ervaringen met essure gezocht..

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door beverly, 22 jun 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. beverly

    beverly Actief lid

    28 jan 2008
    294
    0
    0
    Goedenmorgen, ik wil na mn bevalling graag een definitieve oplossing om niet meer zwanger te worden. Ik heb van de pil ( hormonen) toch wel last. Libido enx...als ik er mee stop elke x haaruitval enz.... Nu las ik in het ziekenhuis over essure op een poster en heb ff gegoogeld. Zag toch ook n hoop negatieve ervaringen nu zou ik hier graag de ervaringen van andere lezen. Verandert iets aan je cyclus of menstruatie...enz...
     
  2. TriCo77

    TriCo77 Fanatiek lid

    10 mrt 2006
    1.591
    0
    36
    ik heb geen ervaring, maar lees wel even mee.
    heb een aantal maanden een gesprek gehad met mijn gyn, die raadde mij essure af, hij zegt het is toch een ingreep onder narcose en dat heeft nogal een impact op je lichaam, en aangezien je het iedere 5 jaar moet herhalen, zeg ik, doe dat liever niet.
    dus nu zit ik nog weer "vrolijk" aan de pil. en dat was net datgene waar ik vanaf wil.
    heb 2 kids, ben er klaar mee, die hevige ongesteldheid iedere maand waardoor ik zeker 2 dagen aan huis gekluisterd ben.
     
  3. Rosa5

    Rosa5 VIP lid

    21 okt 2011
    7.561
    1.935
    113
    Wat is Essure?

    De Essure-ingreep is de ideale anticonceptiemethode voor vrouwen met een compleet gezin. Het betreft een vooruitstrevende techniek waardoor u kunt stoppen met uw huidige anticonceptie en volop kunt genieten van uw relatie met uw partner en uw kinderen.

    VOORDELEN EN OVERWEGINGEN
    EEN ARTS ZOEKEN
    Vrouwen en artsen vertrouwen al meer dan 10 jaar op Essure; het werkt samen met uw lichaam om een natuurlijke en permanente barrière tegen zwangerschap te vormen. Deze simpele ingreep kost slecht een paar minuten en kan klinisch of poliklinisch worden uitgevoerd.

    Essure biedt vrouwen en stellen wat het afbinden van de eileiders en vasectomie niet kunnen bieden:

    niet snijden, niet wegbranden en geen littekens
    geen narcose nodig
    geen hormonen
    geen twijfel: uw arts kan vertellen of u op Essure kunt vertrouwen als vorm van anticonceptie
    geen pijn en herstelperiode van het afbinden van de eileiders of een vasectomie
    snelle ingreep: het plaatsen van Essure duurt slecht 10 minuten
    U hoeft nooit meer bang te zijn dat u ongepland zwanger raakt.

    Essure voorkomt dat het sperma en de eicel samenkomen, dus in tegenstelling tot bij sommige spiraaltjes kan er geen bevruchting plaatsvinden. Daarnaast bevat Essure, in tegenstelling tot orale anticonceptiemiddelen, anticonceptieringen en het meest gebruikte spiraaltje, geen hormonen die uw natuurlijke menstruatiecyclus beïnvloeden. De Essure-ingreep heeft waarschijnlijk geen invloed op uw menstruatie.

    De Essure-ingreep is permanent en kan NIET ongedaan gemaakt worden. Daarom moet u zeker weten dat u in de toekomst geen kinderen meer wenst.

    Over de ingreep

    Voor de Essure-ingreep hoeft er niet gesneden te worden. In plaats daarvan plaatst een gynaecoloog via de natuurlijke ingang van het lichaam (vagina, baarmoederhals en baarmoeder) zachte, flexibele implantaten in uw eileiders.

    Deze ingreep kan zonder narcose klinisch of poliklinisch worden uitgevoerd en het merendeel van de vrouwen kan binnen een dag de normale activiteiten weer hervatten.

    In de weken na de ingreep werken uw lichaam en de implantaten samen om een natuurlijke barrière te vormen die voorkomt dat het sperma de eicel bereikt. Gedurende deze periode moet u een andere vorm van anticonceptie blijven gebruiken.

    Drie maanden na de Essure-ingreep wordt het Essure-controleonderzoek uitgevoerd om de plaatsing van de implantaten te controleren en ter bevestiging dat u op Essure kunt vertrouwen voor permanente anticonceptie.
     
  4. Rosa5

    Rosa5 VIP lid

    21 okt 2011
    7.561
    1.935
    113
    Wat een raar verhaal van jouw gyn. Het is geen ingreep onder narcose en het is permanent dus wat moet er herhaalt worden dan om de 5 jaar?
     
  5. beverly

    beverly Actief lid

    28 jan 2008
    294
    0
    0
    Ja dat soort teksten heb ik ook al wel gevonden maar was nu eigenlijk benieuwd naar de ervaringen van mensen die de ingreep hebben ondergaan.
     
  6. Rosa5

    Rosa5 VIP lid

    21 okt 2011
    7.561
    1.935
    113
    Snap ik hoor. Ik ben ook wel benieuwd naar ervaringen. Ik overweeg ook om essure te doen.
    Maar ik reageerde op Trico77 haar reactie. Want wat haar gyn heeft gezegd klopt niks van.
     
  7. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.825
    1.280
    113
    Ik heb essure laten doen in Leiden (Diaconessehuis). Ik vond de ingreep heel erg meevallen. Heb er eigenlijk weinig van gevoeld. Het is idd niet onder narcose, je hebt alleen een pijnstiller. Meer had ik ook echt niet nodig. Ik had de middag er na wel wat napijn, beetje krampig zeg maar.
    Het heeft bij mij niets veranderd aan mijn cyclus, zou ik ook raar vinden. Het is niet hormonaal.
     
  8. beverly

    beverly Actief lid

    28 jan 2008
    294
    0
    0
    Ok rosa5 had ik ff niet over nagedacht.... Thanks rosa0.
     
  9. Sandy01

    Sandy01 Bekend lid

    5 okt 2009
    713
    293
    63
    Ik heb 5 jaar geleden de Essure gehad. Was een kwartiertje werk, zonder narcose en had alleen wat krampen. En het grootste gedeelte werd vergoed, wat een mooie bijkomstigheid was.

    Echt een raar verhaal van die gyn. Was die in de war met iets anders?

    Sandy
     
  10. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.825
    1.280
    113
    Bij mij werd het trouwens helemaal vergoed.
     
  11. TriCo77

    TriCo77 Fanatiek lid

    10 mrt 2006
    1.591
    0
    36
    een vriendin van mij heeft het ook gedaan, en haar gyn (andere dan de mijne) had ook gezegt, nou tot over 5 jaar ongeveer. kan iets langer of korter zijn.

    dus ja, ik weet het niet, maar hoe mijn gyn het uitlegde was toch dat het slijmvlies langzamerhand wel weer aangroeit, en je menstruatie daarmee ook weer op gang komt.
     
  12. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.825
    1.280
    113
    verwar je het niet met novasure? Bij novasure wordt het baarmoederslijmvlies weggehaald, maar dat is geen anticonceptie-middel. Bij essure plaatsen ze een klein veertje in het begin van je eileider en dan groeit dat dicht. Er gebeurt verder niets met je baarmoederslijmvlies.
    De ingrepen worden overigens wel eens tegelijk uitgevoerd, maar dat hoeft niet.
     
  13. margreet78

    margreet78 Bekend lid

    14 mrt 2008
    882
    0
    0
    Essure is, als het allemaal goed gebeurd is, definitief, dus na 5 jaar terugkomen is er normaal gesproken echt niet bij. Aangroeien van slijmvlies hoort ook niet bij deze behandeling, bij Essure worden veertje in de eileiders geplaatst die daardoor in 3 mnd tijd dichtgroeien.

    Narcose is ook absoluut niet aan de orde, in het ziekenhuis waar ik het heb laten doen was er zelfs ook geen pijnstilling vooraf maar dat had ik ook echt niet nodig. Het was binnen een minuut of 4 gepiept, ik was zo ongeveer meer tijd kwijt met aan- en uitkleden dan met de behandeling zelf. Ik heb alleen een middag flinke menstruatiepijn gehad wat met een pijnstiller en een kruikje prima te doen was en verder helemaal nergens last van gehad. En je houdt idd je normale cyclus. Dus als je je wilt laten steriliseren omdat je hevige menstruatieproblemen hebt, zal Essure denk ik niet de ultieme oplossing zijn want in principe verandert er niets.

    Ohja en ik kreeg het ook 100% vergoed (vanuit aanvullend pakket).
     

Deel Deze Pagina