Mirena eruit?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Loezz, 14 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loezz

    Loezz Actief lid

    10 feb 2009
    165
    0
    0
    Verzorgende IG
    Zijn er dames die ervaring hebben met een mirena spiraal?
    Dit is mijn 2e (1e nergens last van) hij zit er bijna 3 jaar in. Na de geboorte van zoon geplaatst. 2011 echo laten maken want de touwtjes waren niet voelbaar. Hieruit bleek dat hij goed zat dus volgens hun geen problemen.
    Nu kamp ik al heel lang, lees: vanaf de geboorte van zoon met vermoeidheids klachten, laag libido, moodswings, hoofdpijnen, krampen in mijn buik, etc etc.

    Of het van de mirena komt is maar de vraag maar mijn gevoel zegt me dat ik dat ding eruit wil hebben.

    Wat ik me ook afvraag wat de kosten zijn van het verwijderen? ( moet door geneacoloog gedaan worden).

    Kortom zit met een hoofd vol vragen. Bij huisarts ben ik ook geweest 2012 die vertelde dat het niet met de mirena te maken kon hebben...

    Wie heeft wat info voor me?

    Groetjes Loezz
     
  2. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Die klachten kunnen wel degelijk van de mirena komen!

    Ik heb na de bevalling van mijn dochter een mirena laten plaatsen, 8,5 maand later heb ik die weer laten verwijderen. Ook libido ver onder vriespunt, vaak hoofdpijn, erg last van moodswings, vaak pijn in mijn onderbuik en onderrug. Sommige klachten waren 2 dagen na verwijderen al over, sommige dingen heeft iets langer (enkele maanden) geduurd.

    Verwijderen heeft me niks gekost, ook door de gyn laten doen.

    Bij 'anticonceptie' staan veel meer topics over de mirena.
     
  3. Loezz

    Loezz Actief lid

    10 feb 2009
    165
    0
    0
    Verzorgende IG
    Bedankt voor je snelle reactie! Goed om te horen dat bij jou de klachten verdwenen! Ik zal eens kijken onder dat onderwerp (had ik niet eens aan gedacht) ondertussen hoop ik op nog meer reacties.
     
  4. Ntje

    Ntje Fanatiek lid

    11 nov 2012
    3.689
    76
    48
    Almere
    Ik had al de zelfde klachten als jij en heb m'n Mirena laten verwijderen (kosteloos) en m'n klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. M'n man wist ook niet wat hem overkwam met m libidoboost :p.

    Voor mij dus geen Mirena meer.
     
  5. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik heb het ding een halfjaar gehad, zonder eerst een kindje te krijgen.. Het ding zetten deed als onwijs pijn, blijkbaar trok mijn baarmoeder samen als weeen(ik twijfel dus nog over een natuurlijke bevalling hahaha:p) Vervolgens heb ik elke dag 24 uur per dag last gehad van dat ding.. Vooral na de seks.. Op een gegeven moment hadden we dus seks gehad en ik stond op en zakte in elkaar.. zoveel pijn dat ik niet eens op kon brengen om op te staan.. Huilend in bed getilt en mn vriend wou zelfs de ambulance bellen.. Ik heb de volgende dag gebeld en daar wouden ze me niet helpen door de vakantie.. Toen heel duidelijk gemaakt dat hun het deden, of ik het zelf deed en zij de brokken konden ruimen(tuurlijk had ik het niet gedaan:p) Na hij eruit was, wat nu al een half jaar terug is, is er niks meer aan de hand..

    Ik had hoofdpijn, buikpijn, puisten, haaruitvale, laag libido.. knettergek werd ik er van.. Ik noem het ding ook bewust een ding omdat ik er echt een hekel aan kreeg haha:p

    Dus ja.. mijn mening.. weg met dat apparaat en met liefde weer de pil slikken:D
     
  6. Yan

    Yan Bekend lid

    10 dec 2012
    886
    0
    16
    Volgens mijn huisarts konden de klachten ook niet door de mirena komen. Nou echt wel!! Ik was ook moe, laag libido en ik had overal jeuk op mijn huid, heel irritant. Dat kon dus volgens ha echt niet komen door de mirena, maar toen ie eruit was heb ik nooit meer last gehad van jeuk. Nooit meer een mirena voor mij!
     
  7. Loezz

    Loezz Actief lid

    10 feb 2009
    165
    0
    0
    Verzorgende IG
    Goh wat een ervaringen zeg... Waar ik ook mee zit wat zal ik doen als hij eruit is. Tijdje niks, weer pil?
    Bang dat ik met de pil weer terug val in de klachten.

    Bedankt voor de reacties helpt me toch wel in mijn beslissing.
     
  8. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Ik heb ook ruim een jaar de mirena gehad en kreeg ook allerlei vage klachten. Laag libido, vermoeidheid, pijn in spieren en gewrichten, aankomen in gewicht en geen menstruatie meer.
    Na een periode vanverschillende medische onderzoeken las ik ergens dat veel klachten door de mirena konden komen. Ook mijn huisarts zei dat het bijna onmogelijk is.
    Toch heb ik de mirena laten verwijderen bij de huisarts (heel snel zonder pijn of problemen) En binnen 2 maanden verdwenen de meeste problemen.
    Ook werd ik na 2 maanden gelijk zwanger en tijdens de zwangerschap kreeg ik de bevestiging dat mijn schildklier ook niet goed werkt, dus dat heeft ook meegespeeld in de klachten.

    Mijn zusje heeft al jaren de mirena en heeft hem net laten verwijderen omdat de 5 jaar om zijn. Ze heeft nooit echt klachten gehad en de spiraal als prettig ervaren. Ze is nu tijdelijk aan de pil, omdat ze binnenkort een 2de kindje wil en voor een korte tijd geen mirena wil laten zetten.

    Mijn moeder heeft ook lange tijd de mirena gehad. Ze had veel last van bloedingen en de merena heeft ervoor gezorgt dat het minder heftig en minder vaak voor kwam. Ook mijn moeder heeft goeie ervaringen met de mirena.

    Als je de mirena eruit wil dan zou ik hem gewoon eruit laten halen. Zeker als je denkt dat je je zo rot voelt door het spiraal.
     
  9. Loezz

    Loezz Actief lid

    10 feb 2009
    165
    0
    0
    Verzorgende IG
    Tja van de eerste spiraal ( heb ik 2 jaar gehad) had ik niet die klachten. Dus ik had ook heel lang het idee dat het niet aan de spiraal kon liggen. Maar ik ben wel van idee dat ik dit moet proberen om het uit te sluiten. Heb vaak genoeg bloedonderzoeken gehad ook voor schildklier maar die waardes waren telkens prima volgens hun.

    Pijn in de onderrug heb ik ook heel regelmatig. Het fijne wel van de mirena is dat ik niet meer ongesteld word.

    Moeilijk hoor....
     
  10. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Mag ik vragen wat die waardes waren? Bij mij heeft de huisarts jaren lang beweerd dat mijn waardes goed waren en tijdens mijn zwangerschap vertelde mijn verloskundige dat het niet oke was en stuurde me door naar de internist. De internist vertelde mij dat de huisartsen vaak te hoge referentie waardes aanhouden terwijl er toch heel veel klachten zijn. Dus nu medicijnen gekregen en de klachten zijn zoveel minder.
     
  11. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    Ik heb de mirena nu 2 jaar en hij bevalt mij prima. De klachten die je hebt kunnen idd wel van de mirena komen, maar met de pil kan je ze ook krijgen (moe, laag libido, hoofdpijn). Dus het is niet zeker dat als je overstapt op de pil je klachtenvrij bent.
    Daarnaast is het voor mij het beste middel, omdat ik meer last van de pil had qua bijwerkingen dan van de mirena. En het allergrootste pluspunt: ik word nooit ongesteld, dus geen buikpijn, veel minder moodswings, etc.

    Maar ja, de enige manier waarop je enigszins zekerheid hebt is hem laten verwijderen. Maar dan zou ik dus niet meteen op de pil overstappen, omdat je dan nog niks zeker weet.
     
  12. moonymuppet

    moonymuppet Niet meer actief

    die klachten kunnen zeker door de mirena komen, ik kreeg er zelf weeen! van, werd wel ongesteld maar zeer onregelmatig, veel hoofdpijn. Het kan ook zo zijn dat je niet tegen hormonen kunt.

    hier weten we zeker dat ik nooit meer aan de pil/spiraal ga waar ook maar een beetje hormonen in zit. ik kan er absolut niet tegen.
     
  13. Loezz

    Loezz Actief lid

    10 feb 2009
    165
    0
    0
    Verzorgende IG
    Weet die waardes niet heb ze niet opgevraagd. Had er vertrouwen in dat ze de waardes ook echt goed vonden. Maar als ik me na het ( eventueel) verwijderen van de mirena nog niet goed voel is het wel een idee om opnieuw te laten prikken ja!
     
  14. Loezz

    Loezz Actief lid

    10 feb 2009
    165
    0
    0
    Verzorgende IG
    Ik zal na het verwijderen een tijdje niks proberen anders weet ik het ook niet of het daar aan heeft gelegen. Grrr die hormonen ook ;)
     
  15. itzme

    itzme Actief lid

    12 jul 2010
    156
    0
    16
    Ik had ook veel klachten bij het gebruik van de mirena, maar wel pas na 7 jaar. Eerste zat 5 jaar daarna laten vervangen voor een nieuwe en toen kreeg ik langzaam aan ook hoofdpijn, vocht vasthouden in mijn benen, weinig libido, moodswings.
    Bij mij is hij kosteloos verwijderd bij de gyneacoloog.
    Al snel erna verdwenen alle klachten.
    Tegen mij zei de gyneacoloog dat ook al zitten er weinig hormonen in (in vergelijking met de pil) er toch na het gebruik van een paar jaar een ophoping komt van die hormonen in je lichaam. En als je daar dan gevoelig voor bent krijg je dus dezelfde bijwerkingen als die bij de pil. Voor mij nu geen hormonen meer.
    succes ermee! Luister naar je gevoel, de huisarts zei ook dat het geen kwaad kon en er niet van kon zijn maar de gynaecoloog zegt dus wat anders.
     
  16. Bloem2

    Bloem2 Niet meer actief

    Wat vervelend voor je! Ik heb ook een Mirena spiraal en hij bevalt mij juist veel beter dan welke anticonceptie ook. Ik heb helemaal geen klachten!
     
  17. Loezz

    Loezz Actief lid

    10 feb 2009
    165
    0
    0
    Verzorgende IG
    Bedankt itzme voor je reactie! Klinkt geloofwaardig van die ophoping van hormonen. Ik ga morgen toch maar eens contact opnemen met de huisarts. Na die verhalen van julli ga ik toch inzien dat het van de mirena kan zijn.
     
  18. Loe

    Loe Niet meer actief

    dat het er perse niet mee te maken kan hebben, is volgens mij onzin. Is niet aangetoond toch? dus de kans bestaat.

    Tegen mij werd namelijk in 2002 verteld dat de buikpijn die ik had (ook steken) ab-so-luut niet van mirena konden komen. Door de huisarts en de gyn. Ok dan. Aangezien het bleef en erger werd en voor MIJ niet goed voelde heb ik het ding eruit laten halen. Bloedwaardes ontsteking verhoogd. Na verwijdering van mirena geen enkele steek meer gehad. Wat een opluchtin. ik had dus WEL een ontsteking van de mirena.

    Dus ik wil alleen maar zeggen: dat ze nu al zeggen dat het echt niet kan, dat verhaal heb ik dus vaker gehoord.......
     
  19. BLiS

    BLiS VIP lid

    29 jan 2009
    27.768
    1
    38
    Vrouw
    Verplaatst naar 'anticonceptie'
     
  20. itzme

    itzme Actief lid

    12 jul 2010
    156
    0
    16
    Succes, ben benieuwd wat je huisarts zegt wat ik al zei; die van mij zei ook dat het niet kon omdat het maar zo'n kleine hoeveelheid hormonen is die erin zit en omdat het lokaal blijft volgens de huisarts maar de gyn zei dus wat anders
     

Deel Deze Pagina