Eisprong en pil?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Meijke, 10 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    Ik weet dat de pil de ovulatie blokkeert... Maar gisteravond had ik een zeurderige pijn in mijn buik, zoals ik had tijdens mijn eisprong toen ik niet aan de pil was. Vandaag had ik bloedverlies (ovulatiebloeding?).

    Zonder pil had ik een cyclus van 32 dagen, dus ei rond dag 16. En laat gisteren nou net dag 16 zijn...ik vraag me af of de pil wel goed gewerkt heeft.

    Het kan uiteraard een doorbraakbloeding zijn, al heb ik dat nog nooit gehad. Maar ik heb sterk het gevoel dat het een eisprong is, tijdens de pil :(. Een paar weken geleden heb ik een AB kuur gehad, maar daar lees ik tegenstrijdige verhalen over (wel invloed op werking pil/geen invloed op werking pil/alleen bepaalde soorten invloed op werking pil).

    Ik twijfel nu een beetje wat ik zal doen. Als ik inderdaad een eisprong heb gehad (hoewel de kans errug klein is natuurlijk) lijkt het me beter de pil de komende weken niet te nemen? Stel nou dat ik in het onwaarschijnlijke geval zwanger ben?
     
  2. nikespits

    nikespits Actief lid

    2 jun 2012
    178
    0
    0
    Dordrecht
    Ligt eraan welke AB je geslikt hebt, zie ook onderstaand stuk:

    De pil en antibiotica
    Belangrijk nieuws voor onze voorlichters!
    Wij hebben altijd voorgelicht dat er een wisselwerking is tussen bepaalde antibiotica en de pil, waardoor de pil onveilig wordt en aanvullende maatregelen gebruikt moeten worden. Dit was echter niet gebaseerd op goed onderzoek, maar op enkele beschreven gevallen. Uit aanvullend onderzoek is gebleken dat de meest gebruikte antibiotica geen wisselwerking hebben met de pil! Twee zeer zelden gebruikte antibiotica vormen hierop een uitzondering: rifampicine en rifabutine. Deze antibiotica worden enkel in zeer specialistische gevallen gebruikt en hier hoeven wij daarom geen rekening mee te houden. Bij de standaard antibiotica voor bijvoorbeeld blaasontsteking of bij een longontsteking dus geen zorgen meer! Dit is gebleken uit onderzoek waarbij concentraties van de pil in het bloed zijn vergeleken bij antibioticagebruik en zonder antibioticagebruik. Daarnaast hebben ze ook gekeken naar de zwangerschapscijfers in beide groepen en ook deze zijn niet verschillend.
    Heel duidelijk: bij het gebruik van antibiotica hoeven geen aanvullende voorbehoedsmiddelen zoals het condoom meer gebruikt te worden. Ons advies zal dus voortaan zijn dat bij gebruik van antibiotica, de pil gewoon veilig blijft! Enkel bij heftige diarree of braken kan de pil onveilig worden, dat verandert niet.
    De Nederlandse Huisartsen Genootschap zal deze regels vanaf 1 januari 2012 opnemen in hun adviezen. In de bijsluiter van de pil blijft deze interactie helaas wel staan en ook is te verwachten dat er zeker nog huisartsen zullen zijn die niet up to date zijn. Let hier dus op bij het geven van advies!
    Bron: http://www.medicalfacts.nl/2011/12/08/de-pil-met-antibiotica-geen-interactiesignaal-meer/
    http://nhg.artsennet.nl/actueel/Nieuwsartikel/De-pil-en-antibiotica-geen-signaal-meer-over-interactie.htm

    In jouw geval ga ik er dan ook van uit, dat de pil gewoon veilig is en dat je niet zwanger bent. Ik zou de strip dan ook gewoon afmaken.
     

Deel Deze Pagina