Anticonceptie, o.a. Cerazette

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Loretta, 4 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loretta

    Loretta Lid

    8 jul 2012
    40
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo Allemaal,

    Ik zit met een probleempje, ik ben op zoek naar een voor mij geschikte anticonceptie anders dan een condoom.

    * De pil, ik heb al heel veel verschillende gehad.
    kan ik slecht tegen ivm stemmingswisselingen, acné, e.a. klachten.
    * Mirena spiraal, is een tijdje terug verwijderd vanwege continu bloedingen uiteindelijk bleek ik zwanger te zijn wat een mk is geworden.
    * Nuvaring, na de mk ben ik met de nuvaring begonnen, alleen merk ik hierbij dezelfde klachten als bij de pil. o.a. Acné is in alle hevigheid weer terug.

    Nu zat ik opnieuw te kijken voor anticonceptie, en las dat de Cerazette pil ook wel uitgeschreven word zonder dat je borstvoeding geeft.
    Iemand hier ervaring mee?

    Ook het hormoonstaafje is nog een optie, maar ben bang dat ik ivm de hormonen terug dezelfde klachten krijg. Iemand ervaring?

    Een andere optie zou zijn de koper spiraal, maar het plaatsen van de mirena is mij al zo ontzettend tegen gevallen. En daarbij het verwijderen en de mk heeft dit niet mijn voorkeur.

    Ik hoor graag ervaringen, over de bovenstaande opties, vooral over de Cerazette.. Bedankt!
     
  2. minimuis

    minimuis Fanatiek lid

    17 aug 2007
    4.066
    5
    38
    Vrouw
    Hoi ik slik de cerazette zonder borstvoeding dit omdat mijn stolling te hoog is en ik niet aan de gewone pil mag. Ik heb er nog niet echt ervaring mee ben net 4dagen bezig maar tot nu toe bevalt hij wel ik heb nog geen bijwerkingen en ik reageer altijd heel heftig op hormonen zo ook tijdens mijn zwangerschap, Succes met het zoeken van de juiste ac
     
  3. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Een voordeel van cerazette is, is dat je geen stopweek hoeft in te lassen. Een strip is 28 dagen in tegenstelling tot de "gewone" pil welke maar 21 dagen kent, en daarna stopweek. De Cerazette slik je dus gewoon continue door! Bijkomend nadeel is wel dat je dus op de gekste momenten bloedingen kunt krijgen.

    Bij de oudste heb ik de Cerazette 9 maanden/strippen geslikt en heb drie keer een minimale bloeding gehad. Bij de jongste een half jaar geslikt... en heb geloof ik wel 6 of 7 keer gevloeid en daar zaten echt heel heftige bij... tampon iedere anderhalf uur verwisselen anders werd het een bleodbad.
     
  4. minimuis

    minimuis Fanatiek lid

    17 aug 2007
    4.066
    5
    38
    Vrouw
    Hopmarjanneke Dan had ik het toch goed dat mijn oude pil er 21 had. Ik ben dan ook al jaren van de pil af geweest vanwege onze kinderwens. Maar ik heb nog geen menstruatie na mijn bevalling gehad eerst bv geprobeerd 6weken maar het kwam niet echt opgang dus nu gestopt. Ik kan dan beter wel een stopweek in lassen denk ivm veiligheid zou niet zo goed uitkomen nu weer zwanger te raken heb een keizersnede gehad
     

Deel Deze Pagina