Welke anticonceptie? ik weet t niet meer

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Mama Aapje, 6 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mama Aapje

    Mama Aapje Actief lid

    6 mrt 2013
    133
    1
    18
    NULL
    NULL
    Goedenmorgen dames,

    Na lange tijd weer terug op dit geweldige forum!

    Nu zit ik ergens mee en hoop dat jullie mij advies kunnen geven....

    Na de geboorte van onze dochter (2005) heb ik de Mirena spiraal laten plaatsen, maar dat was een en al ellende! Die was er met een jaar ook al weer uit.... daarna aan de pil (microginon) constant doorbraak bloedingen, dus overgestapt op een andere pil (Lovette) weer drama... toen zelfs een jaar gestopt met de pil, dat ging stukken beter even geen hormonen...
    Nu aantal jaren later en toch maar weer aan de pil... ook inmiddels veel veranderd in de persoonlijke situatie...

    NU mijn echte probleem:

    Ik gebruik al weer ruim een jaar de Marvelon pil, dat gaat op zich redelijk goed, alleen heb ik laatste jaar 2x grote buik operatie gehad en dus veel medicatie gehad en herstel en daardoor werkt de pil natuurlijk ook niet altijd goed.
    Maar elke keer netjes ongesteld....
    Maar nu in de stopweek en geen menstruatie....
    Ik wil dit niet elke maand, ik heb vanwege mijn buikproblemen vaak medicatie en diaree waardoor de pil natuurlijk verminderd kan werken.

    Nu zou ik heeel graag nog een kindje willen dus opzich is dat niet helemaal het probleem. Maar een zwangerschap is nu nog best een risico net na de operatie, dus wil voorlopig graag anticonceptie gebruiken zodat alles even goed kan herstellen....

    MAAR WAT????

    Koperspiraal? even geen hormonen? maar lees zoveel verchillende verhalen... Dames kunnen jullie me helpen, ik heb al zoveel gelezen, ring, stickers, buisjes maar wat is nu echt prettig met niet te veel hormonen?

    En nu dus twijfel omdat ik nog steeds niet ongy ben...
    morgen maar even een test wagen....

    Sorry voor lange verhaal....

    veel liefs,
    Mama Aapje
     
  2. Mama Aapje

    Mama Aapje Actief lid

    6 mrt 2013
    133
    1
    18
    NULL
    NULL
    Niemand??
     
  3. Sabrine1984

    Sabrine1984 Niet meer actief

    Ik gebruik nu even geen anticonceptie, behalve condooms. Ik kreeg altijd vreselijke migraine van de pil. Toen even nuvaring geprobeerd, kreeg ik ook migraine van. Dus nu even niks. Ervaring met (koper)spiraal heb ik niet.

    Maar wie weet ben je wel zwanger :) Spannend meid! Al getest?
     
  4. Stephaniev

    16 dec 2012
    57
    0
    0
    NULL
    Almere
    Ik weet het ook niet!

    Ben al die hormonentroep zo zat. Ik krijg last van stemmingswisselingen, en kom zoveel aan erdoor. Mijn plan was na mn bevalling een koperenspiraal te nemen, maar ik twijfel er steeds meer over. De een vindt het geweldig, de ander een rotding..... En ik vind het eerlijk gezegd wel lekker zo :p:p maar ik zal er op den duur toch wel aan moeten geloven :(
    Ik blijf dit topic wel ff meelezen ;)
     
  5. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Ik heb na de bevalling van de eerste een mirena gehad, vond het een onding. Na de bevalling van de tweede een koperspiraal laten plaatsen omdat ik ook absoluut geen hormonen meer in m'n lichaam wilde (vaak hoofdpijn, libido ver onder vriespunt, gevoelig voor depressies). Is voor mij echt een uitkomst! Geen buikpijn en rugpijn wat ik bij de mirena wel had, vrijwel geen hoofdpijn meer, libido is prima.
     
  6. MG2011

    MG2011 Fanatiek lid

    22 nov 2010
    1.115
    0
    0
    NULL
    NULL
    condooms?
     
  7. Kimmuh

    Kimmuh Fanatiek lid

    23 okt 2007
    1.679
    0
    36
    Ik lees ook even mee, want ik weet ook absoluut niet wat ik moet doen.
    Ik ben voor mijn zwangerschap aan de prikpil geweest.
    Ik weet niet of jullie verder nog kinderwensen hebben? Anders zou je de prikpil kunnen doen.
    Heb je wel kinderwensen dan raad ik je de prikpil NIET aan, dit omdat het je vruchtbaarheid kan beinvloeden.
    (Heeft bij ons anderhalf jaar geduurd) Waarvan een jaar moeten wachten op mijn menstruatie.

    Ik zat zelf te denken aan een Mirena spiraal, maar lees daar niet echt veel goeds over van andere dames....
     
  8. MvM1984

    MvM1984 Bekend lid

    27 jan 2011
    810
    1
    18
    Ik lees ook even mee. Ben nu sinds 2 maanden aan de Ministat, de lichtere pil omdat ik met de vorige (merkloze vergelijking met Microgynon 30) erg veel last had van mijn borsten. 3 jaar geleden ben ik ook al gestopt met de pil ivm last van de hormonen. Dit was ruim voordat ik zwanger wilde worden. En oh zo fijn, nergens last van en gewoon genoeg zin in seks!
    Wat mij wel opgevallen is, is dat ik daar bij de Microgynon nooit zo veel last van had.
    Nu met de Ministat heb ik echt veel last van vermoeidheid, stemmingswisselingen en vooral libido van lik mijn vestje... OOOH echt zo vervelend.
    Nu zit ik ook te denken aan koperspiraal, maar wil eigenlijk graag binnen nu en 2 jaar weer zwanger worden dus dat schiet niet op.
    Ik weet wel dat als we 2 kindjes hebben mogen krijgen, ik of mijn man zich maar gaat steriliseren, want ben die hormonen echt spuugzat ook.
     
  9. Kimmuh

    Kimmuh Fanatiek lid

    23 okt 2007
    1.679
    0
    36
    MvM met de pil (microgynon) had je verder geen laag libido????
     
  10. MvM1984

    MvM1984 Bekend lid

    27 jan 2011
    810
    1
    18
    Nou van wat ik me zo kan herinneren niet nee. Of althans, het is me dan later opgevallen. Iig kreeg ik er een andere pil voor toen het niet meer vergoedt werd, denk dat dat dan 5/6 jaar geleden is? Daarna zijn iig wel de bijwerkingen van vermoeidheid, stemmingswisselingen en gevoelige borsten begonnen, waardoor ik ook gestopt ben. Dus van dat libido weet ik niet meer hoe het was met de microgynon.
     
  11. Stephaniev

    16 dec 2012
    57
    0
    0
    NULL
    Almere
    Ik had eerst ook mycroginon 30 en geen last van slecht libido... De apotheek had me eens een vervanger gegeven, wat volgens hun precies hetzelfde was. Daardoor kreeg ik stemmingswisselingen en werd er best depri van. Toen ik weer mycroginon terug had ging het eerst goed, maar na een paar maanden hetzelfde. Daarom ben ik toen gestopt met al die troep. Ik voelde me gelijk stukken beter en ik was na een paar maanden nog eens 10 kilo lichter!

    Ik ben nog steeds zo aan het twijfelen wat ik nu moet doen als anticonceptie. Me vriend vind condooms namelijk niks. En ik denk dat we misschien over een jaartje of 2/3 wel eens voor een 2e kindje willen gaan... Dan is een spiraal dus ook niet echt handig :(
     
  12. Sabrine1984

    Sabrine1984 Niet meer actief

    Vl en ik vinden condooms ook niks, maja ik vind de pil enz. niks. De migraine, hevige menstruatie van de pil, laag libido weegt niet op tegen het eventjes een condoom om doen. En we willen graag een 2e kindje, maar nu nog even niet. Dus helaas pindakaas, condooms zijn voor nu toch even onze beste vriend :p
     

Deel Deze Pagina