Geen pil meer, iemand informatie?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Djoni, 13 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Djoni

    Djoni Actief lid

    19 dec 2012
    127
    16
    18
    NULL
    NULL
    Laatst heb ik een keer een topic geopend over de pil.
    Heb daarna besloten geen pil meer te slikken, echter niet met het idee zwanger te worden, maar omdat ik me er niet meer goed bij voelde.
    Veel klachten in de onderbuik etc, helaas laat de afspraak bij de gyneacoloog nog even op zich wachten. (huisarts die beloofd een verwijzing te sturen, maar dus nooit heeft gedaan).

    Waarom ik toch hier op dit forum zit, hier zijn veel pilstoppers, op andere forums zou er incidenteel is iemand zijn wie gestopt is, maar niet in dusdanige mate als hier en hoop dus hier wat informatie te vinden.

    11 Januari heb ik mijn laatste pil geslikt, daarna de normale stopweek.
    Bloeding toen dus gehad op 15 Januari. Na de stopweek niet verder gegaan met de pil en hieropvolgend dus op 7 Februari weer ongesteld geweest. Erger dan met de pil, 7 dagen lang en echt meer bloedverlies.

    Nu wacht ik dus nog altijd weer op mijn menstruatie maar die komt maar niet. De steken in de onderbuik zijn er nog steeds, had ik al tijdens de pil (is ook de reden dat ik gestopt ben) Rond 26 Februari had ik menstruatiekrampen maar dus geen menstruatie en nu heb ik alweer een ruime week krampen maar wederom dus geen menstruatie.

    Vind het erg lastig, als ik is lang weg ga steeds bang dat ik precies dan ongesteld word.

    Wie weet wat ik ongeveer kan verwachten nu?
    Ik snap dat dit het ontpillen is, maar misschien heeft iemand ervaring met hoe de cyclus ging lopen etc.

    Heb overigens sinds 2008 een Mirena spiraal gehad, maar die is verwijderd door hormonale cystes in eileiders.
    Daarna sinds 2009 direct na de Mirena een implanon gehad, deze is verwijderd doordat ik 8 maand non stop ongesteld was. Hierna een periode zonder anticonceptie geweest en ik meende in oktober 2010 met de microgynon 50 begonnen en nu dus in Januari ermee gestopt.
     
  2. MG2011

    MG2011 Fanatiek lid

    22 nov 2010
    1.115
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben een jaar of 8 geleden gestopt met de pil, niet om zwanger te worden, daar was ik nog helemaal niet mee bezig toen. Ik wilde gewoon de zooi uit mijn lijf en kijken hoe mijn lijf het 'zelf' zou doen. Toen ik gestopt was werd ik pas na 3 maanden voor het eerst echt ongesteld, daarna bleef het lange tijd onregelmatig. Uiteindelijk kreeg ik wel een soort van regelmaat erin. Ik bleef wel lange cyclussen houden, tussen de 35-40 dagen.
     
  3. Djoni

    Djoni Actief lid

    19 dec 2012
    127
    16
    18
    NULL
    NULL
    Net na mijn geplaatste bericht van vorige week werd ik smiddags dan toch ongesteld.
    Echter duurde het maar amper 3 dagen en toen was het alweer voorbij. Nu 2 dagen volledig niet ongesteld geweesf en nu opeens rare kleur afscheiding en krampen houden aan sinds dus 2 weken terug of iets al... ook steeds duizelig, misschien sluimerende bloedarmoede door de lange menstruatie vorige cyclus?

    Vorige cyclus was dus 23 dagen en daarna dus 7 dagen flink bloed.
    Nu cyclus van 34 dagen en maar 1 dag echt ongesteld geweest en daarna slechts licht bloedverlies tot zaterdagochtend.

    Wie heeft tips/advies?
     
  4. Djoni

    Djoni Actief lid

    19 dec 2012
    127
    16
    18
    NULL
    NULL
    Eindelijk bij de gyneacoloog geweest vorige week.
    Alles ziet er gelukkig keurig uit, alleen besluit is er wel, ik kan gewoon niet op anticonceptie, zoveel geprobeerd en de gyneacoloog wil nu niks verder meer proberen, gewoon verder op natuurlijke cyclus.

    Heb na pilstop 11 Januari een cyclus van 23 en een cyclus van 34 dagen gehad.
    En nu was bij de gyneacoloog op echo keurig een net gesprongen eitje te zien, dag 13/14 van de cyclus dus. Vermoed als ik dit zo zie dat mijn lichaam vrij snel het normale ritme weer oppakt.
     
  5. Jj14

    Jj14 Actief lid

    22 mrt 2013
    187
    0
    0
    NULL
    Overijssel
    Mag je nu geen anti conceptie vanwege de hormonen ?

    Ikzelf heb altijd een koperspiraal gehad, juist omdat ik geen hormonen. Behalve moeizaam plaatsen en verwijderen heb ik er totaal geen last van gehad. Vond het ideaal. Wel heb je natuurlijk een gewone cyclus.
     
  6. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    En ben je nu niet bang om zwanger te worden?
    Ik reageer ook niet heel lekker op hormonen ben nu dus over op mirena maar klachten zat en libido van ver onder 0!!

    Ik wil eigenlijk helemaal geen hormonen meer maar ook geen kinderen maar wattan? Sterrilisatie? ik vind dat zo definitief moet er wat met een van ons gebeuren.. pff lastig he?!

    Hoe is het nu?
     
  7. Djoni

    Djoni Actief lid

    19 dec 2012
    127
    16
    18
    NULL
    NULL
    Ben niet bang om zwanger te worden. Maar dat is meer denk ik omdat mocht het "fout" gaan het harstikke welkom is. Zowel van vriend zijn kant als van mijn kant.

    Hier gaat het nu goed, ondanks de eisprong op dag 13 of 14 had ik een cyclus van 25 dagen, maar dat valt allemaal wel wat mee. Menstruatie is zelfs korter dan toen ik de pil gebruikte, alleen is het nu 1 dag heel hevig en daarna weinig.

    Zelf nu dus geen anticonceptie meer. En ga er ook niet meer aan beginnen. Mijn hele humeur alles is veranderd sinds ik geen pil meer gebruik, dus houd het lekker zo. Is dus positief veranderd natuurlijk, haha.

    De gyneacoloog wou ook niks meer proberen nu met mij, gewoon omdat alles net niet gaat zoals het zou moeten gaan. En zelf wil ik ook niet meer experimenteren met dingen op dat vlak. Genoeg medicijnen en dat soort "rommel" naar binnen gewerkt door andere problemen, dus vind het nu juist fijn om gewoon puur natuur te zijn, geen medicatie, geen anticonceptie, voel me nu veel beter.
     
  8. hippydepippy

    hippydepippy Fanatiek lid

    23 apr 2013
    2.331
    2
    38
    Achterhoek
    Ik heb half november mijn laatste pil geslikt. Daarna onttrekkingsbloeding gehad maar pas rond oud & nieuw (dus 6 weken later) ongesteld geworden. Vervolgens pas weer 7,5 week later en daarna weer 6 weken. Vooralsnog geen pijl op te trekken dus! Heb begrepen dat ontpillen wel een jaar kan duren en dat bij sommige vrouwen de menstruatie wel een half jaar uit kan blijven.. Kun je nagaan wat de pil met je doet :S Snap dat je ermee gestopt bent! Wat een troep eigenlijk he...
     
  9. Nora1983

    Nora1983 Fanatiek lid

    21 dec 2011
    2.624
    4
    38
    NULL
    NULL
    Hoi!
    Ik ben in sept. '11 gestopt met de pil. Heb hem meer dan 10 jaar geslikt. Ik was er helemaal klaar mee, maar we wilden ook zwanger worden.
    Had steeds meer klachten van dat ding, vaak hoofdpijn, stemmingswisselingen, geen zin meer in "het", en als ik het deed kreeg ik enorm branderig gevoel als mn man in me klaar was gekomen(sorry voor details). Ook was de buikkramp soms niet uit te houden als ik ongesteld was geworden. Ik lag soms te rillen in mn bed, en heb ook vaak een traan gelaten en de boel bij elkaar gevloekt.
    Ik heb wel moeten afkicken, zoals ik zelf noem. Heb een maand elke dag hoofdpijn gehad, ik werd er gek van. Ongesteldheid kwam wel meteen op gang, maar geen regelmatige cyclus. Heb mezelf eerst een paar maanden rust gegeven voor we heel serieus zwanger probeerden te worden. Heb toen door onregelmatigheid verscheidene keren ovulatie-testen gedaan. Heel langzaam kwam er een beetje regelmaat in cyclus. In dec. '12 ben ik zwanger geraakt(met dank aan de ovulatie-test!).

    Wat ik straks na de geboorte wil voor anticonceptie weet ik nog niet. Ik wil namelijk niet direct weer zwanger worden. Ben bang dat het toch weer de pil word, aangezien een nichtje van mij de spiraal heeft afgeraden, omdat die enorme menstruatiepijn met zich mee kan brengen. Prikpil valt ook af, want dan kan het namelijk een jaar duren voor je zwanger kan raken(en aangezien ik al 30 ben...). We zullen het wel zien, eerst mijn lichaam lekker laten herstellen en kijken of cyclus weer regelmatig word.

    Ik wens je veel succes! groetjes
     
  10. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Ok maar waarom heeft niemand het over het condoom?
    Das juist lkr makkelijk en zonder hormonengedoe.
     
  11. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    Dat is het minst betrouwbaar van allemaal! Ik durf dat echt niet maar ja onze kinderwens is dan ook vervult..

    Je moet er aan denken om het op het juiste moment om te doen.
    In het heet van de strijd ;) denk je daar niet altijd aan en als ik lekker bezig ben heb ik echt geen zin: schat ff wachten ff ding om doen.. nee hou ik niet van

    Daarbij het kan scheuren..
     
  12. Djoni

    Djoni Actief lid

    19 dec 2012
    127
    16
    18
    NULL
    NULL
    Condoom is inderdaad niet 100% safe, al is het bij juist gebruik al vrij goed natuurlijk.

    Maar als je geen hormonale anticonceptie meer wilt kom je toch al vrij snel in de richting daarvan.

    Kan wel begrijpen dat als je kinderwens vervuld is je toch liever voor wat extra zekerheid gaat. Voor mijzelf vind ik dat nu nog niet van een dusdanig belang om tegen me gevoel in toch maar hormonale anticonceptie te gaan gebruiken.
     
  13. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    @ Djoni als jij er mee kan en het nioet erg vind als het mis zou gaan zou ik het ook zeker doen.

    tussen onnze 2 zoontjes hebben wij het ook een tijd met condoom gedaan. eerst serazette van wege de BV en daarna condoom nou echt heerlijk zonder hormonen!

    Na de jongste weer aan de pil drama!!
    Nu dus de mirena..
    volgende stap is .. manlief onder t mes.. ;)
     

Deel Deze Pagina