Ervaringen nuvaring t.o.v. mirena e/o pil

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Amethist, 14 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Ik ben over zowel de pil en de mirena niet enthousiast. Van beiden krijg ik psychische klachten zoals, stemmingswisselingen, explosief/opgefokt gevoel en weinig relativeringsvermogen.

    Ik zou het liefs een ac zonder hormonen gebruiken, maar heb nog niets gevonden waar ik echt warm voor loop. Dus nu ben ik me wat aan het oriënteren op de nuvaring. Ik hoor graag ervaringen van gebruiksters en ben vooral geïnteresseerd in eventuele psychische klachten die jullie wel of juist niet ervaren.
     
  2. Femkee

    Femkee Actief lid

    6 nov 2012
    247
    1
    18
    NULL
    NULL
    Hoi!

    Ik heb vanaf mijn 16e de pil gebruikt en net als jij kreeg ik daar ook psychische klachten van. Stemmingswisselingen, down/depressief gevoel, maar ook opvliegers.

    Ik ben toen op mijn 21e over gegaan op nuvaring en weg waren mijn klachten.

    Voelde me weer top!

    Wat ik ook fijn vond is dat ik na het stoppen van de ring, meteen mijn eigen cyclus weer terug had. Dus niks ontpillen oid.
    Toen ik van de pil overging op de ring heb ik een half jaar niks gebruikt en dat duurde dus 4 maand voor ik een regelmatig cyclus had...

    Het is dat ik nu borstvoeding geef, anders was ik meteen weer de nuvaring gaan gebruiken!

    Succes met je keuze!
     
  3. Toto

    Toto Fanatiek lid

    21 mrt 2008
    2.061
    9
    38
    Hier ook heel enthousiast over de nuvaring. Twee keer eerder er mee gestopt ivm zwangerschapswens en beide keren direct weer een regelmtige cyclus. Binnen kort weer stoppen, ben benieuwd of ik dan ook weer direct een regelmatige cyclus heb.

    Ik heb hier op het forum ook de nodige negatieve ervaringen gelezen mbt de nuvaring al denk ik dat het merendeel van de gebruiksters wel heel tevreden is. Mss even terug zoeken naar die ervaringen.

    Ik weet niet hoe lang je weer aan de AC wilt, maar ik heb zelf ook drie jaar lang de implanon gehad (ook heel laag in de hormonen) en als ik klaar ben met mijn kinderwens, dan laat ik er weer één zetten.
     
  4. liga

    liga Fanatiek lid

    27 okt 2011
    1.569
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier vanaf 14e microgynon geslikt heel veel last van stemmingswisselingen enz. Op m'n 23e met nuvaring beginnen wat een verademing was dat! Libido weer normaal gedrag weer normaal en makkelijk in gebruik :). Ma het stoppen met nuvaring was ik na een half jaar zwanger dus ook nog best te doen :). Nu na de bevalling weer terug en weer dik tevreden!:)
     
  5. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Dank voor de reacties. Nuvaring lijkt dus een goede oplossing.
     
  6. monedoos

    monedoos Actief lid

    12 mrt 2011
    261
    0
    0
    utrecht
    nuvaring met stip op 1 bij mij.
    nooit meer de pil !
     

Deel Deze Pagina