Depressie versus Mirena

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door lindsay83, 16 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lindsay83

    lindsay83 Niet meer actief

    Hoi Dames,

    Ik was er volledig van overtuigd de Mirena te gaan laten zetten, totdat ik las dat je er neerslachtig/depressief van kan worden. Ik ben al gevoelig voor depressiviteit, en ook beoordeeld door een therapeut als recidiverende depressie. Het gaat de laatste jaren erg goed en ben bang dat het misschien met de Mirena weer de foute kant op gaat. Zijn er dames die hier ervaring mee hebben?
    Twijfel nu of ik niet gewoon weer de pil ga slikken, weet ook niet wat dat voor effect op mijn lijf zal hebben, ben bijna 2 jaar pilloos geweest dan.
     
  2. Mimime

    Mimime Niet meer actief

    Ja ik, pil wordt ik nog depressiever van.
    Na jaaaaren diverse anticonceptie met als laatste de mirena, ik wordt overal depressief van (en nog veel meer andere dingen)

    Hij is er in feb uit gegaan omdat ik zwanger wilde worden, en hoe we dat volgend jaar gaan doen nadat de kleine is geboren weet ik niet, dat zien we dan wel, maar voor mij geen pil, mirena of andere kunstmatige vorm van anticonceptie troep meer in mijn lijf!!
     
  3. Beitsche

    Beitsche Fanatiek lid

    12 nov 2007
    1.068
    1
    38
    Hier werd ik depressief van de Mirena. Ik kan ook niet zo goed tegen de pil, maar daar werd ik niet zo depressief van als van de pil. Van de pil krijg ik meet stemmingswisselingen( en veel andere klachten). Dus ook hier geen hormonenen meer.

    Wij doen een combinatie van temperaturen en rubbers.
     
  4. mamie82

    mamie82 Bekend lid

    12 feb 2013
    886
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik had ook een mirena en toen ik hem verwijderd had voelde ik me een stuk beter niet meer zo down en gestresst nooit bij stil gestaan dat het door die springveer kwam dacht dat het door vermoeidheid kwam aangezien ik slecht slaap dus ja het heeft voordelen zo was ik 5 jaar lang niet meer ongi en de nadelen heb ik net al beschreven
     
  5. Samsie

    Samsie Fanatiek lid

    11 nov 2012
    1.634
    3
    38
    NULL
    Noord-Holland
    Zou een koperspiraal geen oplossing zijn dan?
     
  6. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Van de pil had ik eigenlijk nooit echt last, voor zover ik me kan herinneren iig.

    Na de bevalling van de eerste een mirena gehad, en die na 8 maanden laten verwijderen omdat ik er onwijze moodswings enzo van kreeg, en gewoon écht geen leuk persoon was. Na de bevalling van de tweede een koperspiraal laten plaatsen, die me tot nu toe erg goed bevalt.
     
  7. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    #7 Amethist, 24 jul 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 24 jul 2013
    Ik heb nu een mirena, maar ervaar dezelfde problemen als bij de pil: stemmingswisselingen, weinig relativeringsvermogen, snel geïrriteerd en een meer dan bedroevend libido.

    Omdat ik nog geen goed alternatief heb gevonden laat ik de mirena nog zitten, maar ik ben er dus niet onverdeeld enthousiast over.

    Ik ben dus blijkbaar gewoon, net als mijn moeder, erg gevoelig voor hormonen.

    We hebben nu 2 kinderen en het is voor mij nog niet uitgesloten dat er een 3e komt. Als er eenmaal een 3e is of als we de knoop doorhakken dat we het bij onze 2 moppies houden, dan laat mijn man zich steriliseren. Ik ben hem erg dankbaar dat hij dat wil laten doen, want van het vooruitzicht van een heel leven met hormonen in mijn lijf waar ik overduidelijk niet goed tegen kan word ik niet bepaald vrolijk.
     

Deel Deze Pagina