cerazette(minipil)

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door namoli, 22 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. namoli

    namoli Bekend lid

    27 jan 2012
    697
    0
    0
    ik slik al sinds de baby er is (na 21 dagen) de minipil cerazette. Ik heb sinds de bevalling dan ook nog geen enkele keer gemenstrueerd. de baby is nu 6.5 m. ik geef ook BV. Is dit normaal?
     
  2. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Ja hoor dat kan prima. Bij de minipil kun je gaan vloeien, maar het kan ook net zo goed dat je maanden geen menstruatie bloeding hebt. Daarnaast geef je volledige BV, dat kan ook nog meespelen.

    Bij de oudste 9 maanden geslikt en maar 10 weken BV gegeven, in die negen misschien drie keer ietskes gevloeid (2 dagen ofzo per keer)
    Bij de tweede een half jaar geslikt en heb zes keer best heftig gevloeid tot zo stevig dat een normale tampon binnen anderhalf uur doorlekte.
     
  3. arabesk

    arabesk Actief lid

    12 mrt 2011
    202
    1
    0
    schoonmaak
    roeselare belgie
    een collega van mij heeft na 10 maanden nog haar regels niet gehad maar haar dokter zei tis normaal omdat ze bv geeft maar na een jaar was beter om te verzwaren van pil
     
  4. minimuis

    minimuis Fanatiek lid

    17 aug 2007
    4.066
    5
    38
    Vrouw
    Ik gebruik ook de minipil en heb geen menstruatie meer bv geef ik niet dit lukte helaas niet maar door een te hoge stolling moet ik de minipil slikken. Ik moet zeggen dat ik het wel lekker vind geen menstruatie
     
  5. namoli

    namoli Bekend lid

    27 jan 2012
    697
    0
    0

    ja ik ook...maar dan denk ik 'is dat wel gezond'?
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Maar waarschijnlijk is je cyclus nog niet op gang door de borstvoeding. Bij mij kwam de cyclus gewoon door de Cerazette heen en ik werd wel ongesteld, maar ik gaf toen geen volledige borstvoeding meer want dochter was toen al 8 of 9 maanden
     
  7. minimuis

    minimuis Fanatiek lid

    17 aug 2007
    4.066
    5
    38
    Vrouw
    Ik geef geen borstvoeding dit omdat het niet opgang kwam. Ik heb in het begin wel bloedverlies gehad bijna 1 strip lang daarna niet meer

    Namoli ik denk niet dat het echt veel kwaad kan anders zou mijn ha het wel gezegd hebben daarbij komt dat ik niet echt veel keus heb en deze wel moet slikken
     
  8. Maudje

    Maudje Actief lid

    2 nov 2006
    141
    0
    0
    Ik ben 10 maanden geleden bevallen van mijn dochter en nog steeds niet ongi geworden. Ik ben nou ongeveer een maandje gestopt met BV. Ik bedacht mij opeens dat de Cerazette misschien helemaal niet veilig is omdat ik geen BV meer geef. Toen ik de huisarts belde dat ik mijn oude pil weer wilde, kreeg ik te horen dat ik deze niet krijg omdat deze trombose kan veroorzaken. Moest nou naar Microgynon overstappen, maar hier heb ik geen goede ervaringen mee. Kan niet meteen bij de huisarts terecht om te praten over een andere pil. Omdat 2 dagen geleden de strip op was, ben ik gestopt. Ik ben nou in afwachting van mijn menstruatie. Heb wel veel last van buikpijn, dus denk dat het eraan zit te komen. Maar omdat ik de afgelopen week ook veel misselijk ben heb ik af en toe het idee dat ik zwanger ben. Maar misschien is mijn lichaam gewoon van slag en zijn de hormonen flink aan de gang, omdat de menstruatie op gang moet komen.
    Ik heb overigens nog 2 kinderen en ook bij hen ben ik nooit ongi geweest tijdens het slikken van Cerazette.
     
  9. Jootje123

    Jootje123 Actief lid

    3 feb 2013
    131
    0
    0
    Ik heb iets van 5 jaar cerazette geslikt zonder tussenpauze. Ik heb geen kinderen nog maar slikte de pil wegens zeer onregelmatige cyclussen. Ik ben in die 5 jaar geen 1 keer ongesteld geweest en keer wat doorbraakbloeding. De gyn heeft mij meerdere malen gerust gesteld dat het doorslikken absoluut geen kwaad kan. Het had iets te maken met dat je met deze pil veel minder van het baarmoederslijm aanmaakt en daardoor hoef je het dus ook niet kwijt (ofzo?).

    In ieder geval maak je geen zorgen. Ik heb wel een paar maanden nodig gehad voordat mijn cyclus normaal was maar ben daarna gewoon zwanger geworden (wel een mk maar heeft niks met die pil te maken).
    En ik zou zeggen geniet van het niet ongesteld zijn. Ik heb er enorm van genoten zal ik je zeggen en ga ook direct weer aan de pil als ik zwanger geweest ben!!
     
  10. Maudje

    Maudje Actief lid

    2 nov 2006
    141
    0
    0
    Ik lees op internet dat veel mensen cerazette hebben geslikt of slikken terwijl zij geen kinderen hebben of bv geven. Ik dacht echt dat dit niet veilig was als je het gewoon slikt. Ik denk dat ik morgen de huisarts ga bellen of ik deze pil niet gewoon kan houden. Toen ik bij mijn oudste dochter na 8,5 maand stopte met de pil omdat wij voor een tweede gingen, ben ik meteen ongi geworden, een maand later weer en een maand later was ik zwanger. Bij mijn zoontje volgens mij ook, maar toen ben ik overgestapt op mijn "oude" pil, kan mij niet helemaal meer herinneren hoe dat gegaan is.
     
  11. Jootje123

    Jootje123 Actief lid

    3 feb 2013
    131
    0
    0
    hoi Maudje,

    zou niet weten waarom het niet veilig zou zijn hoor. Ik heb in die tijd 2 keer een onderzoek gehad bij de Gyn, gewoon om te kijken of alles in orde was en beide keren zag alles er perfect uit.
    Ik zou overigens niet weten waarom jij deze pil niet zo mogen houden? Als de HA dat voorschrijft (en hij heeft volgens mij geen reden om dat niet te doen, zeker als jij er om vraagt) dan krijg jij gewoon die pil hoor.
    Zou dat zeker aangeven als de pil je bevalt dat je em gewoon wil blijven slikken. overigens is het mij mijn apotheek zo dat er alleen bij de eerste verstrekking een recept nodig is daarna mag je gewoon komen halen elke maand zonder nieuw recept.
     

Deel Deze Pagina