Andere optie dan de PIL?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Troelala21, 19 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Zoals jullie weten zou ik graag nog een 4e kindje willen, maar durf ik het financieel nu gewoon niet aan. Nou roept me man al een jaar, als er niks meer bij komt dan laat ik me wel helpen. Maar.......we zijn nu een jaar verder en de brief ligt hier nog steeds..En hij is ook niet van plan om ze te tekenen volgens mij. Goed ik ga hem niet dwingen we zijn nog maar 27 en 28 jaar. Maar.......ik kan niet over de pil. Zit nu aan de pil sinds de zomer (puur omdat ik op vakantie niet ongesteld wou worden, maar slik nu toch alweer een paar maanden)maar ik kan niet over de pil. Ik groei van de pil, ik heb echt last van stemmingswisselingen, ben niet te genieten, last van me hoofd, buik. Ben echt zomaar op me teentjes getrapt. Als ik niet aan de pil zit, ben ik altijd vrolijk, vind alles best, heb altijd een goed humeur (behalve als ik ziek ben dan hahah), maak me nergens zorgen om, zit gewoon lekker in me vel. Ik wil dus heeeeeeel graag van de pil af, maar dan??? Alles met hormonen kan ik gewoon niet over, dus ja wat blijft er over? Kan wel zeggen laat me maar steriliseren, maar ik durf niet.....Waarom dan wel je man? Zij kunnen altijd proberen het ongedaan te maken, bij een vrouw is het echt definitief, een zwaardere ingreep enz.....Ik durf het dus niet aan, maar aan de pil wil ik ook niet. Wil graag stoppen, maar ja dan moet er toch wat anders zijn, anders komt er hier misschien wel een 4e. En niet dat ik dat erg zou vinden, maar financieel is het gewoon niet handig om dat nu te doen....Dus wat nu? Man laat zich niet helpen, ik ook niet, hormonen kan ik niet over, is er dan nog wel een optie?? Een vriendin van mij is 3x door de spiraal zwanger geraakt dat durf ik dus ook niet. EN ik hoor het vaker van vrouwen die de spiraal gebruiken....Is er iets zonder hormonen, of heeeeeeeel weinig hormonen waar ik misschien niet zo op reageer als nu. Want ik vind mezelf op t moment helemaal niet leuk. Klinkt misschien wat raar, maar ik merk gewoon aan mezelf dat ik niet te genieten ben, en zomaar gepikeerd ben enz. En zo ben ik niet...........Wie o wie maakt me misschien wat wijzer??
     
  2. MamavanF2009

    MamavanF2009 Niet meer actief

    Wij hebben hier straks, als ons ukkie geboren is, hetzelfde probleem.
    Ik volg even mee, misschien voor mij ook goede tips.
    Naast 'gewoon' condooms gebruiken, die toch een beetje een killer zijn voor de hele stemming vind ik.
    Maar Lief denkt dat dat de enige optie is en hij vindt het zelf niet zo erg dus zal het dat bij ons wel worden.
    Weet het anders ook niet eerlijk gezegd...
    Ofjawel, koperspiraal maar die heb ik geprobeerd en die beviel me niet, mijn hele cyclus raakte ervan in de war en ik kreeg ook veel meer pijn dan normaal.
    Dus voor mij geen aanrader maar misschien dat jij er wél baat bij hebt?
     
  3. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik hou ook niet van anticonceptie met hormonen daarom gebruik ik zelf niks. Wij hebben als voorbehoedsmiddel altijd een condoom.
     
  4. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.549
    319
    83
    Ik slik ook geen pil meer sinds januari, zelfde redenen als jou.
    Wij gebruiken condooms. Ik wil gewoon niks meer van hormoon rommel in mijn lichaam hebben.
    Spiraal was ook geen optie omdat ik een zwakke baarmoedermond heb.
     
  5. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    O en als ik trouwens wel aan de anticonceptie ga kies ik voor de nuva ring. Vind dit persoonlijk de fijnste anticonceptie die er is.
     
  6. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Je man heeft een verwijsbriefje en wil zich laten helpen, jij hebt een wens voor een 4e voor de toekomst? Dan is dat toch sowieso geen optie? Ik vrees dat er niks anders op zit dan condooms.... Ik vind dat vreselijk! Dus hier moeten we ook wat gaan verzinnen.
     
  7. lioness74

    lioness74 Niet meer actief

    Ik heb ook "last "van stemmingswisselingen van de pil, maar slik toch de pil nu...en ook nog condooms gebruiken we..


    Ik heb 4 jaar een spiraal gehad en ik moet zeggen dat dat heel goed beviel totdat...tja zie onderschrift.

    Nu durf ik dus absoluut niet meer aan een spiraal te beginnen en mn man durft zich niet te laten helpen, dus doen we het maar zo (dubbele bescherming haha).

    Ik wil me wel laten sterriliseren, maar pas als ik 40 ben.
     
  8. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Hier ook geen rommel in mijn lijf en gebruiken ook condooms, en dan let ik op de timing dus in de laatste 10 dagen van cyclus. Beetje onromantisch maar het is niet anders. Zelfs van de nuvaring werd ik chagrijnig en mijn zus is laaiend over de Mirena maar ligt wel elke maand 2 dagen op bed met migraine en griepgevoel er van...
     
  9. MissBianca

    MissBianca Fanatiek lid

    11 jun 2011
    1.141
    12
    38
    Uden
    De Nuvaring geeft wel hormonen af, maar dan constant een beetje. Je krijgt dan niet zoals bij de pil ineens een hormonenbom. En koperspiraal geeft ook geen hormonen af, maar daar heb ik geen ervaring mee. Mirena wel, maar die vond ik nog erger dan de pil qua hormonen. De Nuvaring vind ik het fijnst, voordeel is ook dat je er niet elke dag aan hoeft te denken.
     
  10. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.730
    405
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Zonder hormonen blijven condooms, koperspiraal en de nuva-ring over. Ik mag ook geen anticonceptie met hormonen i.v.m. auto-immuunziekte. Wij gebruiken condooms. Heb een koperspiraal geprobeerd, maar wat een ellende. 3 weken lang gebloed en toen viel dat ding eruit.

    Nuva-ring klinkt leuk, maar moet je zeer nauwgezet mee zijn met inbrengen en verwijderen.

    Nou...ik ben af en toe al vergeetachtig, dus dat is niet voor mij weggelegd. Evenals sterilisatie. Ik vind het voor mezelf te definitief en manlief durft niet :p Dus blijft er 1 ding over en dat zijn condooms.
     
  11. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Hier ook....ik snap nooit zo goed wat er tegen condooms is...en als mijn man zou weigeren een condoom om te doen...dan stopt hij hem maar in een sleutelgat. ;)
     
  12. Myrthe

    Myrthe Niet meer actief

    Verplaatst naar anticonceptie
     
  13. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik had ook enorme stemmingswisselingen bij de pil.
    Op de nuvaring reageerde ik veel beter en was daar ook heel tevreden over. Kans is groot dat ik straks na de borstvoedingsperiode weer aan de nuvaring ga.
     
  14. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Maar zijn jullie niet bang met de condooms dat er wat mis gaat? Ik durf dat niet eens, plus ik kan er op de een of andere manier niet over dus helaas ook niet echt een optie voor ons....De eerste is met pil gekomen, de 2e bewust en 3e ook. En de 4e die had ik al kunnen hebben, me meisje was 1 van een tweeling, en ik heb een vmk gehad. We willen wel een 4e, maar omdat we alleen mijn man zijn inkomen hebben, durven we het nu niet aan om met 6 man van 1 loon te leven. We redden ons nu (al moet er niet iets kostbaars stuk gaan), en we hebben alles nog wel voor een 4e, maar.......ze worden ook ouder he, en de pampers enz komen er ook weer bij. Me hart schreeuwt om een 4e en ik weet dat me man het ook wil, maar ons verstand zegt op t moment nee niet doen. En misschien dat me man zich daarom ook wel niet laat helpen, misschien houd ie in zijn achterhoofd dat ie misschien ooit nog wel een 4e wil....Ik wil me ook wel laten helpen, maar dan pas na me 35e niet eerder. Heb altijd gezegd kinderen voor me 30e als het mag lukken. Wou ook nooit veel leeftijdsverschil tussen de kinderen. Maar de jongste is nu alweer 4, dus ja het lijkt me ook wel leuk om straks nog een kindje er bij te mogen krijgen. Maar goed dat is allemaal toekomst droom haha. Voor nu wil ik gewoon van die hormonen rotzooi af!!
     
  15. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    @Troelala: Als jij je laat helpen, dan kun je nog altijd zwanger worden via IVF / ICSI; bovendien zijn klemmetjes op de eileiders in sommige gevallen ook ongedaan te maken.
    Minder ingrijpend zou bijv. ook een pessarium + zaaddodende pasta kunnen zijn? Dit kun je ruim voor de s.e.k.s aanbrengen en ook nadien verwijderen en geeft dus geen "onderbreking".
    Als dit ook geen optie is en je wilt geen hormonen of condooms, dan kun je ook voor periodieke onthouding gaan, maar dan moet je wel een redelijk regelmatige cyclus hebben en je lichaam goed kennen.
     
  16. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Bedankt voor je info, maar als ik me laat helpen dan is het ook voorgoed. Dan heb ik er bewust voor gekozen om geen kinderen meer te krijgen. En die keuze durf ik nu nog niet te maken aangezien ik net 27 ben geworden.....periodieke onthouding doe ik maar niet, want me cyclus is niet te begrijpen hihi.....Zie het is geen ramp als er een 4e komt, het zou enorm welkom zijn. Maar liever niet dan wel op dit moment. Ik wil me andere 3 kinderen wel alles kunnen blijven geven dat ze nodig hebben, ik wil niet ego zijn en maar denken. Ach we gewoon er gewoon voor. En me andere 3 er op in laten leveren. Nee ik heb al 3 kinderen en zij gaan voor alles. Mocht er hier een 4e komen dan is dat wel met een bewuste keuze en kan het ook, en geen 4e ook een bewuste keuze omdat het gewoon echt niet kan.....En niet omdat mijn hart schreeuwt om nog een kindje, nee het gaat nu om het hele gezin en niet alleen om mij. Hoe moeilijk ik het soms ook vind, om me erbij neer te leggen, dat er misschien geen kindje meer bij zal komen, omdat er zeker nog een plekje voor is in ons gezin. Maar goed de tijd zal het leren, we zien wel wat de toekomst ons brengt. Voor nu eerst op zoek na een goede anticonceptie middel voor mij.....
     
  17. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    Sorry maar ivf/icsi is niet iets wat je even doet. Bovendien wordt het nu nog drie keer vergoed en hoe dat verder gaat weet niemand. Dus om nu te roepen, dan doe je straks toch ivf/icsi vind ik geen advies.

    Ts, wat zegt de ha of gyn, mss een lichtere pil? Als je niet tegen hormonen kan en condooms geen optie zijn blijft er weinig over. Je kan het koperspiraal overwegen.
     
  18. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Ik heb eerst een lichte pil gehad, daar is me eerste zoontje door geboren hihi....Na de bevalling zei de gyn meteen die pil had jij nooit mogen hebben, want het is een nieuw generatie pil...Sja...Daarna ben ik aan de micriginon30 alleen dan de neppe variant gekomen, en daar zit ik dus nu 8 jaar aan. Geen zware versie dus, maar wel te zwaar schijnbaar kwa hormonen. Als ik de lichtere neem, weet ik haast wel zeker dat ik daar doorheen zwanger zal raken, omdat lichte pillen dus niks helpen bij mij.....Dus ja het is een moeilijk keuze.....Ik zou zooooooooo graag nog een 4e kindje willen, maar ik durf het ook weer niet aan. Me man laat zich voorlopig ook niet helpen, dus daar heb ik ook niet veel aan haha......Denk dat ik vanavond toch nog maar eens met me man om tafel moet wat we nou gaan doen.....Want zo schiet het ook niet op. Wil niet steeds stressen om wat als....of gek worden van die rot hormonen in die troep!
     
  19. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.730
    405
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Koperspiraal of nuvaring dan?
     
  20. Babke

    Babke VIP lid

    24 okt 2011
    5.895
    3
    0
    Roosendaal
    Wil je man zich niet laten helpen, of wil jij dat hij het niet doet? Als hij het zelf niet wilt en jij vindt 4 genoeg, kun je ook jezelf laten helpen.
    Condooms
    Koperspiraal
    Onthouding :d (vast geen optie)
    Veel meer risico, maar voor het zingen de kerk uit. Als een evt. 4e geen probleem zou zijn, een optie.
     

Deel Deze Pagina