microgynon 30 en tussenbloedingen

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door meiske28, 16 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. meiske28

    meiske28 Actief lid

    22 okt 2011
    247
    0
    0
    De titel zegt het al. Ik slik al 14 jaar microgynon 30. De laatste paar jaar slik ik regelmatig de pil door. Gewoon weg omdat ik een vreselijke hekel heb aan dat geklieder elke maand. Dat ik na aantal maanden een tussenbloeding kreeg dat achtte ik als normaal. Maar nu laat ik mij elke maand netjes ongesteld worden en ondanks dat heb ik toch regelmatig dagen dat ik bloedverlies. soms lijkt er een soort van regelmaat in te zitten, dat ik standaard 2-3 dagen voordat ik de laatste pil van de strip slik even bloedverlies heb. Lijkt wel of ik een soort van eigen cyclus door de pil heen heb.

    Ook heb ik na sex diezelfde dag of dag erna even bloed verlies. Lijkt wel dat daardoor mijn baarmoeder mond zich even opent ofzo, beetje bloed verlies en daarna is het weer over. (het is niet omdat er eventuele wondjes/ schade heb opgelopen, lijkt meer op even lichte ongesteldheid).

    Ik heb ooit mij wijs laten maken dat het niet normaal is dat je regelmatig vaginaal bloedverlies hebt en dat het tekenen kunnen zijn van een soa of iets dergelijks. Ik ben toen ook naar de huisarts geweest om wat testjes te doen. Ben getest op verschillende soa's en baarmoederhalskanker. Maar dat was toen negatief. Er werd toen gezegd dat het geen kwaad kan.

    Toch blijf ik het bijzonder vinden. Heeft iemand hier ervaring mee?
     
  2. meid

    meid Fanatiek lid

    14 okt 2010
    1.259
    0
    0
    ja ik heb er ervaring mee.

    ik heb jaren lang de diana 35 geslikt, was ik heel tevreden over. tot dat we een kindje wouden, toen ik bevallen was, ben ik aan de microgynon 30 gegaan [waarom? eigenlijk geen flauw idee] voor 1,5jaar, ging prima. toen ons 2 kindje gekregen daarna weer aan de microgynon 30, toen ging het mis, ik slikte eigenlijk de pil altijd 2mnd door, daarna stopweek.

    ik had bloedverlies tijdens de 2e pil strip, tot ik stopte voor de stopweek, [als het een beetje tegen zat 2wk ongi dus...fijn...]
    ook bij ha geweest, uitstijkje enz. alles goed.
    nu ben ik over gestapt op de microgynon 50 is tijdje goed gegaan maar nu ook weer tussentijds bloedverlies als ik doorslik.

    ben er eigenlijk helemaal klaar mee.
    ha zei ook dat het geen kwaad kon, oke maar ik vind het wel behoorlijk irritant!
    dus nu slik ik netjes 1 strip en dan stopweek en dat gaat prima.
    heb eigenlijk al besloten dat ik straks na onze zomervakantie voor een spiraaltje ga en dan hoop dat ik nooit meer ongi word...:)

    e
     
  3. migske

    migske Niet meer actief

    hey hey,

    Ik heb ook 16 jaar microgynon 30 geslikt, heb ook tussentijdse bloedingen gehad, ik slikte op een gegeven moment ook door zonder stopweek en toen ging het mis, toen netjes overgegaan naar iedere maand een stopweek maar toen kreeg ik ineens weinig tot niks geen bloeding meer. waar het van komt weten we niet helaas maar iig heb ik er wel ervaring mee ja. Mijn ha zei me dat toen ik die bloedingen kreeg dat mijn bm wand teveel aanmaakte en daardoor meer afstoote dan normaal, daarna maakte ik dus te weinig meer aan om te vloeien. Mss heb je niks aan mijn verhaal maar dit is iig een ervaring die ik met je deel.
    groetjes
     
  4. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.509
    497
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Komt me bekend voor. Ik slikte sinds de laatste bevalling de pil ook steeds door. Eerst met de levonorhuppeldepup (variant van Microgynon30) daar kreeg ik veel hoofdpijn van, dus weer naarde officiele Microgynon over. Ook nu weer doorgeslikt en kreeg steeds halverwege de strip bloedingen, zoals iemand zelf ook zei...alsof je lijf een soort van eigen cyclus heeft.
    Dus ik heb mijn "cyclus" verlegd.... op het moment dat ik weer een bloeding kreeg een stopweek ingelast, dus eigenlijk al te vroeg om het zo maar te zeggen. Maar dat heeft voor mij wel gewerkt.
    Nu kan ik weer gewoon doorslikken en heb ik niet meer last van bloedingen.

    BTW, voor mijn zwangerschappen ook 14 jaar deze pil gehad en nooit last van doorbraakbloedingen gehad... dus misschien heeft het ook te maken met de veranderingen in je hormoonspiegel.
     
  5. logo

    logo Niet meer actief

    Ik moet wel direct vermelden dat ik niet meer op de hoogte ben van de verschillende pilsoorten na al lange tijd de pul niet meer geslikt te hebben.
    we wilde ik reageren omdat het me erg bekend voorkwam.
    In het verleden heb ik ook de pil gebruikt en had ik regelmatig last van bloedingen. De huisarts gaf aan dat mijn pil niet zwaar genoeg was. Ik heb toen een andere pil gekregen.
    Dit was ook niet het juiste middel en toen ben ik overgestapt naar andere anticonceptie.
     
  6. meiske28

    meiske28 Actief lid

    22 okt 2011
    247
    0
    0
    Dank voor jullie reacties. Ik vind het vreemd dat het jaren wel goed gegaan is en nu afgelopen paar jaar dus regelmatig bloed verlies. Maar ik kan me opzich wel vinden in verandering in de hormoonhuishouding en dat daardoor mogelijk de pil nu te licht is voor mij. Maar als dat het geval zou zijn zou je mogelijk ook verwachten dat je daardoor makkelijker zwanger wordt door de pil heen. Of is dat een gedachtekronkel? Het is in ieder geval nooit gebeurd.

    Ik slik nog tot juni de pil en dan gaan het gestopt worden om zwanger te worden van mijn eerste kindje. Dus nu ga ik niet meer van pil wisselen. Maar het is wel iets om over na te denken wanneer ik weer aan de pil wil
     
  7. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.148
    1.070
    113
    Ik had ook tussentijdse bloedingen bij microgynon 30, huisarts zei ook tegen mij dat-ie te licht was. Ik heb toen 3-fase-pil gekregen (trigynon), daarmee was probleem opgelost.

    Overigens zegt tussentijds bloedverlies niets over betrouwbaarheid, dacht ik. Je wordt niet sneller zwanger door de pil heen, volgens mij.
     

Deel Deze Pagina