bijwerkingen/klachten mirena spiraal

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Metire, 13 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Metire

    Metire Niet meer actief

    Hallo dames!

    Ik vroeg me af of er meer mensen zijn die erge klachten hebben van de mirena spiraal. Ik heb namelijk zo'n jaar geleden mijn spiraal laten zetten en kreeg kort daarna veel last van klachten die ik eerst niet eens in verband bracht met het spiraaltje. O.a moe, stemmingswisselingen (echt een heks zijn;) ), flinke gewichtstoename, weinig tot geen zin in sex uit mijzelf (ligt verder absoluut niet aan mijn man want die vind ik nog steeds woest aantrekkelijk :D ), spier en gewrichtspijnen, buikpijn, etc.

    Ik heb mn spiraaltje gisteren maar laten verwijderen omdat ik het helemaal zat was! Maar nu vraag ik me dus af, zijn er meer dames met deze klachten en hoe snel zijn de klachten na evt verwijdering weer verdwenen?

    Groetjes!
     
  2. lievemama19

    lievemama19 Fanatiek lid

    12 mrt 2007
    1.813
    1
    36
    Ik! Ik herken alleen de gewichtstoename niet, maar ben door andere omstangheden dan weer heeeel erg veel afgevallen...

    Stemmingswisselingen had ik ook, mij HA zei dat de spiraal depressie zou wegnemen, deze nam alleen maar toe.. angstaanvallen werden ook steeds erger.. Onzettend moe, maar dit had ook meerdere redenen.. en de zin in seks was idd ook erg ver te zoeken.. Krampen, pijntjes.. zo jaar geen bloedingen, dan heel onregelmatig.. Pffffff ben blij dat ie eruit is... :p

    Gelijk mijn libido omhoog, dacht hem ook altijd te voelen tijdens de seks .. deed altijd wel pijn (alsof er iets in de weg zat..) dit was ook tijdens plassen het geval) Ook helemaal weg!
     
  3. Metire

    Metire Niet meer actief

    Ja ik voelde hem ook heel duidelijk tijdens de sex, gewoon echt pijnlijk! Ik voel me nu al een stuk beter maar misschien is dat de opluchting dat het helse ding eruit is.. haha! Gingen (naast je libido) je andere klachten ook snel weg?
     
  4. lievemama19

    lievemama19 Fanatiek lid

    12 mrt 2007
    1.813
    1
    36
    Ja en nee... weet het nog niet zo goed.
    Heb nog steeds wel wat krampen enzo, maar lang niet zo erg..

    Maar ik moet nu nog 1 wek pil, en dan eigenlijk nog 1 strip (totaal 3 maand) ivm cyste, dus weet niet of daar nu ook de klachten vandaan kunnen komen..

    Ik werd wel netjes 2 dagen later ongesteld, hoor vele over ontrekkingsbloeding.. maar bij mij was ook echt zoals ik normaal zou moeten worden, en bloeding was ook netjes.. ben ook meteen begonnen met die pil.. maar in stopweek niet ongie geworden... nu nog weekje slikken en dan weer stopweek.. denk dat ik de laatste strip niet meer slik.. dus ook hier kunnen mijn klachten nu vandaan komen... Ik weet ook niet meer..

    Maar 1 ding is wel zeker, vele malen beter zonder spiraal
     
  5. dekilene

    dekilene Niet meer actief

    Vorig jaar 2 maanden later na me bevalling geplaatst.
    Geen bloedverlies gehad na plaatsen maar sinds gister bloedverlies...
    Ook nooit ongesteld.. zou ik nu opeens ongesteld zijn??
     
  6. lievemama19

    lievemama19 Fanatiek lid

    12 mrt 2007
    1.813
    1
    36
    Kan maar zo je menstuatie zijn... Bij mij is het eerste jaar gewoon geweest als altijd.. toen een jaar gewoon helemaal niks.. laatste maanden kwam het weer terug (4 weken - 2 weken- week) heel onregelmatig iig
     
  7. Minerva

    Minerva Niet meer actief

    Ik kreeg heeeel erg last van acne :$ echt verschrikkelijk vond ik dat! Ik was toen ongeveer midden 20, dus ik heb het spiraaltje laten verwijderen. De huisarts heeft het nog opgezocht en acne kan één van de bijwerkingen zijn. Ik denk dat een maand of 2/3 na verwijdering van de mirena spiraal de acne al een stuk minder werd....
     
  8. lievemama19

    lievemama19 Fanatiek lid

    12 mrt 2007
    1.813
    1
    36
    Owja, ook zon bijwerking.. heb er ook last van (gehad)
     
  9. Minerva

    Minerva Niet meer actief

    Ach, een beetje pukkels kan ik wel mee leven. Heb ik nu ook wel (al is het ergste al weer weg), maar het was net alsof ik weer volop in de puberteit zat :(

    Jij hebt je spiraaltje er ook uit laten halen?
     
  10. lievemama19

    lievemama19 Fanatiek lid

    12 mrt 2007
    1.813
    1
    36
    Klopt, bij mij was het ook TE erg gewoon... hoef geen gaaf gezicht maar dit was wel heel extreem.. heb er wel plekjes van overgehouden helaas :(

    Ik heb mijn spiraal op 1 maart 2013 laten verwijderen.. had hem vanaf januari 2010
     
  11. Metire

    Metire Niet meer actief


    Ugh ja dat had ik dus ook! Tijdens de eerste maanden zwangerschap ook, toen weg en na het spiraaltje ineens weer met vlagen super erg! Ik lijk al jong maar met die acne lijk ik echt een moeder van 15.. haha
     
  12. Metire

    Metire Niet meer actief

    De garnier spot corrector helpt bij mij heel erg goed met de littekentjes die overgebleven zijn!
     
  13. lievemama19

    lievemama19 Fanatiek lid

    12 mrt 2007
    1.813
    1
    36
    Thnx voor de tip. Maar eens proberen:D
     
  14. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Ik heb de Mirena 3 jaar gehad, heb er alleen maar plezier aan gehad totdat ik na 3 jaar midden in de nacht tegen de muren omhoog kroop van de pijn, had dus een flinke cyste die direct verwijderd moest worden.

    Dat was een bijwerking van de Mirena en dat wist ik helaas niet, moest toen ook direct verwijderd worden en daarna weer aan de pil gegaan.
     
  15. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    Ik heb eind vorig jaar ook mijn Mirena eruit laten halen omdat ik de pijn bij en bloedverlies na het vrijen gewoon spuugzat was. Daarbij had ik gewoon heel veel vage klachten, oa veel huidproblemen, ook mijn hoofdhuid waar ik bijv. veel irritaties en vetbulten ofzo kreeg. Super-vervelend, dus nu maar weer op zoek naar een fijne pil die mijn endometriose ook een beetje onder controle houdt (nog niet gevonden, helaas - tips zijn welkom! Heb microgynon 30 geprobeerd, was niks en nu Yasmin, maar das al helemaaaal niks voor mij).
     
  16. lievemama19

    lievemama19 Fanatiek lid

    12 mrt 2007
    1.813
    1
    36
    Is een cyste krijgen bijwerking van de mirena ja?

    Ik heb er namelijk ook 1, die was er bij de vorige controle ook, en nu de laatste keer ook.. toen is spiraal ook meteen verwijdert.. maar dat was meer vanuit mezelf en beetje van van uit gynaecoloog omdat ik geen (goede) eisprong heb..

    Moest nu 3 maand aan de pil (nog 1 maand te gaan) hiervoor, zodat hij ruimte kreeg weg te gaan door de bloeding? Is voor mij allemaal nog beetje vaag haha :D en al helemaal aangezien ik door de pil nu helemaal geen bloeding meer krijg ;)
     
  17. Drieka

    Drieka Niet meer actief


    Ja dat kreeg ik na de operatie te horen dat cyste's een bijwerking van de Mirena zijn door de gynaecoloog dus daar schrok ik wel van want toen ik hem liet inbrengen werd me dat dus niet gezegd.
     
  18. Metire

    Metire Niet meer actief

    Nee ze informeren je nergens over! Toen ik hem eruit liet halen en uitlegde aan de artswaarom keek ze me echt aan van waar praat je over.. en daarna zei ze doodleuk 'denk je echt dat je die bijwerkingen van de pil niet krijgt?' Maargoed, die heb ik nooit ervan gehad en ik heb gewoon weer de pil die ik vroeger ook had. Ik heb ondertussen wel geleerd om op mezelf te vertrouwen met dit soort dingen :)
     
  19. lievemama19

    lievemama19 Fanatiek lid

    12 mrt 2007
    1.813
    1
    36
    Daar is mij ook niets over gezegd ;)
    Artsen tegenwoordig.. pfff ik heb nu al 2 x 3 weken de pil gehad, dus 1 stopweek gehad en vanaf zondag weer 1 stopweek.. zou dan nog 1 strip moeten (3weken) om dan vervolgens te stoppen en het NOG weer een jaar te proberen.. de bedoeling was at dus de menstruatie op gang zou komen zodat die cyste kon verdwijnen!? Nou, nu dag 47 en nog helemaaaaaaal niks..

    Netjes na verwijderen gelijk ongesteld geworden, precies ook na 30 dagen zoals het weer beetje was.. gelijk die dag met de pil begonnen en alleen in stopweek een klein veegje roze slijm... Elke keer misselijk, erg moe en laatste 2 dagen weer flinke krapjes en rommelende eierstokken?

    Vermoeiend hoor zo'n vrouwenlichaam :)
     

Deel Deze Pagina