Bijewerkingen anticonceptie

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door M0MMY1987, 19 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. M0MMY1987

    M0MMY1987 Actief lid

    25 okt 2009
    280
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Ik hoop lotgenoten te vinden, die hetzelfde hebben als ik. Ik heb tot nu toe bij elke anticonceptie die ik heb gehad.

    Ik starte vroeger met microgynon 30, werkte eigenlijk prima. Toen ik daarmee stopte na jaren gebruik, ben ik 1.5 jaar van de pil afgeweest. Na die 1.5 jaar weer begonnen en na 4 maand zwanger geraakt. Na mijn zwangerschap zijn mijn hormonen zo in de war geraakt, ik had erge last van moodswings, acne etc.

    Ik ben na mijn zwangerschap begonnen met micrgynon 50. Wat een hel, geen zin meer in seks, zoveel afgevallen dat ik nog maar 43 kg woog en vreselijke hoofdpijnen en nog ergere moodswings. Overgestapt op Mirena, 3 maand lang ongesteld geweest, hij bleek niet goed te zitten. Daarna een variant van microgynon 30, femodeen als ik het goed heb, maar mijn acne werd nog erger. Daarna de cilest, die werkte voor mijn gevoel goed, wel met pieken en dalen. Ik werd een beetje moe van het pilgebruik en heb nu sinds januari de Mirena.

    Mirena tot nu toe geen fijne ervaringen, nog erger acne, gaat zelfs over tot op mijn hals en rug, voornamelijk onderhuidse bultjes. Vettig haar en Libido van 0,0. Buikpijnen/krampen en had na 6 weken al een cyste zitten. Enige voordeel, geen menstruatie meer.

    Iemand die ook anticonceptie problemen heeft? Ik ben echt ten einde raad, ik wil gewoon van die rot hormonen af, maar niet zwanger worden. En condoomgebruik is ook weer vervelend. Ik heb inprincipe nog 1 kinderwens, maar nog niet nu.. Daarna mag van mij de knip in de eierstokken, maar tot die tijd moet ik toch iets, maar de vraag is: WAT?
     
  2. MissBianca

    MissBianca Fanatiek lid

    11 jun 2011
    1.141
    12
    38
    Uden
    Koperspiraal, is zonder hormonen. Je wordt dan nog wel ongesteld en misschien nog wel iets heviger. Ik ga er na de zomer mee beginnen, vind het nu met de pil wel fijn dat ik zelf mijn menstruatie een beetje kan regelen maar ben die hormonen ook zat. Heb zelf ook vanalles geprobeerd (verschillende pillen, nuvaring, mirena en condooms) maar nergens echt tevreden over. Hopelijk werkt een koperspiraal wel.
     
  3. M0MMY1987

    M0MMY1987 Actief lid

    25 okt 2009
    280
    0
    0
    Ja wil me laten testen, omdat ik een vermoeden heb dat ik allergisch ben voor de hormonen die in anticonceptie zitten.. Van de week maar even terug naar de huisarts en nu toch echt even serieus in overleg gaan en me niet laten afschepen met ' weer een ander pilletje of iets'
     
  4. Twijfel

    Twijfel Fanatiek lid

    4 mei 2010
    2.003
    1
    0
    huisvrouw/moeder
    Noord Brabant
    Ik had ook altijd problemen er mee; vooral 0,0 libido. Maakte niet uit wat ik gebruikte. Nu gebruik ik (met tussenpoos) al jaren implanon en merk er bijna niks van.
     
  5. Nicole85

    Nicole85 Actief lid

    23 jan 2009
    312
    1
    0
    E schijnt een nieuwe 'betere' pil te zijn, met lichaams eigen niet synthetysche hormonen. Qlaira heet het volgens mij.... Wellicht is het iets voor je? Ik weet dat de Diana (ofzoiets) word voorgeschreven voor acne en een vriendin van mij was er daarmee helemaal vanaf... Maar het is wel een zware pil geloof ik...
     
  6. M0MMY1987

    M0MMY1987 Actief lid

    25 okt 2009
    280
    0
    0
    Ohh ik zal eens informeren.. Ook is er de 'Zoey' ofzo, las al het 1 en ander hier erover.. Diane35 ben ik nu, gezien de berichten, geen voorstander van en is ook te zwaar voor mij, te veel hormonen in..
     
  7. M0MMY1987

    M0MMY1987 Actief lid

    25 okt 2009
    280
    0
    0
    Ik lees net op de site van Qlaira dat een bijwerking acne kan zijn.. Ik ben sws gevoelig voor de hormonen die dit veroorzaken.. Ik moet voor acne een pil hebben zonder androgene werking..
     
  8. Klein

    Klein Fanatiek lid

    4 jan 2009
    1.405
    1
    0
    Ik had zelf ook behoorlijke bijwerkingen! Somber gevoel en een libido van 0,0 Maar vooral dat sombere en nare gevoel continue.

    Is een koperspiraaltje niet wat? Een vriendin heeft er 1 en is er heel tevreden over! En die hormonen zijn heel lokaal
     
  9. monedoos

    monedoos Actief lid

    12 mrt 2011
    261
    0
    0
    utrecht
    Nuvaring was voor mij de oplossing, en anders koperspiraal.
     
  10. Chantico

    Chantico Niet meer actief

    In een koperspiraal zitten zelfs helemaal geen hormonen.

    Mommy, wat rot dat je zo'n last hebt van bijwerking van anticonceptie zeg! Ik zou inderdaad een hormoonvrije variant proberen. Koperspiraal of condooms dus, de rest is volgens mij allemaal met hormonen. Denk dat een pessarium ook hormoonvrij is, maar ook minder betrouwbaar.
     
  11. M0MMY1987

    M0MMY1987 Actief lid

    25 okt 2009
    280
    0
    0
    Bedankt voor jullie reacties. Het is inderdaad vervelend allemaal.

    Koperspiraal heb ik inderdaad van gehoord, maar of het voor mij werkt? Het wordt afgeraden bij mensen die best lang en hevig ongesteld zijn. Ik was tijdens mijn pilgebruik, vooral na de zwangerschap, in de stopweek gemiddeld 7 dagen ongesteld. Ik werd het de 4de dag en was het dus nog steeds als ik alweer met de nieuwe strip begonnen was. Het verschilt natuurlijk ook wel weer per persoon. Want er is geen touw aan vast te knopen.

    Vandaag toch maar weer naar de huisarts geweest, had al 2 dagen een beurs gevoel. Nu voelde ze iets van een verstopping in mijn darmen? Heb wel een aantal jaar last van moeilijke stoelgang. Waarschijnlijk door de harde ontlasting kan het zijn dat mijn darm daardoor tegen mijn eierstok aan drukt af en toe. Ik heb zakjes met poeder meegekregen. Voor de overige klachten moest ik maar mijn afspraak bij de gyneacoloog afwachten.

    Of dit het echt is weet ik niet, mijn vorige gyneacoloog heeft een keer aan mijn eierstok gevoeld en verging toen van de pijn, terwijl hij er amper aan zat. Woensdag moet ik naar de gyneacoloog, benieuwd wat zij allemaal ziet. Ik hoop vooral ook dat de cyste weg is.
     

Deel Deze Pagina