Door de bomen zie ik het bos niet meer...

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Linana, 15 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Linana

    Linana Niet meer actief

    Wie kan mij helpen? Ik ben een beetje flauw van mijn pil. Ik slik eigenlijk al sinds mijn 12de (denk ik) dezelfde pil, namelijk microgynon 30. Dit is sinds een tijdje Ethinylestradiol; hetzelfde, maar dan de goedkope variant.

    Voor mijn zwangerschap had ik nergens last van, maar erna merk ik wel dat ik zware stemmingswisselingen heb. Ik kan zonder fatsoenlijke reden opeens strontchagrijnig zijn, uitvallen naar mijn vriend, etc.
    Ik ben nu al een tijdje online aan het kijken naar een andere vorm van anticonceptie, maar ik zie door de bomen het bos niet meer.

    Nu zag ik iets over de Nuvaring, maar ook over cerazette.
    Kan iemand mij iets vertellen over bijwerkingen/ervaringen?

    Ik wil graag wanneer onze kleine 2 is, stoppen met anticonceptie. Dat duurt ongeveer nog een klein jaartje. Ik heb zelf graag de controle wat betreft het stoppen. Dus iets als de prikpil/spiraal zie ik niet zitten
     
  2. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Heb jij die stemmingswisselingen met de pil of zonder? Ik ben nu 1,5 week juist gestopt met microgynon 30 en heb nu sinds enkele dagen die stemmingswisselingen, heb precies hetzelfde als jou.

    Ineens zonder reden super chagy zijn, mijn vriend is steeds de dupe:D
     
  3. Winddanser

    Winddanser Fanatiek lid

    2 mrt 2013
    3.295
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik reageerde ook zo op de pil en dan nog wat heftiger(depressieve gevoelens enzo), ik was erg blij met de nuvaring. Rustiger qua hormonen, makkelijk in gebruik en verder de voordelen die je hebt bij de pil zoals menstruatie uitstellen etc
     
  4. Flubje

    Flubje Niet meer actief

    Ik reageerde ook zo op de goedkope variant van microgynon. Voelde me er ellendig bij. daarna vroeg ik dus altijd om microgynon, ook als ik die dan zelf moet betalen.
     
  5. Linana

    Linana Niet meer actief

    Ik heb eigenlijk bij zowel de goedkope als echte variant de stemmingswisselingen en ook hier is mijn vriend er de dupe van (arme vent)
    Ik heb het alleen tijdens pilgebruik en merk het pas echt na m'n bevalling. Zonder echt overleg ben ik weer aan dezelfde pil gegaan, de huisarts had er verder ook geen vraagtekens bij....
    Nu zit ik me te bedenken of mijn lijf niet gewoon dusdanig is veranderd dat de oude pil niet meer "klikt"

    En winddanser: voel je die ring niet zitten? Ook niet tijdens sex?

    Of ik moet bijbetalen of niet interesseert me niet zoveel. Als ik mijn menstruatie maar zonder problemen kan uitstellen, lage hormoonwaarde binnen krijg en het tegen zwangerschap beschermt :p
     

Deel Deze Pagina