Daarbij vind ik het, nu ik m heb, ineens een heel gek idee dat er iets in mijn baarmoeder zit wat er eigenlijk niet hoort ;)
    Mijn kinderen hebben (natuurlijk) in dezelfde baarmoeder gezeten en de gedachte dat er nu een vreemd voorwerp in zit staat me ineens eigenlijk best wel tegen..
    Is dit herkenbaar voor anderen?
    Is dit gewoon een kwestie van wennen?


    Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen :)
     
  2. Daydreams

    Daydreams Actief lid

    31 okt 2010
    270
    1
    0
    Noord-Brabant
    Ik heb geen ervaring maar wil hem ook laten plaatsen. Wel heftig dat je daarna zoveel pijn hebt. Maar ik wil ook geen hormonen meer dus moet het ook maar ondergaan helaas.
     
  3. Pleak

    Pleak Fanatiek lid

    30 mei 2011
    3.620
    217
    63
    zuid-holland
    Ik heb 'm ook gehad. 3 maanden na mijn bevalling is'tie gezet. Ik had ook erg veel pijn naderhand werd na verloop van tijd wel iets minder maar wel zoveel dat ik er toch mee naar de huisarts ben gegaan. Ook had ik last van gelige afscheiding. Volgens de huisarts had ik geen schimmelinfectie maar kwam het door mijn koperspiraal en dat mijn lichaam hem gewoon niet goed accepteerde (vandaar ook de buikpijn) Hij was zelf totaal GEEN voorstander van het koperspiraal en als het aan hem had gelegen had hij hem er direct uit gehaald ;) maar dat wou ik niet.
    Ik bleef pijn houden en vond het echt een rot idee (net als jou) dat er iets 'vreemds' in mijn baarmoeder zat, kon er maar niet aan wennen. Ben bij de gynaecoloog langs geweest, echo gehad en tot mijn verbazing zat mijn spiraaltje gewoon goed. Ook de gyn had niet echt een uitleg voor de buikpijn en gaf aan dat ik dan misschien maar na moest denken over een mirena of een andere vorm van anti-conceptie. Maar ik wilde juist ook geen hormonen meer.
    Na 3 maandjes was ik het zo zat en in combinatie met een tot wel grote wens voor een tweede heb ik mijn huisarts hem eruit laten halen. Heerlijk!! Ik was zo blij dat hij eruit was! Paar dagen nog krampen gehad en toen was het over. Ook die vervelende afscheiding.
    Ik heb dus totaaaaal geen positieve ervaringen met het spiraaltje. Maar heb wel vaak genoeg heel positieve verhalen gehoord hoor van vrouwen die er super blij mee zijn!

    Edit: vergeet nog te zeggen dat in de 3 maanden dat ik hem had maar 1 keer ongesteld ben geweest. Nu ben ik wel vaker erg onregelmatig hoor. De menstruatie duurde iets langer en was wel heftiger als anders, maar ja met maar 1 keer kan ik niet zeggen hoe het op langer termijn was.
     
  4. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Ik heb vorig jaar augustus een Flexi-T laten zetten, dat is ook een koperspiraaltje. Ik kan totaal niet tegen hormonen, ik krijg migraine (1-10 dagen) en zeurende buikpijn en haaruitval en prikkelbaarheid. Helemaal niks voor mij.

    Het plaatsen heb ik op dag 4 of 5 van mijn cyclus gedaan. Op zich niet veel last van gehad, op bepaalde momenten even voor max 5 seconden een hevige pijn (tang aanhaken, spiraaltje door de baarmoedermond) en de rest van de dag een zeurende buikpijn. Daarna vrijwel geen last meer gehad.
    Mijn cyclussen waren op zich regelmatig, meestal 28-30 dagen, wel een keer 40 en 37 dagen gehad.
    Mijn menstruaties duurden wel langer dan ik gewend was tijdens de pil. De eerste 2 dagen minimaal bloedverlies (inlegkruisje) daarna 2-3 hevige dagen (af en toe doorlekken) en daarna nog 4 dagen dat het elke dag minder werd. De eerste 2 dagen had ik wat last van mijn onderbuik en onderrug, maar een warme kruik helpte dan voldoende. Verder al die tijd geen migraine gehad, heerlijk!

    Het enige minpunt vond ik dat we er last van hadden tijdens de seks als ik bovenop ging. Mijn baarmoedermond was dan wat gevoelig en mijn man voelde af en toe de touwtjes prikken. Nu bleken mijn touwtjes te kort afgeknipt te zijn en mijn man is niet klein geschapen (;)) dus dat was dan af en toe vervelend.

    Nu is hij eruit, omdat we voor een vierde gaan, maar ik denk dat ik na de bevalling weer voor een koperspiraaltje (met langer afgeknipte touwtjes) zal gaan.
     
  5. RSL

    RSL Fanatiek lid

    16 okt 2008
    2.352
    42
    48
    Overijssel
    Ik heb hem ook gehad. Veel pijn van gehad... Na 5 maand ineens 1,5 mnd over tijd. Daarna 6 weken gebloed. Toen gyn gebeld, hij moest er meteen uit, baarmoedermond al bijna doorboord..dus voor mij nooit meer... Heb m in totaal 8 maand gehad.
     
  6. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.147
    1.068
    113
    Ik heb een multiload koperspiraal gehad en was er heel tevreden mee, maar ik weet niet of die kleiner is dan de T-safe?

    Het plaatsen deed geen pijn (8 wkn na bevalling), 1 dagje wat menstruatiekrampen gehad (niet eens genoeg om pijnstilling te nemen), wat bloederig slijm en klaar. Daarna nooit meer gevoeld, ideaal.

    Menstruatie waren niet pijnlijker of heftiger dan ik voor mijn bevalling gewend was, alleen 1-2 dagen langer (rood-bruin verlies op het einde).

    Helaas was ik een van die uitzonderingen die toch zwanger raakt bij koperspiraal, de mijne was verzakt zonder dat ik het wist. Dus ik denk dat ik geen koperspiraal meer durf te nemen straks...
     
  7. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    18
    38
    0161
    Dat vond ik ook een beetje een vervelend idee bij de Mirena, continue het idee hebben dat je zwanger bent van een stuk kunsttof! Al is de T-safe wel een optie waar ik liever voor zou gaan dan mirena ik lees even mee!
     
  8. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Ik heb dat idee eigenlijk nooit gehad. Je voelt hem ook verder niet zitten, dus ik stond er niet dagelijks bij stil dat ik hem had.
     
  9. 86Laura

    86Laura Bekend lid

    3 jun 2012
    772
    1
    0
    Ik lees ook even mee. Ik twijfel of ik een spiraaltje wil laten plaatsen. Aan de ene kant wil ik niet meer aan de pil, aan de andere kant vind ik de regelmatige cyclus die ik daarmee had en het af en toe kunnen doorschuiven of overslaan van een menstruatie wel weer een prettig iets... lastig!
     
  10. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Ik heb vanmorgen de flexi-t laten zetten, plaatsen stelde niks voor, vooraf en direct na plaatsen echo gehad voor controle. Ben benieuwd hoe het bevalt, tot nu toe nergens last van.
     

Deel Deze Pagina