Vragen m.b.t. bloeding na Mirena plaatsen?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door SushiLover123, 7 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Hallo,

    Na de geboorte van mijn eerste heb ik een Mirenaspiraal laten plaatsen. Deze heeft er ruim een jaar ingezeten en heb ik weer laten verwijderen vanwege een (tweede)kinderwens. Nooit last gehad van dat ding, dus na de geboorte van de tweede heb ik er weer een laten plaatsen.

    Vorige week dinsdag heb ik de spiraal laten plaatsen. Ik was toen bijna 6 weken ervoor bevallen. Volgens mij moest ik de vorige keer langer wachten (10 weken?) maar schijnbaar is dat beleid veranderd. Ik heb er in elk geval niks van gehoord dit keer. Ik was nog niet ongesteld geworden, maar het bloeden van na de bevalling was al even gestopt.

    Nu ben ik afgelopen zondag, dus 5 dagen na het plaatsen van het spiraaltje, begonnen met een beetje te bloeden. Pas sinds dinsdagochtend lijkt het echt op een menstruatie (qua kleur en hoeveelheid). Ik heb verder geen klachten die voor mij bij een menstruatie horen (buikpijn, rugpijn, hoofdpijn, sacherijnig).

    Mijn vragen zijn nu: Is dit mijn 'normale' eerste menstruatie of komt dit door het plaatsen van het spiraaltje? Kan ik nu een soort van cyclus verwachten? Dus over 28 dagen weer ongesteld? En dat deze bloeding dus ook maar een paar dagen aanhoudt?

    Over 5 weken pas weer de nacontrole van het spiraaltje... ben benieuwd...

    Alvast bedankt voor het meedenken!
     
  2. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Ik bloedde 5 maanden, ene dag bijna niks, andere dag flink. En nu helemaal niet meer! :)
     
  3. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Ik heb na het plaatsen van de mirena na de eerste zwangerschap 2dagen licht gevloeid. Nu na het plaatsen van een koperspiraal 4 dagen.

    Hier is beleid juist gewijzigd van 6 naar 10 weken na de bevalling omdat het meerdere keren is gebeurd dat een spiraaltje door de baarmoeder is gegaan bij het plaatsen bij 6 weken en de kans hierop kleiner is bij 10 weken
     
  4. missiej

    missiej Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.232
    0
    36
    NULL
    NULL
    volgens mij word die meestal tussen de 6 en 12 weken geplaatst... beleid is overal anders... bij mij zelfs al 2 weken na de bevalling!! veeelste snel/vroeg natuurlijk mja ik wist het niet en tsja als de arts het zegt.. pas later zeggen ze ineens dat het nog niet mocht... resultaat was dus ook dat die al snel niet goed zat ( baarmoeder was nog bezig met "inkrimpen") en heb 7 maand veel gebloed... maar goed buiten dat..

    het is normaa dat er na het plaatsen wat bloedverlies op treed... ook kan het zijn dat je lichaam nu reageerd op de hormonen die afgegeven worden.. het kan onregelmatig zijn, maar ook kan er gauw een gelijkmatige cyclus ontstaan.. ik zou zorgen dat je aankomen periode gewoon altijd wat bij je hebt qua inlegkruisjes etc etc... want het kan je altijd verassen... ook kan het voorkomen dat je cyclus gauw "verdwijnt" en je dus niet ongesteld word... iig succes
     
  5. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    20 feb 2012
    9.071
    1.916
    113
    omgeving Rotterdam
    Ik zou er voorlopig vanuit gaan dat t komt door de opstartfase.

    Zonder ooit bevallen te zijn heeft mijn lijf 3/4 jaar nodig gehad om te stabiliseren wat betreft de mirena.
    Eerste 3 maanden was t sporadisch een druppeltje bloed
    Daarna werd t menstruatie achtig, soort regelmaat, toen was t weer weg, en daarna kwam t weer regelmatig terug (na 3/4 jaar)

    Zou idd zorgen dat je altijd iets bij je hebt voor t geval dat :)
     
  6. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ziet er nog steeds uit als menstruatie. Nog steeds geen klachten erbij of zo. Ben nu al wel 5 dagen 'ongesteld'. Mag nu wel weer stoppen, vind ik.
     
  7. mamavangwenn

    mamavangwenn Fanatiek lid

    23 apr 2011
    1.414
    0
    36
    NULL
    NULL
    hier heb ik 9 weken na de bevalling mijn mirena laten plaatsen. dit was op een woensdag op nacontrole bij de gynaecoloog. De zaterdag werd ik toen ongesteld, had toen dus een cyclus van 21 dagen gehad, ik ben toen 10 dagen ongesteld geweest. Dit was dus mijn 2e menstruatie. Mijn 3e menstruatie is vorige week maandag begonnen na een cyclus van 23 dagen en ben inmiddels nu alweer 8 dagen ongi en het is nog niet over. Dus ben bang dat ik weer naar de 10 dagen ga.

    Hoop dat het straks wel korter gaat worden want vind het niet leuk zo meer, dan kan ik maar weer beter aan de pil gaan. dan was ik hooguit 4 dagen ongi
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik verlies nog steeds een klein beetje 'oud bloed'. Inlegkruisje is genoeg, maar het is dus niet helemaal over. Is dat normaal? Is nu 4 weken geleden dat ik het spiraaltje heb laten plaatsen. Heb ruim 1 week wel heviger gebloed, menstruatie-achtig. Over 2 weken pas nacontrole.
     

Deel Deze Pagina