Kans zwangerschap bij mirenaspiraal

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Pumbaa, 17 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pumbaa

    Pumbaa Niet meer actief

    Misschien dat jullie me kunnen helpen. Ik heb nu ruim een jaar de mirenaspiraal, sindsdien alleen maar gezeur, dat zeg ik er meteen bij. Ik ben zo drie weken ongi en dan 2 maanden niet. Al twee keer een cyste gehad en als ik hier lees wat voor neerslagtige klachten sommige hebben dan zullen die van mij daar ook vandaan komen.

    Echter heb ik sinds een week of drie enorme last van mijn borsten en een soort ongesteldheid gevoel in mijn buik. Deze klachten herken ik alleen van mijn zwangerschap en ben eigenlijk een beetje benauwd ervan nu. Hoe groot is de kans dat je zwanger raakt tijdens het gebruik van de mirenaspiraal? Ik heb twee weken terug behoorlijk gevloeid. Ene kant denk ik doe een test en je weet het, de andere kant denk ik als het minimaal is vind ik het weg gegooid geld.
     
  2. Marrie28

    Marrie28 Fanatiek lid

    27 jun 2007
    1.711
    0
    36
    Hoe betrouwbaar is het gebruik van Mirena?

    Mirena is een veel gekozen anticonceptiemiddel vanwege de betrouwbaarheid. Als het spiraaltje binnen 7 dagen na de eerste menstruatie dag geplaatst wordt bent u vanaf het begin beschermd. Als dit niet gebeurd dan zijn de eerste 7 dagen nog niet beschermd. Hierna is er gemiddeld tussen de 0,1 en 1% kans op een zwangerschap. Dit wordt vrijwel alleen veroorzaakt door een te oud spiraaltje of een spiraaltje dat verkeerd zit. Op advies moet Mirena na 5 jaar vervangen worden om zwangerschap te voorkomen. Als u er niet zeker van bent of Mirena goed zit dan kunt u dit zelf controleren. Aan het uiteinde van het spiraaltje zijn twee draadjes bevestigd. Als u met twee vingers naar binnen gaat richting de baarmoeder en deze draadjes kan voelen dan zit deze nog op zijn plaats.

    Van: www.spiraaltje.net

    Er is dus wel een piepklein kansje. Zwangerschapstestjes kan je bij Kruidvat kopen, 2 voor 5 euro. Dat valt toch wel mee? Ik geloof dat ze ze ook voor nog minder bij Action hebben/hadden.
    Maar als je sowieso al last van je spiraaltje hebt, zou ik ff langs de huisarts gaan of overleggen met je apotheker, die hebben meestal meer verstand van medicatie dan de huisarts ;)
     
  3. Pumbaa

    Pumbaa Niet meer actief

    Ik loop zelfs bij de gyn voor dat stomme ding (sorry dat ik het zo zeg) ben een maand of twee terug nog door de 'keuring' gemogen en toen zat ie nog perfect.

    Gyn wil het er ook niet uithalen, heb al gezegd dat ik liever een sterilisatie heb aangezien ik gek word van alle klachten die ik krijg hiervan, nu ik ook nog eens de klachten heb die ik tijdens de zwangerschap had ben ik er helemaal klaar mee. Ga wel ff testjes kopen bij de kruitvat en anders ga ik de huisarts bellen met het verzoek of hij even wil overleggen met de gyn.
     
  4. Marrie28

    Marrie28 Fanatiek lid

    27 jun 2007
    1.711
    0
    36
    Jeetje meid, wat een ellendig ding dan! Gek dat de gynaecoloog hem er niet uit wil halen als je er klaar mee bent. Hopelijk bij huisarts meer succes.
    Veel sterkte ermee!
     
  5. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Een gyn heeft er niks over te zeggen of je dat ding wel of niet moet houden. Tis jouw lichaam!

    Je kunt ook naar de huisarts gaan om em te laten verwijderen..
    Ik heb de mirena maar 8-9 maanden gehad, toen had ik er zoveel klachten van dat ik de gyn heb gebeld en hij em zonder problemen had verwijderd.
     
  6. Pumbaa

    Pumbaa Niet meer actief

    Nou heb een test gedaan die gaf aan dat ik niet zwanger ben. Echter zijn de klachten nog steeds extreem aanwezig. Heb de huisarts gesproken en die adviseerde nog even te wachten tot er een menstruatie door zet, dan wil hij gaan kijken wat de opties gaan worden. Hij zei heel mooi die statistieken over zwanger met de mirenaspiraal kloppen wel maar zijn toch niet helemaal juist. Een mirenaspiraal kan vrij makkelijk verplaatsen en zodra ie dat doet wordt de kans op een zwangerschap toch wel wat groter.
     
  7. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Hoeveel testen ik wel niet gedaan heb sinds ik dat stomme ding heb... is niet normaal! Al 1,5 jaar gezeik en morgen gaat hij eruit. Ben er helemaal klaar mee.
     

Deel Deze Pagina