Sterilisatie, welke leeftijd?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door lovewinnie, 3 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    2 jaar terug ben ik bij de huisarts geweest voor een sterilicatie maar wilde mijn toen niet doorsturen ivm leeftijd . Was toen 25. Ondertussen ben ik 27 en de pil echt helemaal beu. Heb zoveel last van de hormonen dat ik mijn sexdrive verloren heb, depressieve tintjes heb en me gewoon niet Goed voel. In de periode zonder pil voelde ik me heerlijk. Hormonen daar wil ik dus mee stoppe.

    Nu is het zo dat sinds kort ik geen menstruatie meer krijg in de stopweek en wel de klachten van menstruatie ( buikpijn, misselijk en diarree) en verder ben ik deze week voor de 2e keer aan een hernia geoppereerd waardoor me rug onstabiel is voor een nieuwe zwangerschap. Verder zijn we compleet en moet niet meer aan een baby denken dus wil dit hoofdstuk gewoon afsluiten.

    Hoe groot is de Kans nu 2 jaar later, 27 jaar wel mijn willen helpen? Enige andere optie is koper spiraal maar wij zijn erg vruchtbaar en ik weet dat deze de bevruchting niet tegen houdt naar de innesteling. Toch soort van abortus en dat wil ik niet. Voorkomen van een zwangerschap is mijn doel. Manlief roept al 2 jaar dat hij naar de dokter gaat en heb hem gezegd dat ik in januari zowiezo stop met de pil maar geen baby wil dus opties zijn condooms of sterilicatie. Het watje is al bang voor alles wat maar werkt met naalden etc en zie ik niet gaan. Mannen he :). Nu wordt het bij hem niet vergoed en bij mijn wel ( plus verzekerd ) en dus misschien toch handiger mijn te doen maar wat zijn de kansen.

    Kun je ook zelf afspraak maken met de gyn zonder verwijzing?
     
  2. Jatobe

    Jatobe Fanatiek lid

    9 jun 2013
    1.868
    2
    38
    ja, dat kan! Je kunt gewoon naar de gyn, of in mijn geval, is mijn man zonder verwijzing naar de uroloog gegaan (gebeld).
     
  3. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Ga volgende week even bellen. Ben nu nog herstellende. Scheelt wel dat je gewoon met de gyn zelf kunt overleggen. Misschien hebben ze betere ideeën
     
  4. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hier mocht ik niet (24). Ok, mocht wel, maar ze waren er niet happig op zo jong (en vlak na bevalling vooral!). Mijn man (29) vonden ze een beter idee. Nu wilde we toch dat hij het zou laten doen dus was niet erg. Maar hier lag het vooral aan het goed verwoorden van waarom en goed nadenken over eventuele nieuwe relatie/kinderen die zouden kunnen overlijden of weet ik wat voor andere ingrijpende dingen. Wij hadden over alles goed nagedacht en was geen probleem.

    Anders gewoon door laten verwijzen en het met een gyn overleggen? Of een andere huisarts zoeken? Snap dat ze niet zo graag vrij jonge mensen willen steriliseren, maar als je er echt goed over nagedacht hebt wat maakt dan die 2-3 jaar uit? Tenminste dat zei onze huisarts toen ze hoorde hoe stellig wij waren.
     
  5. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.828
    164
    63
    Toen ik laatst bij de huisarts was, kwamen we ook even op het onderwerp sterilisatie (wat we nog niet gaan doen, ivm optie voor een derde kindje open houden). Huisarts zei direct dat er hier geen gyn was die dit bij mij zou doen (ben 27).

    Ik heb een koperspiraal, bevalt erg goed. Sterilisatie gaat hier ook wel een keer gebeuren, maar dan op z'n vroegst over 5-7 jaar. Als we zeker weten dat we geen derde kindje willen, of als er wél een derde kindje is. Vind het voor nu te definitief voor ons.
     
  6. fokje

    fokje Fanatiek lid

    14 mei 2007
    3.313
    0
    0
    verzorgende
    friesland
    mijn man gaat straks "gewoon"heen en laat het bij hem doen! ook omdat ik nog een optie voor eventueel draagmoederschap open wil houden
     
  7. Danoek

    Danoek Bekend lid

    30 nov 2007
    839
    0
    0
    Drenthe
    Ik zou gewoon nog weer een poging bij de huisarts wagen of gelijk de gyn bellen als dat kan. Je kunt het altijd proberen.
    Heb zelf jaren een koperspiraaltje gehad omdat ik niet over hormonen kan van de anticonceptie.
    Nu ben ik gesterilliseerd, maar ben wel ouder dan jij.
    Ik zou gewoon nog een poging wagen
     
  8. mama van daan

    mama van daan Fanatiek lid

    11 feb 2013
    1.496
    0
    0
    Ik ben opticien-brillenmaker en mama
    Limburg(België)
    hier wordt ofwel man of ik na een 2e gesteriliseerd!
    ik zal dan wss rond de 31 zijn en man rond 36.

    Heb nu mirena en nergens last van
    succes
     
  9. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Meestal is 30 jaar een beetje de mentale grens bij een gyn. Maar jouw rug is wel degelijk een extra stimulans. Ik zo gewoon een consult aanvragen en duidelijk aangeven dat je het sowieso niet aan zou durven met je rug en dat jullie echt klaar zijn.
     
  10. wheelie

    wheelie Bekend lid

    11 apr 2013
    782
    0
    0
    bij mij wilde ze het ook niet doen. ik ben dan wel jonger namelijk 23 maar ik mag niet meer zwanger raken i.v.m. de risico's. daarbij hebben we 2 prachtige kinderen en is ons gezin compleet. mijn man heeft zich nu laten steriliseren.
     

Deel Deze Pagina