sterilisatie

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door mamabri, 16 jun 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik ben er tot mijn grote schrik van de week achter gekomen zwanger te zijn van mijn 4e kindje. Wij wilden er altijd 4, maar sinds een paar weken had ik steeds meer het idee van: ik ben er klaar mee, en wilde eigenlijk deze week alle babykleding gaan opruimen.

    Maar goed, 4e kindje is nu eenmaal onderweg en begin aan het idee te wennen. Ik heb alleen wel tegen mijn man gezegd dat ik hierna echt geen kinderen meer wil. Probleem is dat mijn man zich niet wil laten steriliseren, dus "moet" ik het laten doen.

    Ik kan nl slecht tegen de pil, heb ze geloof ik allemaal wel geprobeerd, een spiraal zetten lijkt me ook al niets, vandaar dat ik aan steriliseren zat te denken.

    Maar hoelang na een bevalling wordt dit gedaan? En welke methodes zijn er allemaal precies? Viel het mee (voor degene die het hebben laten doen) of viel het tegen? En is er de mogelijkheid dat alles wordt weggehaald, zodat je ook niet meer menstrueert? Dit aangezien ik sinds de geboorte van de 2e extreme menstruaties heb waar ik tabletten voor heb voorgeschreven gekregen van de gyneacoloog.

    Nou ja, allerlei vragen dus. Overigens ben ik 39 als de baby wordt geboren, over leeftijd zal de gyneacoloog niet zo heel moeilijk meer doen.
     
  2. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    alles weg halen word volgens mij alleen nog gedaan om medische redenen en anders kan je de essure methode proberen google maar eens
    waarom wil je man niet,voor man is de ingreep makkelijker als bij vrouw
     
  3. sandramarije

    sandramarije Bekend lid

    17 jan 2013
    665
    1
    18
    Hoi,

    Dat vraag ik me ook af eigenlijk waarom jouw man zich niet wil steriliseren. .
    Als vrouw heb je al 3 kinderen gebaard.. de 4e moet er ook nog uit.. als vrouw heb je last van de ongemakken van een zwangerschap en mag je continu aan de pil (in jouw geval dus niet).
    Mannen hebben het in het algemeen dus erg makkelijk.
    Mijn mening is dus eigenlijk dat sterilisatie het minste is wat hij kan doen voor jullie als gezin.

    Ben benieuwd wat andere hiervan vinden.
     
  4. Ik ben het helemaal met sandramarije eens!!

    Sterilisatie bij een man is veel minder ingrijpend dan bij een vrouw. Bovendien mogen mannen er ook wel eens wat voor over hebben ;)
     
  5. MamaPeetje

    MamaPeetje Niet meer actief

    Wat is zijn bezwaar om het niet te doen? Het is echt zo gepiept. Mijn man was echt binnen welgeteld 13 minuten weer terug en heeft nauwelijks klachten gehad na de ingreep. Ze hadden die ochtend 18 mannen en het is lopende banden werk ;) Zo jammer dat je man dit niet wil doen. Voor jou is het een redelijk zware ingreep, dus wat dat betreft heb je hele goede argumenten om hem te overtuigen. Ben zelf van mening, jij hebt jouw aandeel gedaan zoals kindjes gedragen, ze gebaard etc. Vind de mannen die zeggen ik wil het niet dus zoek jij het maar uit een beetje.... ja hoe zal ik het zeggen.... egoïstisch...
     
  6. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Dames, ik ben het met jullie eens, maar kan hem niet dwingen. Op zijn werk zijn er meerdere mannen gesteriliseerd en hebben zoooo lopen piepen en klagen van hoe erg of dat het wel niet was........:$ Echt mannen dus, gaan al dood, wanneer ze hoofdpijn hebben ;)

    Aan de andere kant verwacht ik dat de gyn er bij mij alles wel uit wil halen, aangezien ik heeeeeeel erge menstruaties heb. Denk dan aan en een tampon en kraamverband in een dependluier en dan nog elk half uur doorlekken :$ Het is op sommige dagen zo erg dat ik niet kan werken, vandaar dus medicijnen en vandaar dus ook mijn vraag of ze er alles uit halen (al moet ik dat aan de gyn vragen niet aan jullie ;))
     
  7. maja246

    maja246 Fanatiek lid

    7 okt 2009
    1.467
    30
    48
    Uhmm, heeft het weghalen van je bm niet een grote invloed op je sexuele beleving? Dat denk ik in ieder geval wel, zou daar in ieder geval bang voor zijn.
     
  8. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Weet ik niet, niet over nagedacht eigenlijk. Maar ik zou me er niet minder vrouwelijk om voelen hoor, of bedoel je dat niet?
     
  9. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    #9 sem frummel, 19 jun 2013
    Laatst bewerkt: 19 jun 2013
    t is wel zo dat als ze alles weg halen je in de overgang komt

    tegen dat overmatig vloeien kan je novasure laten doen zoek maar op,mijn moeder had zelfde probleem en na novasure haast geen last meer
     
  10. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Okee, nooit van novasure gehoord, zal er eens naar kijken. Ik weet idd dat ik in de overgang kom als alles weg wordt gehaald, maar op zich vind ik dat niet zo'n drama, krijg ik anders over een jaar of 10 toch wel, volgens mij heb je er niet langer last van dan wanneer je normaal in de overgang gaat, of wel?
     
  11. esje1981

    esje1981 Fanatiek lid

    28 sep 2011
    1.490
    0
    0
    nou mijn man heeft zich ook laten helpen.en dat was zeker geen pretje hoor. de verdoving deed het niet 5 keer gezet. ze konden maar 1 zaadleider vinden. dus hij moet waarschijnlijk nog een keer. en hij heeft echt ene half uur op die tafel gelegen.
    en waarom mannen vaak niet willen is omdat ze bang zijn hun mannelijkheid kwijt te raken. bij de meeste mannen steld het niks voor maar is niet bij iedereen zo.
    en de arts hier zij dat 1 op de 3000 weer gewoon aan elkaar groeit dus he tis ook niet 100% betrouwbaar.
    hier ook onverwacht zwanger van de 4 de man wilde zich al eerder laten help[en maar was al te laat haha. dus nu tijdens de zwangerschap laten doen. ik zou gewoon eens met je man om de tafel gaan en goe dinfo aan vragen zodat hij weet wat het in houd.
    succes
     
  12. lieke

    lieke VIP lid

    7 sep 2005
    5.589
    65
    48
    Ik kan je de essure aanraden mits je dus alleen een normale sterilisatie krijgt... deze ingreep is nog simpeler dan op dit moment de mannen ingreep ! :D
     
  13. makey

    makey Fanatiek lid

    16 feb 2006
    1.999
    0
    0
    hier hetzelfde alleen hier is nog wel een wens (van mijn kant hopelijk komt t ooit toch) als hij echt niet nog een kindje wil dan moet hij en als deze wens toch nog in vervulling gaat dan laat ik het doen (anders niet want dat voelt voor mij absoluut niet goed dan)
    manlief wil ook niet haha hij word bij het idee al beroerd hihih
    Dus als hij echt niet meer wil zal hij toch echt moeten
     
  14. maja246

    maja246 Fanatiek lid

    7 okt 2009
    1.467
    30
    48
    Nee dat bedoel ik niet.
    Ik bedoel echt de beleving, aangezien de bm nogal een rol speelt bij de sexuele opwinding etc.
    over "alles weghalen": je komt alleen in de overgang als je eierstokken worden verwijderd. Dit is toch niet nodig? Aan een vervroegde overgang kleven grote nadelen zoals botontkalking. Google maar eens, ik denk dat je dat misschien wat andere ideeën opdoet (bedoel ik goed hoor)
    Het lijkt me ontzettend rot als je pas achteraf de negatieve kanten van een verwijdering hoort/beleeft.
     
  15. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    mmmmm oke, ik zal me er de komende maanden wat meer in verdiepen. Uiteraard ga ik ook alle voors en tegens met de gyn bespreken, maar eerst maar eens de zwangerschap uit zingen en de bevalling doen.

    In elk geval erg bedankt voor het meedenken.
     
  16. maja246

    maja246 Fanatiek lid

    7 okt 2009
    1.467
    30
    48
    Ja je hebt nog wel ff de tijd om goed onderzoek te verrichten :) Gefeliciteerd nog met je zwangerschap, superleuk hoor 4 kindjes!
     
  17. Porsche

    Porsche Niet meer actief

    Gefeliciteerd met je vierde Zeangerschap
    En wat ontzettend jammer dat je man zich niet laat helpen ... Dat zou min of meer wel een eis van mij zijn het klinkt grof nu maar ja
    Jij bent dadelijk vier keer bevallen met alle gevolgen van dien
    Dan kan hij toch wel ff bikkelen ...
     
  18. margreet78

    margreet78 Bekend lid

    14 mrt 2008
    882
    0
    0
    Mocht je niet voor een klassieke sterilisatie (in de zin van: alles laten weghalen, waaraan inderdaad behoorlijke nadelen kleven) willen gaan, dan kan ik je de Essure methode van harte aanbevelen. Is duidelijk nog weer veel minder ingrijpend dan de sterilisatie bij een man, ik stond binnen 4 minuten alweer buiten en heb alleen een middagje buikpijn gehad (als in een flinke menstruatie)! Maar goed, daarna houd je wel gewoon je cyclus, dus als die zo pijnlijk/zwaar is kan ik me voorstellen dat je daar niet meer op zit te wachten.

    Gefeliciteerd overigens met je zwangerschap!
     
  19. Bri

    Bri Niet meer actief

    #19 Bri, 20 jun 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 20 jun 2013
    Mijn huisarts heeft mij geadviseerd eens te kijken op Thuisarts.nl | Home
    Daar vind je ook alles over sterilisatie.
    Ook dat de essure methode bij 5 tot 10% van de vrouwen niet slaagt, doordat het niet lukt om het veertje goed te plaatsen. Dat weten ze dan wel meteen; je wordt niet naar huis gestuurd om er dan een tijdje later achter te komen dat je toch nog vruchtbaar bent.

    Geen idee of ze het ook doen door 'alles' weg te halen (ik neem aan dat je dan doelt op je eierstokken). Dat maakt het wel een veel zwaardere ingreep dan nodig is voor de sterilisatie. Persoonlijk wacht ik dan liever de overgang af, die komt wel wanneer het m'n tijd is...


    Hier meer informatie over het verwijderen van eierstokken:
    Het verwijderen van eierstokken - Academisch Medisch Centrum
    Daarbij wordt uitgegaan van een medische reden om dit te doen, waarbij de vrouw in kwestie niet echt kiest voor zo'n verwijdering. In hoeverre de bijkomende klachten dáár een gevolg van zijn of van de verwijdering an sich weet ik niet. Als ik google op 'verwijdering eierstokken sterilisatie' vind ik alleen maar links naar dierenklinieken. Voor mensen is dit niet zo'n gebruikelijke ingreep, denk ik.
    Groot verschil met de natuurlijke overgang is dat het pats-boem ineens gebeurt, in plaats van heel geleidelijk. Dat zou ik sowieso niet doen tijdens het ontzwangeren; dan maak je wel een héél groot circus van je hormonen...
    Daarnaast zijn er risico's verbonden aan de ingreep zelf; er kunnen complicaties optreden waar je echt niet op zit te wachten. Kleine kans, maar niet onmogelijk.

    Ik hoop dat je wat hebt aan deze informatie. Veel geluk met je zwangerschap, en veel wijsheid met je afwegingen.
     
  20. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    dames, ik lees nu pas de laatst geplaatste berichten :) Heeeeel erg bedankt voor het meedenken, ik ga er de komende tijd eens voor zitten wat ik nu wil.

    Want qua bloedingen kan ik gewoon de overgang niet gaan zitten afwachten, dat kan misschien nog 10 jaar duren, dat wil ik gewoon niet. Maar ik wil wel alle voor en tegens gaan afwegen, dus misschien tussendoor een extra gesprek hierover met mijn gyn aan gaan.

    In elk geval: bedankt voor alle informatie!
     

Deel Deze Pagina