pil veranderd en spotting

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door mamagisa, 10 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamagisa

    mamagisa Fanatiek lid

    1 jul 2011
    1.397
    0
    0
    Hoi dames, ik heb na mijn bevalling een herhaalrecept weg gedaan voor mijn pil. Deze was veranderd van fabrikant (voorheen altijd microginon 30, hij was al eens veranderd,en nu dus weer). Nu is het zo dat ik nooit problemen heb gehad met mijn pil. Ik had nog wat over van voor mijn zwangerschap dus heb deze na mijn bevalling eerst opgemaakt. Laatst dus begonnen met de nieuwe, maar ik moest nog 2 dagen slikken en ik verloor licht bloed. Heb dus mijn strip gewoon afgemaakt,en dan zou normaal gesproken vandaag mijn menstruatie doorzetten, ik verlies alleen maar bruin. Ik ben gisteren even langs mijn ha geweest omdat mijn partner en ik (nog?) geen tweede kindje willen. Ben zo bang dat mijn pil nu niet betrouwbaar is,maak me al dagen druk! Natuurlijk hebben we het zekere voor het onzekere genomen,maar het condoom is gescheurd :(. Mijn ha adviseerde om nu maar 5 stopdagen te doen ipv 7, dit zou de kans op zwangerschap minimaliseren.
    Ik ga sowieso informeren of mijn nieuwe zorgverzekeraar de microginon wel (gedeeltelijk )vergoed, het zit me niet lekker.

    Iemand herkenning,advies?
     
  2. mamagisa

    mamagisa Fanatiek lid

    1 jul 2011
    1.397
    0
    0
    Oja , misschien had zij deze informatie mij niet mogen geven,maar ik was al de derde deze week met dit probleem, alleen was dat met een andere pil,maar zij vond het ook heel opvallend.
     
  3. mamagisa

    mamagisa Fanatiek lid

    1 jul 2011
    1.397
    0
    0
    Niemand herkenning?
     
  4. singa

    singa Niet meer actief

    Ik ben na de zwangerschap ook veranderd van pil. Ik had eerst ook de microgynon 30. Ik heb niet gehad dat ik voor de laatste pil ongesteld was maar dat had ik wel als ik de pil doorslikte. Dan haalde ik het einde van de 2e strip niet meer. Terwijl ik eerst wel 3 maanden kon doorslikken.
    Ik ben nu gestopt omdat ik de laatste paar maanden niet meer zo fijn ongesteld werd. Totdat we voor een 2e gaan gebruiken we wel wat anders. Maar het duurt nu ook al weer even voor ik weer normaal ongesteld ben.
    De eerste keer heb ik 10 jaar de pil geslikt en totaal geen problemen gehad. Deze pil heb ik maar anderhalf jaar geslikt.
     
  5. Dwergteckeltje

    Dwergteckeltje Actief lid

    10 apr 2013
    137
    0
    0
    NULL
    NULL
    Inmiddels slik ik de pil niet meer sinds januari.
    Maar daarvoor gebruikte ik ook microgynon 30 en kreeg ook last van bloedingen tijdens het slikken van de pil. Dat was voornamelijk toen ze de eerste keer veranderden. De laatste verandering deed bij mij niks, gelukkig.
     

Deel Deze Pagina