Cyclus na gebruik primolut? Ervaringen?!

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Eetje, 15 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eetje

    Eetje Bekend lid

    1 feb 2011
    719
    7
    18
    Gehandicapte zorg
    Leiden
    Wie heeft er ook ervaring met gebruik primolut? In januari besloten weer anticonceptie te gebruiken (zwangerschap bleef uit en er was het een en ander veranderd in onze banen , dus even rust) De maand februari en maart continu tijdens gebruik pil bloed verloren en nadat ik stopte in stopweek kreeg ik geen ontrekkingsbloed. Dit vond ik vreemd en totaal geen prettig gevoel dus schreef de huisarts mij een primolut kuur voor. Helaas geen bloedverlies (1 dag heel licht) . Dus weer naar arts en nu moest ik mijn lichaam zelf maar een cyclus oppakken. En daar wacht ik nu op. Morgen zou ik op dag 28 zitten. Gerekend van de eerste dag bloedverlies na de kuur. Mijn cyclus was vrij regelmatig 28/31 dagen en ben benieuwd of mijn lichaam dit nu Echt oppakt. Eergisteren nog wel een zwangerschap test gedaan want voel me niet fit maar dat Kunnen nu net zo goed m'n hormonen zijn. Test was overigens negatief. Hebben hier meer mensen ervaring mee ?! Een kleintje zou overigens wel welkom zijn hoor. We hebben nu een dochter van 19maanden.
     
  2. Saffron88

    Saffron88 Actief lid

    28 okt 2012
    313
    1
    0
    Regio Rotterdam
    Helaas heb ik er geen goede ervaringen mee. Ik heb twee keer een kuur Primolut geslikt en daarna kreeg ik er wel een bloeding van.

    Mijn cyclus is alleen nooit op gang gekomen door de Primolut, hij bleef enorm lang en onregelmatig (>50 dagen of langer)

    Uiteindelijk ben ik gelukkig wel spontaan zwanger geraakt, maar daar heeft de Primolut niet aan bijgedragen. Het heeft na de laatste kuur namelijk nog een jaar geduurd.
     
  3. Tessel30

    Tessel30 Actief lid

    12 mei 2013
    315
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb dit ook 2 maanden geleden gekregen omdat ik maar niet ongesteld werd.Ik werd van Primolut wel ongesteld,5 dagen een beetje..maar daarna niet meer,dus het heeft bij mij niet het gewenste effect gehad.
     
  4. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Primolut werkt maar eenmalig. Het is puur bedoeld om een onttrekkingsbloeding op te wekken. Het heeft verder geen effect op je cyclus, het stimuleert je eisprong niet. Het kan zijn dat je lichaam door de menstruatie als het ware gereset is en het daarna zelf oppakt. Maar als er iets meer aan de hand is, bijvoorbeeld verstoorde hormoonwaardes, dan werkt dat dus niet.
     
  5. Fionaaa

    Fionaaa Bekend lid

    10 jul 2012
    554
    0
    16
    Sinds 9 december 2011 gestopt met de prikpil
    Ik had vorige jaar ook een kuur gehad, maar ik heb daar helemaal geen reactie op gehad. Helaas
     

Deel Deze Pagina